Sari direct la conținut

Top 10 motive sa ne orientam catre o locuinta cat mai mica

HotNews.ro

Care-s primele vorbe pe care le spune cineva despre o casa sau un apartament pe care l-a vazut, i-a placut si vrea sa-l cumpere? Ca este mare, spatios, cu multe dormitoare, cu gradina etc. La asa ceva viseaza multa lume, desi putini isi dau seama ca, de cele mai multe ori, nu le trebuie un apartament prea mare. Care-s avantajele unei locuinte micute aflati din articol.

Ne imbunatateste sanatatea. Cum asa? Ne forteaza sa plecam mai des din casa si sa fim mult mai activi. Pentru unii casa nu este decat un loc unde sa se odihneasca noaptea, dupa o zi de munca, si duminica, dupa o saptamana obositoare.

Este mai ieftina si mai usor de intretinut. Inca de la inceput, economisim bani. Dam mai putin pe ea cand o cumparam si, cu cat avem mai putin spatiu, cu atat scad sansele sa se strice ceva.

In plus, muncim mai putin sa facem curatenie si avem mai mult timp pentru noi si, de ce nu, mai multi bani.

Nu ne invidiaza nimeni cand avem o casa mica si sunt putine sanse sa ne calce hotii. De obicei, aleg locuintele mari, unde cred ei ca se afla oameni cu bani.

Locuintele mici sunt mai intime. Casele mari par uneori foarte reci, adevarate muzee. Cu toate astea, sunt destui oameni singuri care aleg sa locuiasca in case cu multe camere.

Ne invata sa luam decizii intelepte. Trebuie sa stim foarte bine ce vrem atunci cand mergem la cumparaturi, pentru ca altfel riscam sa nu avem unde sa punem ceea ce am achizitionat.

Spatiile mici cer mai multa imaginatie. Nu-i usor sa decorati cu gust un spatiu stramt. Ne ia destul de mult timp pana ne dam seama cum trebuie sa aranjam obiectele ca sa dam impresia de spatiu intr-un asemenea loc.

In mod automat, suntem nevoiti sa traim mai simplu. Faptul ca locuim intr-o casa mai mica ne va schimba si felul de a fi. Pentru ca avem putin spatiu, ne vom atasa mai putin de lucruile noastre.

Nu ne dau voie sa adunam si sa colectionam tot ceea ce ne cade in mana. Ne obliga sa fim mai selectivi si sa nu ne atasam prea mult de obiecte.

Avem totul la indemana. Nu mai trebuie sa alergam de la un etaj la altul sa cautam CD-ul pe care l-am ascultat saptamana trecuta. Biblioteca, calculatorul si casetofonul sunt langa pat, asa ca nu trebuie sa ne mai enervam ca nu gasim ceva.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro