Studiu: Cat de puternice sunt efectele reclamelor TV si online display asupra subconstientului
Reclamele TV au un impact mai mare asupra subconstientului oamenilor decat reclamele online de tip display, insa experienta de brand este mai puternica atunci cand cele doua tipuri de reclama sunt combinate, potrivit unei cercetari prezentate in cadrul The Festival of Media, desfasurat zilele acestea la Montreux, Elvetia. Studiul, realizat in SUA pentru reteaua Fox, a fost prezentat de Dr. Carl Marci, expert in neuromarketing si fondator al companiei de cercetare Innerscope Research.
- Urmareste in curand pe HotNews.ro un interviu cu Dr. Carl Marci, fondator Innerscope
Masuratorile biometrice analizeaza reactiile oamenilor la diversi stimuli, la nivel inconstient, urmarind ritmul cardiac, respiratia, miscarile ochilor. Datele obtinute astfel ofera indicii despre impactul stimulilor la nivel cognitiv si emotional. Innerscope – care s-a asociat, recent, cu firma de cercetare de marketing Ipsos – foloseste aceste date pentru clienti din media si publicitate, inclusiv retele mari, precum NBC, Turner sau Fox.
Potrivit cercetarii prezentate la Montreux, cand vine vorba despre impactul la nivel inconstient, reclamele TV ale unui brand sunt de 38 de ori mai puternice decat cele online de tip display. Experienta de brand asupra privitorului este de trei ori mai puternica in cazul reclamei TV, dupa cum releva efectele la nivel emotional. Dar, cand cele doua tipuri de reclama sunt combinate, efectul este cu 25% mai puternic decat daca ar fi fost folosite doar reclame TV.
- Studiul prezentat de Carl Marci a fost realizat pentru reteaua Fox, pornind de la considerentele acesteia ca publicitatea TV are un impact mai puternic asupra oamenilor, la nivel inconstient, decat publicitatea online de tip display. Potrivit lui Marci, Fox urmarea sa-si imbunatateasca sinergia intre diversele platforme – TV, online – pentru oferta sa de publicitate si avea nevoie de o analiza care sa verifice considerentele sale.