Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Guvernul vrea sa reduca accidentele rutiere cu 60% prin modificarea Legii sigurantei circulatiei; Trei cuvinte pe care romanii spun ca le inteleg, insa in realitate nu stiu ce inseamna; 40.000 de apartamente fara apa calda

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Guvernul vrea sa reduca accidentele rutiere cu 60% prin modificarea Legii sigurantei circulatiei.Executivul a adoptat, joi, o ordonanta de urgenta prin care este modificata Legea sigurantei circulatiei pe infrastructura rutiera, astfel incat Auditul de Siguranta Rutiera sa devina mai eficient, iar numarul accidentelor rutiere sa scada cu 60% @Modificarea si aplicarea Legii 265/2008 reprezinta unul din obiectivele majore pentru reducerea numarului accidentelor de circulatie rutiera. Aplicarea corespunzatoare a Auditului de Siguranta Rutiera poate scadea numarul accidentelor rutiere cu pana la 60%, conform studiilor realizate la nivel international@, informeaza Guvernul, citat deAdevarul.

Trei cuvinte pe care romanii spun ca le inteleg, insa in realitate nu stiu ce inseamna.Aproape 7 din 10 romani pretind ca inteleg termeni si fraze tehnice, despre care, de fapt, nu stiu ce inseamna, potrivit unui studiu realizat in 18 tari de Samsung Electronics Europa. In urma unui studiu realizat in 18 tari, reiese faptul ca romanii nu cunosc noii termeni din tehnologie, ci doar pretind ca ii cunosc atunci cand sunt intrebati acest lucru. 67% dintre persoanele chestionate au declarat ca se prefac ca inteleg anumiti termeni sau anumite fraze tehnice, 7% dintre ei facand acest lucru in mod repetat, chiar de cateva ori pe zi. Intre termenii pe care romanii spun ca ii inteleg desi nu este asa se numara: Cloud (28%), Emoji (27%) si Streaming (25%), potivitGandul.

40.000 de apartamente fara apa calda.Zeci de mii de familii din Galati, ale caror apartamente sunt racordate la sistemul de termoficare, au ramas fara apa calda la robinete din cauza unei revizii la Furnalul nr. 5 de pe platforma siderurgica ArcelorMittal. Desi era o revizie programata, locatarii celor 40.000 de apartamente nu au fost anuntati despre sistarea furnizarii apei calde, fiind pusi intr-o situatie neprevazut in prima zi caniculara a acestei veri. Este prima din cele 3 serii de revizii care vor avea ca efect sistarea furnizarii apei calde, relateazaRomania Libera.

Despre homosexualitate dupa Orlando.Homosexualul pare sa fie, in acest ceas tarziu al epocii crestine, tapul ispasitor al unei lumi care nu mai respecta de multa vreme canoanele vietii intime prescrise de biserica. Un comentator politic din Romania remarca cu perspicacitate ca atat presedintele Klaus Iohannis cat si premierul Dacian Ciolos au transmis condoleante pentru victimele masacrului de la Orlando fara sa faca nici cea mai mica trimitere la conditia acestora de homosexuali. Ambii demnitari au trecut sub tacere identitatea victimelor. De ce ? Nu e greu sa ne imaginam, dar aceasta atitudine evaziva nu ne ajuta sa intelegem ce s-a intamplat. Faptul ca atacul a fost indreptat impotriva unor homosexuali si nu oricum, ci luati in grup, intr-un loc considerat simbolic tine de chiar natura razboiului la care asistam, scrieDeutsche Welle.

Bulgaria nu mai sustine crearea flotei comune in Marea Neagra.La nici 24 de ore de cand Bulgaria a anuntat ca va sprijini initiativa Marina Regionala in Marea Neagra, oficialii bulgari au comunicat ca nu mai considera oportuna crearea unei flote pe Marea Neagra, deoarece acest lucru ar putea starni reactii negative din partea Rusiei. Premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat ca nici el si nici presedintele Rosen Plevneliev, urmati de ministrul Apararii, Nikolay Nencev, nu considera ca ar fi necesara crearea unei flote comune la Marea Neagra, care sa contracareze influenta Rusiei, informeazaEVZ.

Judecatorii CEDO dau sah-mat parlamentarilor avocati.O decizie data joi de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) ar putea arunca in aer discutiile din Parlamentul Romaniei, privind proiectul de lege care le ofera avocatilor superimunitate. Magistratii europeni au decis ca justitia poate utiliza interceptari telefonice dintre un avocat si clientul sau pentru anchetarea avocatului. Judecatorii CEDO au decis ca secretul profesional al avocatilor poate fi eludat, iar interceptarile discutiilor acestora pot fi folosite atunci cand continutul stenogramelor ”este de natura sa starneasca suspiciunea participarii chiar a avocatului la o infractiune”, relateazaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro