Sari direct la conținut

Toti indicii bursieri s-au depreciat joi, pe fondul unui rulaj destul de scazut

HotNews.ro

Indicele compozit al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate pe piata reglemetata cu exceptia societatilor de investitii financiare, s-a depreciat cu peste 1% in sedinta de tranzactionare de joi, in vreme ce pierderile celorlalti doi indici au fost mai reduse. Valoarea tranzactiilor incheiate a scazut cu 7,4%, pana la 24,89 milioane de lei, echivalentul a 6,79 milioane de euro.

„De cand s-a prelungit sedinta de tranzactionare, volumele au scazut, dar lucrul acesta a coincis si cu evolutia negativa de pe pietele externe, de care am fost si noi afectati”, a declarat Gabriel Necula, broker la Prime Transaction, citat de NewsIn.

In debutul sedintei de tranzactionare, preturile se situau sub cele de miercuri, pentru ca la 11:45 acestea sa creasca puternic, iar in jurul orei 12:00 sa treaca pe plus. Cotatiile nu s-au situat pe plus decat cateva minute, intrand apoi pe un trend descendent care a tinut pana la inchiderea sedintei.

Astfel, indicele compozit al Bursei, BET-C, a pierdut 1,08%, ajungand la 5.219,29 puncte, iar BET, indicele care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, s-a depreciat cu 0,96%, la 7.351,07 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, a scazut cel mai putin, pana la 52.336,58 puncte, cu 0,36% mai putin decat nivelul de miercuri.

„Toti indicii s-au depreciat, desi avem aprecieri in Europa, si chiar pe piata din Statele Unite, dar ele vin dupa niste scaderi mai mari. Indicii au scazut sub nivelurile de suport, dar sedinta de astazi a adus o oarecare stabilizare, mai ales daca privim la indicele BET-FI, care este undeva peste media ultimelor 50 de zile”, a mai spus Necula.

BRD – Groupe Societe Generale s-a clasat pe primul loc in topul lichiditatii, avand un rulaj de 2,34 milioane de lei, urmate de cele ale Petrom si Rompetrol Rafinare, cu un rulaj de 2,20 milioane de lei, respectiv 2,01 milioane de lei. Actiunile Azomures s-au situat pe locul patru, cu o valoare a schimburilor de 1,99 milioane de lei, iar SIF Transilvania a ocupat pozitia a cincea, cu 1,94 milioane de lei.

Cele mai importante cresteri de pret le-au inregistrat actiunile Aerostar (8,33%), Casa de Bucovina Club de Munte (3,13%) si Socep (1,00%), in vreme ce in topul scaderilor se situeaza titlurile Electroaparataj (-14,68%), Prodplast (-5,97%) si THR Marea Neagra (-5,17%).

Drepturile de alocare Teraplast au incheiat sedinta de joi la un pret de 0,88 lei, nivel cu 3,30% mai scazut decat cel din sedinta precedenta, tranzactiile cu aceste titluri inregistrand un rulaj de 117.639 lei.

Pe piata derivatelor au fost incheiate 181 de contracte avand ca activ suport titlurile SIF Moldova, Petrom si SIF Oltenia cu scadenta pe luna iunie. Astfel, pe titlurile SIF Moldova au fost incheiate 80 de contracte la un pret mediu de 2,18 lei, cu o valoare totala de 89.046 lei, si 100 de contracte futures avand ca activ suport actiunile Petrom la un pret mediu de 0,53 lei si o valoare totala de 55.120 lei.

De asemenea, s-a incheiat un contract pe titlurile SIF Oltenia la un pret de 2,88 lei, avand o valoare de 1.468 lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro