Sari direct la conținut

Un american care şi-a cumpărat un Lamborghini cu ajutoarele pentru COVID-19, condamnat la închisoare

HotNews.ro
Un american care şi-a cumpărat un Lamborghini cu ajutoarele pentru COVID-19, condamnat la închisoare

David Hines, acuzat că a obţinut fraudulos 3,9 milioane de dolari din ajutoarele federale acordate companiilor afectate de COVID-19 şi care a folosit o parte din bani pentru a-şi cumpăra o maşină Lamborghini, a fost condamnat la peste şase ani de închisoare, potrivit unui judecător din Miami citat de EFE, scrie Agerpres.

Antreprenorul în vârstă de 29 de ani a fost arestat în iulie 2020 şi s-a declarat vinovat în februarie anul acesta la acuzaţiile de fraudă bancară, fals în declaraţie către o instituţie fianciară şi tranzacţie cu câştiguri ilegale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Justiţie, pe lângă beneficiile personale Hines a ajutat şi alte persoane să obţină împrumuturi, pe care apoi le-a folosit în propriul avantaj. Judecătorul i-a cerut lui Hines, ca parte a sentinţei, să restituie modelul Lamborghini Huracan, estimat la 318.000 de dolari, precum şi restul banilor primiţi de la stat.

Potrivit informaţiilor furnizate de Procuratură, Hines a obţinut milioane de dolari în numele a diferite companii pentru plătirea unor presupuse salarii, în cadrul Paycheck Protection Program (PPP) – iniţiativă lansată de statul american pentru a-i compensa pe angajaţii trimişi acasă din cauza pandemiei.

Conform documentelor, Hines a pretins ajutoare în cadrul programului PPP de până la 13,5 milioane de dolari în numele acestor companii, iar prin intermediul Bank of America el a reuşit să ridice 3,9 milioane de dolari.

Suspiciunile au început să apară când s-a descoperit că nu plătise niciun fel de salariu, însă încasase bani pentru cumpărarea unor obiecte de lux şi pentru a petrece diferite sejururi în hoteluri din Miami Beach.

Programul Paycheck Protection a făcut parte din măsurile luate de statul american pentru a ajuta antreprenorii americani, programul oferind împrumuturi nerambursabile micilor companii pentru a-şi păstra angajaţii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro