Sari direct la conținut

Threads limitează accesul europenilor care folosesc reţeaua, deşi aceasta nu a fost lansată pe continent / Cum poți totuși să o accesezi?

HotNews.ro
Threads, Foto: Rafael Henrique, Dreamstime.com
Threads, Foto: Rafael Henrique, Dreamstime.com

Pentru a nu avea probleme cu legiuitorii Uniunii Europene, Meta anunţă că a luat măsuri suplimentare pentru ca noua sa reţea socială, Threads, să nu poată fi accesată sau folosită de cetăţenii europeni, potrivit News.ro.

Oficial, Threads, noua platformă socială dezvoltată de Meta, nu fost lansată în Uniunea Europeană. Asta pentru că modul în care funcţionează aceasta o face incompatibilă cu legislaţia comunitară.

Threads se bazează pe contul de Instagram al utilizatorilor pentru acces, iar Uniunea Europeană a interzis în mod expres companiei americane să mai amestece datele generate separat de platformele sale.

Cu toate astea, mulţi europeni au găsit modalităţi prin care, totuşi, să acceseze Threads. Acestea variază de la instalarea manuală a aplicaţiei pe Android, la schimbarea setărilor regionale pe iOS sau apelarea la VPN-uri.

La puţin mai bine de o săptămână de când a lansat Threads, Meta anunţă că a luat măsuri suplimentare pentru a bloca accesul europenilor. În primul rând, sunt vizaţi cei care foloseau VPN-uri.

Apoi, nici cei care folosesc alte mijloace nu vor mai avea viaţă uşoară. Restricţiile implementate în ultimile zile de companie fac ca anumite componente ale aplicaţiei să nu mai funcţioneze corespunzător pentru aceştia.

Europa rămâne în continuare o piaţă importantă pentru Meta, iar compania spune că intenţionează să-şi lanseze şi aici noua platformă la un moment dat.

La ultima strigare oficială, Threads avea peste 100 de milioane de utilizatori după mai puţin de cinci zile din momentul lansării.

Meta a ales să aștepte înainte de a oferi Threads rezidenților din Uniunea Europeană, în timp ce clarifică consecințele noului regulament privind piețele digitale (DMA), intrat în vigoare la începutul lunii mai, potrivit sursei citate.

DMA urmărește să impună reguli specifice companiilor-cheie din domeniul internetului, precum Meta, pentru a preveni practicile anticoncurențiale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro