Sari direct la conținut

Top 10 motive sa-ti dai demisia

HotNews.ro

1. Colegii de birou au devenit enervanti

La birou trebuie sa va adaptati la diferite tipuri de personalitate, oameni cu obiceiuri care de care mai ciudate. Dupa o perioada, reusiti sa-i cunoasteti si sa-i acceptati asa cum sunt. E adevarat ca nu pe toti, insa ar trebui macar pe o mare parte dintre ei. Daca simtiti insa ca va pun bete-n roate si fac tot ce le sta in putere sa va puna in dificultate, ar trebui sa cereti sa fiti mutat intr-un alt departament, ori sa va alaturati unei alte echipe.

2. Mediul in care lucrati este nesanatos

Toti au suisuri si coborasuri, insa nemultumirile repetate pot fi semn al unei depresii provocate de mediul in care lucrati. Va plangeti de mai multi ani ca firma la care activati nu tine seama de etica? Daca acest lucru va deranjeaza foarte tare, nu are sens sa mai continuati.

3. Va simtiti obosit psihic la sfarsitul zilei

Stresul va poate afecta moralul, descreste productivitatea si va face sa deveniti din ce in ce mai apatic. In plus, totul se poate rasfrange asupra vietii personale si poate avea efecte negative asupra sanatatii. Astazi, din ce mai multa lume se plange ca se simte extenuata – cu aceasta problema se confrunta aproape 70% dintre americani. Daca vi se intampla acest lucru de o perioada lunga de timp, scoateti-va CV-ul de la naftalina.

4. Aveti un sef de cosmar

Chiar daca este seful dumneavoastra, nu inseamna ca are dreptul sa faca ce vrea. Daca aveti un astfel de sef, chiar si cea mai buna slujba din lume devine un iad. Relatia dumneavoastra cu el este foarte importanta pentru ca de ea depinde succesul in cariera. Degeaba incercati sa-i convingeti pe superiori ca trebuie schimbat sau dat afara. Aceasta tactica, de cele mai multe ori, este un esec. Daca lucrati pentru cineva care nu este niciodata disponibil, care se preocupa numai de propria persoana, ori nu este de incredere, ar fi mai bine sa va mutati in alta echipa sau sa cautati o slujba mai buna.

5. Va uitati la ceas din 5 in 5 minute

Daca nu va place ceea ce faceti este si mai rau decat daca va plictisiti cat stati la serviciu. Daca va este dor de o provocare, este semn ca aveti nevoie de o schimbare. Nu va bucurati insa ca de cele mai multe ori nu aveti nimic de facut. Daca nu aveti nicio responsabilitate sau va treziti ca nu vi se da nimic de facut, s-ar putea ca cei din conducere sa incerce sa va traga pe linie moarta si, in cele din urma, sa va pierdeti slujba.

6. Nu sunteti respectat

Vi se intampla des sa nu va ia nimeni in serios cand vorbiti? Cand nu se intrevede nicio sansa de avansare, seful va ignora, iar colegii se comporta ca si cand nu existati? Nu va trimit la cursuri de specializare, sunteti sarit cand vine vorba sa fie cineva promovat, ori sunteti exclus din proiectele importante? Atunci de ce va mai irositi energia si va pierdeti timpul in acea organizatie?

7. Colegii se poarta urat

Nu le pasa decat de ei si de nimeni altcineva? Va enerveaza non stop si nu e zi sa nu va jigneasca? Daca se mai intampla sa-si atribuie si din meritele dumneavoastra, iar atunci cand se iveste o problema, arunca vina pe dumneavoastra, ar trebui sa va intrebati cat timp sunteti dispusi sa-i mai suportati.

8. Nimeni nu comunica

Chiar daca traim intr-o lume in care comunicarea se face prin e-mail, la telefon si foarte rar fata-n fata, continua sa existe foarte multe probleme de comunicare. Fie ca un coleg nu va raspunde la mail, fie ca presedintele companiei nu va transmite termenul limita, in cazul unui proiect, aceasta lipsa de comunicare poate fi frustranta si in detrimentul slujbei dumneavoastra. Din aceasta cauza puteti pierde un client si in cele din urma ajungeti sa fiti concediat.

9. Nu sunteti apreciat

Peste 40% dintre angajati nu se simt apreciati, iar un sfert dintre salariati cred ca sunt doar “un numar” in cadrul organizatiei. Este important sa vi se recunoasca meritele, iar companiile serioase implementeaza programe prin care le dau de inteles angajatilor ca sunt importanti. Ce face firma la care lucrati pentru a va rasplati eforturile? Ati primit vreodata bonus sau macar un feedback pozitiv? Daca seful dumneavoastra nu v-a spus niciodata o vorba buna, gasiti de lucru in alta parte, unde vi se va aprecia valoarea.

10. Simtiti ca va sufocati

Durata de timp petrecut la serviciu, conditiile de lucru si relatiile cu sefii si subordonatii pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra slujbei dumneavoastra. Daca va e groaza cand vine vorba sa mergeti la serviciu, inseamna ca trebuie sa luati o pauza.

Sursa: freecareersearch.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro