Sari direct la conținut

Tesla, obligată în instanță să predea documente legate de uriașul plan de compensații al lui Elon Musk

HotNews.ro
Elon Musk, CEO-ul Tesla, Foto: youtube.com
Elon Musk, CEO-ul Tesla, Foto: youtube.com

Un judecător american a ordonat luni avocaților care reprezintă consiliul de administrație al Tesla să predea anumite comunicații pe care le-ar fi avut cu Elon Musk înainte de aprobarea în 2018 a unui plan de compensații care i-ar putea aduce acestuia peste 50 de miliarde de dolari, relatează Business Insider.

Hotărârea judecătorului din statul Delaware a venit după formularea unei plângeri de către mai mulți acționari ai producătorului auto care îi acuză pe Musk și consiliul de administrație al Tesla că și-au încălcat îndatoririle fiduciare față de companie și acționarii săi prin acordarea de fonduri nejustificate lui Musk și irosirea unor active ale acesteia.

Judecătorul a decis că documentele împărtășite de Musk cu avocații Tesla Todd Maron și Jonathan Chang înainte de semnarea pachetului de compensații trebuie furnizate reclamanților, însă a respins o cerere a acestora ca un set mai numeros de documente să le fie puse la dispoziție.

Acționarii care au formulat plângerea argumentează că Maron, care a fost și fostul avocat al lui Musk în procesul de divorț al acestuia, și Chang au lucrat pentru a promova interesele lui Musk și că au negociat în numele său împotriva comitetului de compensații al producătorului de mașini electrice.

„Folosindu-se de controlul său, relațiile personale apropiate și reputația pentru răzbunare, Musk i-a cooptat pe Maron și Chang să îl ajute să structureze planul fără implicarea comitetului de compensații”, afirmă avocații reclamanților în documentele depuse la instanță.

„Musk și agenții săi au înmânat comitetului un plan dospit integral”, adaugă aceștia.

Reclamanții afirmă că Tesla refuză să le pună la dispoziție sute de documente pe care Maron sau Chang le-au împărtășit cu comitetul de compensații și consilierii acesteia.

Gregory Varallo, unul dintre avocații acționarilor Tesla care au înaintat acțiunea în instanță în 2018, a argumentat luni în sala de judecată că trei ani mai târziu aceștia nu au primit încă răspunsul la o întrebare simplă:

„A cui a fost ideea celui mai mare plan de compensații creat vreodată?”

Acesta a adăugat că „nimeni nu pare să știe” acest lucru după consultarea tuturor documentelor prezentate de Tesla până în prezent.

REFERINȚĂ:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro