Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Cine sunt beizadelele trimise de România la Bruxelles; Top 10 condamnați penal care ar putea scăpa de pedeapsă dacă se dă OUG

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Interviul oferit de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Antena 3, a stârnit din nou discuții cu privire la OUG pentru contestația în anularea sentințelor date de completurile de 5 judecători. Aceasta a vorbit despre importanța emiterii Ordonanței de Urgență, declarând că „toți oamenii care au suferit, au dreptul să aibă parte de un proces corect”. Comisia Europeană a declarat că „urmărește îndeaproape” discuțiile privind o eventuala ordonanță de urgență și că este esențial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta anticorupție. Viorica Dăncilă a spus că declarațiile venite de la Bruxelles „sunt mincinoase” și că acest OUG nu împiedică cu nimic lupta împotriva corupției. Tot în cadrul interviului Vioricăi Dăncilă pentru Antena 3, aceasta a venit cu lămuriri în ceea ce privește articolul publicat de Libertatea privind povestea fiului familiei Dăncilă. Premierul României a povestit, cum a ajuns să înfieze copilul în urmă cu 29 de ani, aceasta declarând că mama acestuia îl abandonase în spital și era într-o situație critică.

Odrasle de foşti miniştri, şefi SIE şi judecători CCR sunt „experţii“ pentru preşedinţia UE, titrează Adevărul într-un articol prin care prezintă cum copiii oamenilor din sistem au ajuns diplomați pe baza faptului numelui pe care-l poartă. Aflată pentru şase luni la conducerea UE, România livrează la Bruxelles un val consistent de nepotism. Surse din Ministerul Afacerilor Externe au explicat pentru „Adevărul“ că Reprezentanţa României pe lângă UE numără două tipuri de diplomaţi. „Specialiştii, care ţin în spate şefia Consiliului UE, astfel încât să nu ne facem de râs, şi pilele, copii de politicieni, ajunşi la Bruxelles cu ordin de la partid“, explică sursele citate, potrivit Adevărul. Tot în articolul publicat este scos la iveală faptul că nu există nici un fel de informație publicată cu privire la modul prin care au fost selectați, data la care au fost puși în funcție, sau aceea la care expiră mandatul, nu au CV-urile publicate și nici măcar poze, iar singura dovadă care atestă prezența lor acolo este lista cu experți angajați la Reprezentanța României de pe lângă UE, publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Conform unor surse din MAE, cei mai mulți angajați pe criteriul nepotismului nici măcar nu sunt în stare să scrie un raport, a mai scris Adevărul.

Bun de citit:

G4Media vine cu un top 10 beneficiari ai eventualei ordonanțe de urgență cu privind completurile de 5 judecători. Mai mulți politicieni de prim rang, oameni de afaceri cu conexiuni politice, magistrați și foști conducători ai armatei ar putea beneficia de ordonanța de urgență anunțată de ministrul Justiției Tudorel Toader privind contestarea în anulare a sentințelor definitive prin care au fost condamnați definitiv de Completurile de 5 judecători (C5) ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) în perioada 2014 – 2018 și declarate nelegal constituite de CCR, a scris G4Media.

Tratatul de la Aachen, „refondarea” Uniunii Europene şi România explozivă. Tratatul de la Aachen semnat între cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron, reprezintă o „refondare a Uniunii Europene” și care reconfirmă că „motorul funcționează” creând o fotografie a cum trebuie să arate Europa, făcută în timpul în care România deține președenția Consiliului UE, dar ţara stă să explodeze sub presiunea tensiunilor acumulate şi a îngrozitoarei lipse de soluţii politice și nu se regăsește, scrie Contributors în analiza sa dedicată acestui eveniment important și situația actuală din România.

May ar putea pune capăt acestui teatru al absurduluiPremiera britanică ar trebui să facă un bine ţării sale şi să oprească haosul numit Brexit. Theresa May ar trebui să anuleze plecarea din UE şi să convoace alegeri anticipate, crede corespondentul DW Bernd Riegert, într-un comentariu publicat de Deutsche Welle.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro