Sari direct la conținut

UPDATE Serban Nicolae, inlocuit de Robert Cazanciuc la sefia comisiei juridice din Senat si de Mihai Fifor in fruntea grupului de senatori PSD. Dragnea l-a intrebat in sedinta daca el i-a spus sa propuna gratierea coruptilor – surse

HotNews.ro
Serban Nicolae, Foto: Agerpres
Serban Nicolae, Foto: Agerpres

Conducerea extinsa a PSD – comitetul national executiv – a decis in sedinta miercuri dimineata inlocuirea senatorului Serban Nicolae atat in functia de presedinte al comisiei juridice – cu Robert Cazanciuc, fost ministru al Justitie – precum si in cea de lider de grul al senatorilor PSD – cu Mihai Fifor, fost lider de grup in legislatura trecuta. Sanctiunile vin dupa ce Nicolae a propus si votat in sedinta comisiei gratierea faptelor de coruptie.

Potrivit unor surse participante la sedinta CEx, liderul PSD Liviu Dragnea, care declarase ca nu sustine gratierea faptelor de coruptie, l-ar fi intrebat pe Nicolae de mai multe ori in fata celor prezenti daca el l-a pus sa propuna acest lucru pentru ca l-ar ajuta pe el personal, iar Nicolae ar fi raspuns ca nu.

Nicolae a sustinut si un discurs in fata colegilor pe tema acestor amendamente controversate.

Cazanciuc este in prezent unul dintre cei cinci membri PSD ai Comisiei Juridice din Senat.

Amintim ca in iunie 2015, cand Cazanciuc era ministru, a existat o revolta impotriva sa in sanul partidului, mai multe organizatii cerand schimbarea acestuia, pentru ca nu ia masuri impotriva „abuzurilor” si sistemului, asa cum declara chiar Nicusor Constantinescu la vremea respectiva. A existat chiar varianta ca portofoliul Justitiei sa treaca la UNPR pentru ca acesta sa isi pastreze functia sub Gabriel Oprea, seful UNPR si vicepremier, confirmata de Oprea, cel care l-a protejat pe Cazanciuc in functie.

Cazanciuc este un apropiat al lui Victor Ponta, iar sotia sa este verisoara fostului premier.

Conducerea PSD a votat de asemenea suspendarea lui Nicolae Bacalbasa timp de sase luni, pentru comportamentul sau de marti din parlament. (vezi aici)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro