Sari direct la conținut

Rusia pierde aproape 1.000 de soldați pe zi în Ucraina, dar nu renunță la folosirea atacurilor în masă, potrivit unei analize a oficialilor britanici

HotNews.ro
Soldat rus in transee, Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia Images
Soldat rus in transee, Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia Images

Numărul pierderilor zilnice suferite de armata rusă a crescut de la an la an, dar asta nu a făcut Moscova să renunțe la tactica de a folosi atacuri în masă pentru a forța liniile defensive ucrainene, potrivit unei analize publicate duminică pe X de Ministerul Apărării de la Londra.

Dacă în lunile din 2022, armata rusă pierdea circa 400 de soldați pe zi, media a crescut la 693 în 2023 și la 913 în primul semestru din 2024.

Cu toate acestea, armata rusă nu și-a schimbat modul în care luptă. „Această creștere reflectă dependența Rusiei de atacuri în masă pentru a exercita presiune asupra liniilor frontului din Ucraina”.

Media aceasta a suferit o ușoară scădere în martie, scădere care „corespunde unei perioade cu mai puține atacuri raportate”, potrivit oficialilor britanici.

„Reducerea operațiunilor ofensive rusești reflectă foarte probabil o serie de factori: o perioadă de odihnă și de refacere după capturarea Avdiivka și intenția de a reduce notificările privind decese în timpul alegerilor din Rusia”, menționează ministerul apărării de la Londra.

Presa internațională a relatat în repetate rânduri despre numărul mare de victime din rândul trupelor ruse în condițiile în care este dependentă de purtarea unui război de uzură.

În ianuarie, un comandant ucrainean a declarat pentru CNN că Rusia își intensifică ofensiva cu atacuri „non-stop” cu un număr mare de soldați.

„Asalt după atac, non-stop. Dacă omorâm 40 până la 70 dintre ei cu drone într-o zi, a doua zi își reînnoiesc forțele și continuă să atace”, a spus comandantul.

Moscova a refuzat în repetate rânduri să răspundă solicitărilor presei internaționale și nu face publice date despre numărul de trupe pierdute în cei peste 2 ani de război.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro