Sari direct la conținut

Top opt motive pentru care patronul nu va plateste mai bine

HotNews.ro

Sunteti bun in meseria pe care o aveti, seful nu v-a reprosat niciodata nimic, va intelegeti cu toata lumea si, cu toate astea, castigati destul de putin? Da, stim ca este nedrept, dar nu uitati ca, uneori, suntem platiti si in functie de cum negociem. Cercetarile arata ca oamenii decid in functie de emotii si abia apoi cauta fapte care sa justifice ceea ce simt. Din articol aflati cum puteti sa va convingeti seful ca meritati mai mult.

Nimic nu este mai convingator decat ofertele de la concurenta. Chiar daca nu vreti sa schimbati locul de munca, exista o multime de motive pentru care ar trebui sa scoateti CV-ul de la naftalina si sa mergeti la interviuri cu o luna inainte de negocierea salariului. Este foarte greu pentru seful dumneavoastra sa ignore ofertele pe care le aveti.

Daca va loviti de un zid de beton? Daca patronul nu poate sau nu vrea sa va mai dea ceva la salariu? Este cazul sa cautati alte forme de remunerare: lucrati mai putin, stabiliti-va un program flexibil de munca, cereti sa va dea laptop sau masina de serviciu sau cel putin un abonament la o sala de sport.

Daca nu face nimic din toate acestea si sunteti nefericit, cautati-va de lucru in alta parte.

Fiti politicieni! Ei trebuie sa raspunda la o intrebare rapid, fara sa aiba timp de gandire. Daca nu le convine intrebarea o schimba cu una care le convine.

Cel mai bun mod de a obtine un raspuns bun la intrebari dificile este sa le puneti pe hartie inainte de intrevederea cu seful. Incepeti cu intrebarea care va asteptati sa va micsoreze sansele unei cresteri salariale. Ar fi mai bine sa discutati ce are firma de pierdut daca plecati, fata de ce are de castigat daca ramaneti.

Cereti indeajuns de mult? Nu uitati ca daca cereti mai mult decat vreti, mai puteti lasa de la dumneavoastra. Ar fi bine, totusi, sa nu inaintati o cerere exagerata (decat daca nu vreti sa va gasiti de lucru in alta parte, iar un salariu mare este singurul lucru care v-ar mai tine pe loc).

Ce va face atat de special? Intai de toate trebuie sa stabiliti cat de important sunteti pentru angajator. Cei care lucreaza in vanzari, de exemplu, isi pot da seama in functie de incasarile pe care le fac. Daca suneti de neinlocuit, aveti grija! De cele mai multe ori inseamna ca nu puteti fi promovat.

Cat de bine v-ati facut temele? Aveti idee cat valorati pe piata? Interesati-va la prieteni cu cat sunt platiti cei de nivelul dumneavoastra. Cu cat cunoasteti mai bine un anumit domeniu, cu atat ar trebui sa cereti mai mult.

Cereti! In perioada de evaluare ati cerut mai mult? Exista o multime de salariati care nici macar nu deschid gura sa ceara sau se opresc din intrebat cand aud primul “Nu”. Nu conteaza daca vi se va raspunde ca nu va pot plati mai mult. Incercati!

Cel mai bine este sa mergeti sa vorbiti inainte de negocieri, cand atmosfera este mai degajata. Daca obiecteaza, ascultati-l si aduceti-i argumente. Chiar daca va refuza, isi va aduce aminte de ele la negocieri si … cine stie?

Faceti-va prieteni la locul potrivit! Pentru aceia dintre noi care nu joaca fotbal cu seful, este important sa deteminam anumite persoane sa ne sustina. Pentru asta trebuie sa stim intai care sunt acestea, cine le influenteaza si cat de buna este relatia dumneavoastra cu aceste persoane.

Sursa: negotiationtraining.com.au

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro