Sari direct la conținut

UPDATE: Ajutat de PSD, Guvernul ar putea face rectificare bugetara in vara

HotNews.ro

Deputatii juristi au dat gir Guvernului sa emita ordonate pe perioada vacantei parlamentare. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, cu 12 voturi pentru (PSD, PNL, UDMR si PC) si 5 impotriva (PD, PRM) proiectul de lege care abiliteaza Guvernul sa emita acte normative fara a mai fi nevoie de acceptul Parlamentului.

Chiar daca au amendat proiectul de lege, deputatii PSD au abilitat Guvernul sa rectificte bugetul de stat pe 2007.

Deputatii PSD au depus a serie de amendamente prin care limiteaza Guvernului anumite domenii in care ar putea opera modificari. Comisia juridica a adoptat amendamentele PSD prin care se elimina posibilitatea ca Executivul sa emita ordonante in domeniile salarizarii, protectiei sociale, mediului si turismului.

Restrictiile pe care le-a impus PSD sunt mai mult de suprafata, interesul major fiind de fapt abilitarea Guvernului de-a efectua rectificarea bugetara fara avizul Parlamentului.

Miza rectificarii bugetare: PSD primeste bani pentru lucrarile din teritoriu

Surse parlamentare sustin ca PNL si PSD au cazut la intelegere. Pentru sustinerea Guvernului, PSD a cerut bani pentru localitatile conduse de social-democrati si trecerea legii pensiilor. Potrivit acelorasi surse parlamentare, alesii din teritoriu ai PSD vor primi bani sa-si finalizeze proiectele incepute iar conducerea PSD, votul favorabil pentru legea pensiilor.

Liberalii se aleg cu o sustinere a Executivului si cu o rectificare de buget pe 2007, banii fiind directionati catre comunitatile conduse de social-democrati si liberali.

PD si PRM in opozitie

Deputatii PD, membrii in comisia juridica Daniel Buda, Augustin Zegrean si Cosmin Popp, s-au opus, acuzand ca se da un cec in alb Executivului, care are o sutinere parlamentara de doar 20%.

Si deputatii PRM au fost impotriva rectificarii bugetare pentru ca „dovedeste ca initiatorul are ganduri ascunse pentru a sustine anumite grupuri de interese, probabil oligarhice”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro