Sari direct la conținut

Targul de Sf. Ilie intre 15 si 17 iulie , in curtea interioara a MTR

HotNews.ro
Targ de Sf. Ilie, Foto: Muzeul Taranului Roman
Targ de Sf. Ilie, Foto: Muzeul Taranului Roman

În perioada 15 – 17 iulie 2016 este organizat Târgul de Sfântul Ilie, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei, Nr. 3.).

Păstrând spiritul autentic al tradiționalelor sărbători românești, meșterii prezenți la târgul de Sântilie îi așteaptă pe bucureșteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere și mult suflet: ii și marame de borangic, chimire din piele naturală ornate cu motive populare, pardesie brodate și ilice de Gornovița – Gorj, țesături și straie țărănești din zona Covasnei și Aradului, zgărdane și cingători cusute cu mărgele, covoare țesute la război, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, măști populare, ceramică pictată cu motive din cusături tradiționale românești, vase din lut și obiecte crestate din lemn pentru gospodărie.

Cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru cei dragi, au ocazia să aleagă obiecte unicat și de la artizanii veniți la târg cu vestimentație din lână împâslită, obiecte din sticlă modelată manual, cămăși și accesorii bărbătești din in și mătase naturală, bijuterii din alamă, din flori naturale sau din porțelan pictat manual, hăinuțe pentru copii și jucării din lemn sau din pânză de bumbac.

Aici se pot târgui, pentru masa festivă, plăcinte boierești cu fructe sau cu brânză, prăjituri și torturi de casă, fructe și legume de sezon, sucuri naturale și salate de gălbiori, țuică de prune și miere de multe feluri, turtă dulce de Covasna și șerbeturi pe alese.

În curtea din spate a muzeului vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparținând vieții de la țară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăițe, costume populare din toate zonele etnografice ale țării, unelte pentru țesut sau pentru lucrat pământul.

Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea rece va stinge setea zilelor calde ale lui Cuptor. Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: păstrămioară afumată cu mămăliguță, tocăniță de pui la ceaun, varză călită cu ciolan, bulz cu brânză de burduf, mititei și frigărui la grătar.

Program: zilnic între orele 10 și 19.

Intrarea la târg este liberă!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro