Sari direct la conținut

Top 10 motive pentru care nu-ti gasesti serviciu

HotNews.ro

Sunt pline ziarele de anunturi cu oferte de munca, insa oricate CV-uri si scrisori de intentie am trimite, nu ne suna nimeni sa ne cheme la interviu. De cele mai multe ori nu este vorba ca nu am fi potriviti pentru acele slujbe, ci de mici greseli pe care le facem fara sa ne dam seama.

Unul dintre motivele principale: CV-ul si scrisoarea de intentie contin greseli gramaticale sau informatii irelevante, care nu il intereseaza pe angajator. Dupa ce le cititi pana le invatati pe dinafara, ar fi bine sa rugati trei persoane sa le mai citeasca o data. Acestea pot observa din prima greselile pe care le-ati scapat din vedere.

Scrisoarea de intentie nu spune nimic despre dumneavoastra. Personalizati-o si adresati-o unei anumite persoane (uitati-va pe site-ul companiei sau intrebati la secretariat cum il cheama pe director). Si nu uitati sa spuneti intr-o propozitie sau doua de ce ati fi potrivit pentru slujba respectiva.

Scrisoarea povesteste ceea ce apare deja in CV. Mai bine adaugati informatii noi, ca de exemplu, cum ati aflat de acest job, de ce vreti sa lucrati aici si ce puteti oferi companiei respective.

Din scrisoare rezulta ca sunteti o persoana timida, nesigura pe sine. Daca nu va simtiti pregatit pentru acea slujba, de ce mai aplicati? Nu atrageti atentia asupra defectelor dumneavoastra, ci puneti accent pe punctele forte, aducand in discutie experienta pe care ati dobandit-o.

Atentie insa! Trebuie sa stiti cand sa va opriti. Din dorinta de a parea prea sigur pe sine, ajungeti sa pareti o persoana care se lauda prea mult.

Nu postati pe Internet ceea ce nu vreti ca un potential angajator sa afle. Nu toata lumea se uita pe net, insa unii angajatori o fac. Intrati pe un motor de cautare si dati sa va caute numele. Retineti! Ceea ce apare in dreptul numelui dumneavoastra vor vedea si cei care fac recrutari.

Nu este de ajuns doar sa trimiteti un e-mail. Din diverse motive, nu toate mailurile ajung sau sunt citite. De aceea este bine sa va interesati de soarta aplicatiei dumneavoastra, sa vedeti daca a ajuns la timp si daca mai este valabila oferta de angajare.

Presupuneti ca internetul este suficient. Nu intotdeauna o slujba buna va fi afisata pe Internet. De cele mai multe ori este bine chiar sa sunati la companiile unde v-ati dori sa va angajati si sa intrebati daca nu au nimic disponibil; sa va inregistrati la agentiile de recrutare si sa participati la targurile de locuri de munca. Nu se stie niciodata de unde sare iepurele.

Scrieti minciuni in CV. Angajatorii isi dau foarte repede seama de acest lucru, iar daca nu imediat, s-ar putea sa aveti o surpriza cand va e lumea mai draga. Oricat de neinsemnata ar fi minciuna, nimeni nu va mai avea incredere in dumneavoastra.

Renuntati prea usor. Nu uitati ca insasi cautarea unui serviciu este o slujba full-time. Daca nu sunteti chemati la interviuri, trebuie sa va schimbati strategia. Refaceti-va scrisorile de intentie, revizuiti-va CV-ul si incercati in permanenta sa adaugati noi realizari la capitolul „experienta”.

Sursa: msn.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro