Sari direct la conținut

TAROM are un nou director general. Consiliul de Administrație l-a numit provizoriu pe șeful Școlii Superioare de Aviație Civilă

HotNews.ro
Avion Tarom la Otopeni, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Avion Tarom la Otopeni, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Costin Barbu, director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în prezent, a fost numit de către Consiliul de Administrație al TAROM drept director general provizoriu al companiei aeriene pentru un mandat de 4 luni. Decizia vine după ce pilotul Valentin Gvinda, desemnat inițial pentru conducerea TAROM, a refuzat postul.

„Consiliul de Administraţie întrunit în şedinţă în data de 21.10.2019 a luat act de renunţarea dlui Valentin Gvinda la mandatul de director general provizoriu şi a desemnat în funcţia de director general provizoriu pe dl George Costin Barbu, pentru un mandat de 4 luni, în condiţiile OUG 109/2011”, transmite TAROM într-un comunicat.

George Costin Barbu a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în prezent, fiind absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic.

Valentin Gvinda, pilotul desemnat inițial de Consiliul de Administrație al Tarom la conducerea companiei, după demiterea Mădălinei Mezei, ar fi refuzat postul. Gvinda a transmis o informare Consiliului de Administrație în care își argumenta refuzul printr-o analiză pe care ar fi făcut-o situației din companie de la acest moment.

Fostul șef Tarom, Mădălina Mezei, a fost demisă marți 15 octombrie din funcție, iar Consiliul de Administrație l-a desemnat director interimar pe Valentin Gvinda.

Mezei anunțase, după demiterea sa, că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală. Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă. Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro