Sari direct la conținut

​Amical: România vs Liechtenstein – Tricolorii, spre primul succes din 2024

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România – Liechtenstein, meci de pregătire, este programat, vineri, 7 iunie, de la ora 21:00, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Antena 1.

România, calificată din nou la Campionatul European după o pauză de opt ani, şi Liechtenstein, care nu a participat niciodată la un turneul final continental sau mondial, se întâlnesc în ultima partidă amicală a tricolorilor înainte de debutul la Euro 2024 (14 iunie – 14 iulie).

România s-a calificat la turneul final din Germania după ce a câştigat Grupa I în preliminarii, cu 22 de puncte, cu cinci peste a doua clasată, Elveţia (din grupă au mai făcut parte Isrtael, Belarus, Kosovo şi Andorra), în condiţiile în care n-a pierdut deloc (şase victorii şi patru rezultate de egalitate) şi a primit doar cinci goluri.

Reprezentativa condusă de Edi Iordănescu nu a reuşit să câştige nici măcar unul dintre cele trei meciuri amicale disputate în 2024: mai întâi, în luna martie, a remizat acasă cu Irlanda de Nord, scor 1-1, apoi a pierdut cu Columbia pe teren neutru, la Madrid (Spania), scor 2-3 (primul eşec după 12 partide şi singurul în ultimele 14 întâlniri), iar pe 4 iunie a terminat la egalitate, în Ghencea, cu Bulgaria, scor 0-0.

„Sunt sigur că vom vedea o naţională mai intensă, iar cu Ucraina vom fi la nivelul optim şi eficienţi. La startul Euro 2024 ne vom conecta rapid la ritm, la intensitate. Încrederea mea în acest grup e totală!”, a spus Edward Iordănescu.

„Tricolorii” sunt pe locul 46 în clasamentul FIFA şi vor juca la Euro 2024 în Grupa E, cu Belgia, Ucraina şi Slovacia.

Liechtenstein a terminat preliminariile pe locul 6, ultimul, în Grupa J, fără nici măcar un punct, cu 10 înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate (golaveraj 1-28), sub Portugalia, Slovacia, Luxemburg, Islanda şi Bossnia-Herţegovina.

În meciurile amicale din 2024, naţionala germanului Konrad Funfstuck a pierdut acasă cu Insulele Feroe, scor 0-4, şi a remizat în Letonia, scor 1-1, ambele confruntări având loc în luna martie, iar pe 3 iunie a cedat în Albania, scor 0-3.

Liechtenstein ocupă locul 202 în clasamentul FIFA şi este fără victorie din patru ani, fie că vorbim de meciuri amicale sau oficiale (ultimul succes al adversarei tricolorilor datează din 7 octombrie 2020, scor 2-1 în deplasare cu Luxemburg într-o partidă de pregătire).

Ultima confruntare directă dintre cele două echipe naţionale a avut loc în preliminariile pentru CM 2022 din Qatar, când România s-a impus de fiecare dată cu Liechtenstein, 2-0 acasă şi tot 2-0 în deplasare (de altfel, tricolorii au câştigat toate cele şase partide disputate contra micuţului stat din centrul Europei, golaveraj 30-1).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul România – Liechtenstein.

România – Liechtenstein Pauză/Final 1/1
Cotă 1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro