Sari direct la conținut

UPDATE Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a incheiat. Valeriu Zgonea: Sesizarea PDL privind procedura de organizare a referendumului, respinsa ca neintemeiata

HotNews.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat, duminica, dupa sedinta Biroului permanent al acestei Camere, ca sesizarea grupului parlamentar al PDL la Curtea Constitutionala privind art. 3 al Hotararii Parlamentului 34/2012 este neintemeiata, potrivit Agerpres. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost convocat in sedinta duminica la ora 11:30 pentru a emite un punct de vedere la o sesizare a PDL care ataca la Curtea Constitutionala un articol din Hotararea Parlamentului prin care se stabilesc data si conditiile organizarii referendumului din 29 iulie.

Valeriu Zgonea a precizat ca punctul de vedere al Biroului permanent a fost luat cu unanimitatea celor 5 membri prezenti la sedinta, iar Curtea Constitutionala se va pronunta asupra acestui articol marti, 24 iulie.

Art. 3 din Hotararea 34/2012 a Parlamentului privind stabilirea obiectului si a datei Referendumului national pentru demiterea presedintelui Romaniei prevede ca in situatia in care CCR va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile legii, Parlamentul va luat act de aceasta si va hotari asupra procedurii de urmat.

Surse parlamentare declarasera duminica dimineata pentru Mediafax ca sesizarea PDL depusa la CC vizeaza articolul 3 din hotararea Parlamentului.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat pentru Mediafax ca sesizarea democrat-liberalilor pe aceasta tema a fost depusa la Curtea Constitutionala in urma cu o saptamana: „Am depus aceasta sesizare pentru ca hotararea Parlamentului este foarte ambigua. E un lucru anormal si lasa deschisa posibilitatea ca Parlamentul sa decida peste Curtea Constitutionala”, a declarat Toader.

Curtea Constitutionala a decis, pe 10 iulie, ca legea prin care se modifica Legea referendumului astfel incat presedintele sa fie demis cu majoritatea celor care se voteaza la referendum este constitutionala in masura in care asigura participarea a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro