Utile: Alimentele cele mai bogate in vitamina C. Conopida are mai multa vitamina C decat lamaia; Ghidul complet al alergiilor de sezon. Vezi ce trebuie sa faci ca sa te protejezi; Cum sa mirosim mai bine in sezonul calduros! Solutia chirurgicala pentru tratarea transpiratiei; Sucul de rosii da energie
Alimentele cele mai bogate in vitamina C. Conopida are mai multa vitamina C decat lamaia. Vitamina C este esentiala in mentinerea sanatatii pielii, oaselor si a creierului. Iata care sunt cele mai bune surse de vitamina C. Chiar daca este un fruct exotic, puteti gasi papaya in toate magazinele mari si la un pret rezonabil. Un fruct mic, de circa 150 de grame are 95,6 miligrame de vitamina C. Mai mult, pe langa faptul ca este foarte gustos, este bogat si in vitamina A, acid folic, precum si fibre. Un castronel de ardei rosu, taiat, are peste 190 de miligrame de vitamina C, in timp ce aceeasi cantitate de ardei verde are 119,8 miligrame. Cel mai indicat este sa il consumati prospat pentru ca, prin fierbere, cantitatea de vitamine scade, scrie EVZ.
Ghidul complet al alergiilor de sezon. Vezi ce trebuie sa faci ca sa te protejezi. Ploaia va scapa temporar de simptomele alergiei la polenuri. In schimb, cand e vant sau furtuna, simptomele alergice pot fi foarte puternice. Daca stranutati, va curg ochii, aveti nasul infundat s-ar putea sa nu fie o simpla raceala. Un simplu test cutanat sau unul de sange poate releva daca sunteti alergici. A inceput sezonul polenurilor, 2012. Poti verifica prognoza meteo pentru urmatoarele cinci zile pentru a vedea concentratia de polen din aer. Aceste informatii se regasesc zilnic pe site-urile britanice care anunta vremea. Si in Asia, exista acest obicei. In felul acesta, alergicii pot evita sa iasa in aer liber, merg mai mult cu masina, poarta masti. La noi, in schimb, nu s-a dezvoltat inca acest sistem, desi au existat cateva proiecte in acest sens. „In mod curent, se masoara doar poluarea din aer si prezenta fumului de tigara, informatii care nu sunt publice. Pentru concentratia de polen nu avem, deocamdata, masuratori”, ne-a explicat Mihai Termu, de la Institutul National de Meteorologie. Masurarea concentratiei de polen din aer ar fi insa utila, mai ales in zilele uscate, cand vantul bate puternic. Astfel de „perioade de varf” sunt foarte periculoase pentru alergici, iar boala nu se mai manifesta prin simple stranuturi, ci poate lua o forma grava, care sa necesite spitalizare, anunta Romania Libera.
Iei pastile dupa ureche? Ficatul tau e in pericol! Aspirina, Paracetamol, Ibuprofen – cele mai populare analgezice ne pot face mult rau, daca nu sunt administrate corect. Specialistul Libertatii, dr. Cristina Balanescu, ne spune la ce pericole ne expunem luand frecvent astfel de pastile. Analgezicele sunt medicamentele care fac durerea sa dispara. In aceasta categorie intra multe dintre cele mai cunoscute antiinflamatoare (pastilele care, reducand inflamatia, calmeaza durerea): Aspirina, Ibuprofenul, Paracetamolul, Piroxicamul, Indometacinul etc. Aceste tablete se elibereaza fara reteta. Asa se si explica succesul de care se bucura: de vreme ce nimic nu ne impiedica sa ni le procuram, apelam la ele ori de cate ori ne doare capul sau ne sacaie articulatiile. Si ignoram un lucru foarte important: luate prea des sau in doze mari, aceste medicamente afecteaza, in timp, ficatul. Si nu este singurul lucru rau pe care il fac, informeaza Libertatea.
Cum sa mirosim mai bine in sezonul calduros! Solutia chirurgicala pentru tratarea transpiratiei. Industria cosmetica a realizat profituri uriase exploatand teama noastra de mirosurile neplacute ale transpiratiei. Clasicul si limitatul deodorant este, mai nou, concurat de antiperspirante, in timp ce cabinetele estetice ne ofera solutii pe termen lung pentru rezolvarea acestei neplacute probleme. In cazurile de transpiratie severa, hiperhidroza, cum este cunoscuta in limbajul de specialitate, medicii recomanda fie interventia chirurgicala, fie injectiile cu botox, scrie Cancan.
Sucul de rosii da energie. Nu exista camara de gospodina care sa nu contina suc sau pasta de tomate. Pe langa gustul bun pe care-l da mancarurilor, sucul de rosii este si foarte sanatos. Iata ce poate face pentru organism. Sucul de rosii protejeaza sistemul imunitar de anumite deficiente. Datorita continutului mare de vitamina C, acest suc previne infectiile si stimuleaza metabolismul si ajuta la protejarea celulelor din corp de factorii de mediu daunatori, precum poluarea si razele de soare puternice. In plus, acesta poate contribui la mentinerea vitalitatii pentru mai mult timp. Este un tratament natural excelent pentru reglarea nivelului de colesterol din sange. Este bogat in fibre care ajuta la distrugrea colesterolului rau din organism, anunta Click.
Sapte lucruri interesante despre sanii femeilor. Multi barbati cred ca sanii femeilor sunt cea mai atragatoare parte a corpului. Cu toate ca pretind ca stiu totul despre ei, „purtatoarelor” le mai scapa, din cand in cand, cateva lucruri. Sunt lucruri pe care nu le stiai despre sanii tai, nici despre cum sa le protejezi forma sau sanatatea. Cercetatori si mai multi medici au dezvaluit sapte dintre ele: Sanul stang este de obicei mai mare decat cel drept. In cazul unor femei, acest lucru este mai greu de observat, dar sanii nu au niciodata aceeasi marime. Este si cazul sfarcurilor, ale caror dimensiuni nu sunt aproape niciodata egale. Toate femeile au fire de par in jurul mameloanelor. Cercetatorii spun ca numarul firelor de par sunt in jur de 2 – 15. Cu cat pielea este mai inchisa la culoare, cu atat firele de par sunt mai inchise. Medicii spun ca ingrijirea sanilor trebuie sa fie permanenta, mai ales ca in acea zona pot aparea cosuri sau puncte negre, informeaza EVZ.