Sari direct la conținut

Un grup de cercetători din China au clonat maimuțe modificate genetic pentru cercetarea tulburărilor de somn

HotNews.ro
Macac japonez, Foto: Colaj foto
Macac japonez, Foto: Colaj foto

Mai mulți oameni de știință din China au clonat cinci maimuțe editate genetic în încercarea de a extinde experimentele care privesc afecțiuni și boli umane. Aceste acțiuni au trezit noi îngrijorări cu privire la modificarea genetică a oamenilor, informează DW .

Oamenii de știință din China au modificat genetic o mamimuță pentru a-i induce o tulburare de somn iar apoi au clonat cu succes animalul de cinci ori, potrivit presei din China. Acesta este primul caz de clonare multiplă a unui mamifer modificat genetic pentru cercetare biomedicală.

Acest experiment ar putea optimiza modalitățile de cercetare ale bolilor umane, iar cercetătorii susțin că munca lor va sprijini avansul în descoperirea unor potențiale tratamente pentru tulburările de somn, conectat cu depresia și boli neurodegenerative.

Anunțul cu privire la clonarea celor cinci maimuțe urmează controversei care a divizat lumea academică în ultimele luni- cazul cercetătorului chinez care a modificat genetic mai mulți embrioni care s-au concretizat în sarcini.

Două articole au fost publicate în revista National Science Review. Autorii detaliază procesul de intervenție desfășurat la Academia Chineză de Știință din Shanghai.

Primul experiment a urmărit modificarea genetică a unei maimuțe macac pentru a ăi întrerupe acesteia ritmul circadian- ciclurile biologice care guvernează ființele vii și care decid când dormim, când ne trezim și când mânăm.

Al doilea experiment a constat în clonarea macacului modificat genetic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro