Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Povestea vilei de lux in care Voiculescu negocia comisioanele Securitatii. Pe ce suma vrea s-o vanda ANAF-ul; Dosarul "Microsoft": procurorii "desfiinteaza" condamnarile ridicole primite de Cocos, Nicolae, Pinalti si Sandu

HotNews.ro
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto

Gabriel Oprea, asteptat la Instanta suprema la primul termen al dosarului privind achizitiile de la DIPI. Inalta Curte de Casatie si Justitie ia in discutie, maine, primul termen de judecata pe fond in dosarul in care fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost deferit judtitiei pentru suplimendare ilegala a fondurilor Directiei de Informatii si Protectie Interna (DIPI). Gabriel Oprea a fost trimis in judecata in acest dosar in data de 11 mai, alaturi de fostul sef al DIPI, Gheorghe Nicolae, fostul sef al Departamentului Juridic al directiei, Gabriel-Nicolae Pavel, si alti doi ofiteri de politie. Potrivit DNA, in 13 iulie 2015, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae si Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8, in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor. „Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie. Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, iar DIPI a beneficiat de dotarea cu bunurile respective, in valoare de 91.295,73 euro, folosul fiind necuvenit in raport cu destinatia legala a fondurilor operative”, sustin procurorii, scrieEVZ.

Dosarul „Microsoft”, in faza de apel: procurorii „desfiinteaza” condamnarile ridicole primite de Cocos, Nicolae, Pinalti si Sandu. Completul de 5 judecatori de la Curtea Suprema a inceput ieri judecarea apelului in cazul „Microsoft”, unul dintre cele mai mediatizate dosare de coruptie din ultimii ani. Procurorii sunt nemultumiti de condamnarile mici primite de VIP-urile din acest dosar. Mai exact, acuzarea considera ca fostul primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan, care a primit trei ani de inchisoare, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si afaceristul Dorin Cocos, care au primit cate doi ani de inchisoare, si afaceristul Nicolae Dumitru, care a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, trebuie sa stea mai multi ani dupa gratii pentru spagile uriase pe care le-ar fi primit, anuntaAdevarul.

Cine a castigat si cine a pierdut la masa negocierilor pentru sefii de judete. Dupa trei saptamani de negocieri, Partidul Social Democrat a obtinut sefia a 28 de consilii judetene. PNL va conduce direct doar opt judete, din totalul de noua in care are majoritatea. Schimbarea legii electorale influenteaza decisiv impartirea puterii in teritoriu. Anul acesta, presedintii consiliilor judetene sunt alesi de catre consilierii judeteni, si nu de catre electorat, asa cum s-a intamplat in 2008 si 2012. In aceste conditii, au fost incurajate negocierile de culise, pentru ca fiecare vot cantareste greu. Desi au obtinut scoruri modeste, partidele mici – Partidul Miscarea Populara (PMP), UDMR, ALDE – au fost esentiale pentru formarea majoritatilor in consiliile judetene. In vreme ce ALDE, in virtutea unei intelegeri cu social-democratii, a constituit majoritati doar alaturi de PSD, PMP si UDMR si-au maximizat castigurile mergand cand cu social democratii, cand cu liberalii, informeazaRomania Libera.

Cum arata Marea Neagra pe singurele plaje pustii de pe litoralul romanesc: „Apa e frumoasa, turcoazul ii da o nota aparte”. Vara este in toi, asa ca, daca ajungeti pe litoralul romanesc, petreceti macar cateva ore pe ultimele plaje pustii de la noi. Marea are o culoare ireala la Tuzla sau 23 august, ultimele redute necucerite in totalitate de turisti. Puteti incerca si in sudul litoralului. Acolo, ascunse printre diguri, veti gasi adevarate oaze de liniste, cu nisip fin. In Tuzla, de la soseaua principala, un drum de pamant te duce spre un loc magic. Bine ascunsa de privirile curiosilor, plaja se iveste dupa un mal abrupt. Privelistea iti taie rasuflarea. Marea ne cucereste pe loc. Pe un cearsaf, doua tinere se bucura de aceasta liniste nefireasca pentru litoralul nostru. Oana si Elena au venit la mare sa sarbatoreasca. Abia au absolvit Facultatea de Geografie si dupa cateva zile de petrecere in Mamaia, si-au dorit sa incerce si altceva, scrieStirileProtv.ro.

Baronul de Ilfov a picat pe inregistrari. Marian Petrache „a castigat” un dosar la DNA, cu alegerile locale din 5 iunie. Dupa inregistrarile in care mobiliza membrii de partid sa aduca 6.000 de oameni la vot, liderul liberal va da explicatii procurorilor Marian Petrache, primvicepresedinte al PNL si presedinte al CJ Ilfov va fi anchetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru frauda la alegerile locale. Dosarul, in care liberalul este anchetat pentru suspiciuni de corupere a alegatorilor la alegerile locale din 5 iunie anul acesta, a fost declinat de la Parchetul Judecatoriei Buftea catre DNA, dupa ce IPJ Ilfov si-a declinat competenta in acest caz. Dosarul a fost deschis dupa ce, pe 11 iunie, in presa au aparut inregistrari audio in care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, discuta despre mobilizarea oamenilor la alegerile din 5 iunie. Liderul liberal a spus aseara la Romania TV ca nu a fost chemat inca la DNA, si ca nu vrea sa faca niciun comentariu pana nu se fac cercetarile. In urma cu doua saptamani, Petrache declara ca nu a facut nimic ilegal, dar politia Ilfov s-a autosesizat si a deschis un dosar pentru suspiciuni de corupere a alegatorilor, la aproximativ o saptamana dupa alegerile locale, anuntaEVZ.

Povestea vilei de lux in care Voiculescu negocia comisioanele Securitatii. Pe ce suma vrea s-o vanda ANAF-ul. Fostul sediu al offshore-ului Crescent este scos din nou la vanzare de ANAF pentru a recupera prejudiciul din dosarul ICA. Imobilul se afla in proprietatea Corinei Voiculescu, este partial mobiliat, are un jacuzzi cochet, o mica gradina si doua terase impunatoare. Fiscul va organiza pe 30 iunie a doua licitatie pentru a vinde imobilul in care in perioada comunista se afla sediul offshore-ului cipriot Crescent. Pretul de pornire al licitatiei: 3,4 milioane de lei (770.000 de euro), in conditiile in care imobilul este evaluat la 4,5 milioane de lei (1 milion de euro). Pretul a scazut cu un sfert deoarece la prima licitatie nu s-a inscris nimeni. Daca nici la a doua strigare imobilul nu va fi vandut, cea de-a treia licitatie va porni de la 2,2 milioane de lei. Totusi, oficiali din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Bucuresti au explicat pentru „Adevarul” ca de aceasta data o persoana si-a aratat intentia de a cumpara la licitatia din 30 iunie acesta cladire.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro