Sari direct la conținut

Rusia revendică cucerirea unui nou sat în Doneţk. Noul ministru al apărării vorbește de „progrese în toate direcţiile tactice”. Cât teritoriu spun rușii că au cucerit anul acesta

HotNews.ro
Război în Ucraina: steag rusesc arborat de forțele rusești în Mariupol, Foto: AP / AP / Profimedia
Război în Ucraina: steag rusesc arborat de forțele rusești în Mariupol, Foto: AP / AP / Profimedia

Rusia a revendicat duminică cucerirea unei mici localităţi, Umanske, din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata sa se află în ofensivă, relatează France Presse și Agerpres.

„Unităţile grupului de trupe Centru au reuşit să elibereze satul Umanskoie (Umanske, în ucraineană, n.red.) din Republica populară Doneţk”, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Umanske, care avea 180 de locuitori înainte de începutul războiului, este situat la circa 25 kilometri nord-vest de oraşul Doneţk.

Vineri, noul ministru rus al apărării, Andrei Belousov, a salutat „progresele” făcute de forţele ruse în Ucraina „în toate direcţiile tactice”.

Belousov a spus că trupele ruse au cucerit 880 kilometri pătrați începând de la 1 ianuarie 2024.

În timp ce armata ucraineană duce lipsă de muniţii şi de oameni, Rusia a lansat la începutul lui mai o nouă ofensivă în regiunea Harkov.

Forţele ruse continuă să împingă în est, mai ales în direcţia Pokrovsk, la aproximativ 30 kilometri nord-vest de Umanske.

Kievul speră că livrările viitoare de muniţii de către Occident îi vor permite să preia iniţiativa pe frontul unde se află în retragere de câteva luni.

Statele Unite au dat undă verde săptămâna aceasta pentru ca Ucraina să lovească, sub anumite condiţii, ţinte pe teritoriul Rusiei pentru a apăra regiunea Harkov.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro