Sari direct la conținut

Un lant de depozite al Wal-Mart limiteaza vanzarea de orez

HotNews.ro

Sam’s Club, un lant de depozite de retail care apartine Wal-Mart, a anuntat miercuri ca limiteaza cantitatea de orez care poate fi cumparata de catre un client, din cauza cresterii accentuate a pretului orezului la nivel global si a cantitatilor limitate. Fiecare client nu va putea cumpara mai mult de 4 saci de cate 9 kilograme fiecare de orez de import alb cu bobul lung, Basmati si cu iasomie, informeaza AFP si AP.

Sam’s Club nu este singurul care a luat aceasta decizie, ci a urmat exemplul unui alt lant, Costco, care a limitat la randul sau vanzarile de orez. Cele doua sunt furnizori ai micilor magazine americane, dar si ai restaurantelor.

„Avem o cantitate suficienta de orez pentru clientii nostri”, a aratat compania intr-un comunicat de presa. „Totusi, la fel ca si concurenta noastra, ne luam masuri de rpecautie si ne limitam vanzarile la sacii de 9 kilograme de orez”, a completat compania, asigurand ca aceste restrictii nu vizeaza si produsele din magazinele Wal-Mart.

„Este o limitare temporara pentru a ne asigura ca exista orez suficient pentru toti clientii nostri. Niciun alt produs nu este afectat”, se mai arata in comunicat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Federatiei Americane a Orezului (USA Rice Federation), David Coia, citat de AP, nu exista o criza a orezului in SUA. „Este posibil insa ca micile magazine si restaurantele sa cumpere orez in cantitati mai mari decat de obicei pentru a evita preturile mari”, a explicat el restrictiile impuse de cele doua lanturi de depozite.

Proprietarii de magazine din Chinatown, New York, sustin ca nu au facut stocuri de teama cresterii pretului, in timp ce managerul principalului furnizor de produse thailandeze din New York, Bangkok Center Grocery, a declarat pentru AP ca pretul sacilor de 11,5 kg de orez cu iasomie a crescut de la 15$ la 20$ in decursul a doar cateva luni.

Sam’s Club are 593 de depozite, in timp ce Costco are 534 in intreaga lume, majoritatea in SUA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro