Sari direct la conținut

​Utile: Baia ruseasca: ce este si ce beneficii aduce organismului; Florile de salcam sunt bune de leac; Ce boli vindeci cu otet de mere

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ce am facut cand copilul meu s-a lovit la cap In cei 6 ani si jumatate de cand s-a nascut fiul meu, am avut 4 incidente cu lovituri la cap, avand in vedere ca am un baietel energic si nazdravan. De fiecare data a fost la fel, primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma sperii, apoi sa il calmez pe el si apoi sa mergem la spital pentru evaluare. Si la spital, lucrurile au stat la fel de fiecare data. Dupa examinarea vizuala a cucuiului aferent, au urmat intrebarile din partea medicului: La ce ora s-a intamplat? In ce conditii s-a intamplat?In ce pozitie a cazut? (s.a.m.d) Dupa acest tir de intrebari, am fost trimisi sa facem o radiografie sau doua, in functie de zona in care s-a lovit la cap, apoi a urmat o noua discutie cu un medic, neurochirurg, care a reluat intrebarile de mai sus apoi a facut si o examinare fizica, ce a constat in: Verificarea pupilelor; L-a rugat pe baietelul meu sa il stranga de maini cat poate de tare, verificand gradul de mobilitate si forta mainilor; L-a pus apoi sa mearga pe varfuri, apoi pe calcaie, apoi sa mearga normal. Integral pe Unica.ro.

Baia ruseasca: ce este si ce beneficii aduce organismului Baia ruseasca este, de fapt, un tip de sauna, care se deosebeste de cea finlandeza, cu caldura uscata, prin faptul ca in interiorul ei se degaja aburi fierbinti. Este benefica atat sanatatii, cat si frumusetii. Este insa contraindicata persoanelor care se confrunta cu afectiuni cardiovasculare. n interiorul baii rusesti, temperatura poate atinge 100C, de aceea se recomanda ca cei care intra pentru prima data in sauna sa nu zaboveasca mai mult de cateva minune si sa nu urmeze mai mult de doua-trei reprize. Cele trei actiuni inlantuite – expunerea la cald, apoi la rece, si in final „biciuirea” – au drept scop favorizarea unei circulatii bune, curatarea in profunzime a pielii, eliminarea toxinelor din organism, tonifierea corpului, intarirea imunitatii, eliminarea oboselii si redarea energiei, combaterea depresiei, scrie Avantaje.ro.

Stiinta fericirii: de ce amintirile conteaza mai mult decat lucrurile pe care le cumparam Desi in ultima vreme au aparut o sumedenie de tentantii materiale ce ne-au atras atentia, de la tendinte in materie de gadgeturi, haine cat mai interesante si obiecte de uz casnic ce ne fac viata mai usoara, se pare ca nu aceste lucruri ne fac, cu adevarat, fericiti. Asta sustin o serie de cercetari din ultima vreme, focalizate nu pe definirea fericirii in sensul larg al cuvantului, ci pe motivele ce genereaza satisfactii omului modern, cel stresat din cauza job-ului, atacat de milioane de informatii si care incearca sa treaca prin toate astea cat mai usor.Aceste cercetari au dus la aparitia multor articole extrem de populare in ultima vreme, care sustineau ca vom fi mai multumiti daca investim in experiente si nu in lucruri, scrie Psychologies.ro.

Florile de salcam sunt bune de leac Ba arde soarele, ba ploua, ba rapaie grindina – primavara asta ni le serveste pe toate. Cu o vreme asa de capricioasa, cum sa nu fim nervosi, sa nu avem insomnii si dureri de cap? Din fericire, leacul ne asteapta aninat de crengile invaluite de parfum. Pansament gastric. Simptomele afectiunilor gastrice – gastrita, ulcer gastric si duodenal – pot fi alinate luand, inaintea fiecarei mese, o lingurita de pulbere de flori (florile bine uscate se macina in rasnita electrica de cafea). Alunga migrenele. Doua cani de infuzie de floare de salcam, baute pe indelete, te ajuta sa scapi de durerile de cap pe care ti le furnizeaza, binevoitori, colegii de la serviciu si membrii familiei. Calmeaza tusea. Cateva substante continute de floarea de salcam – uleiuri volatile de acacina si robinina – au proprietati emoliente si antitusive de exceptie. Ca sa profiti din plin de ele, bea infuzia din flori de salcam calduta, ideal, indulcita si cu putina miere de salcam. Accesele de tuse se vor calma, scrie Libertatea.

Ce boli vindeci cu otet de mere Dureri de cap – Durerile de cap aparute din cauza oboselii si a stresului pot fi tratate in mod natural. Amesteca 10 grame de otet de mere cu 10 grame de miere si un pic de extract de musetel. Tensiune ridicata – Oamenii care au tensiunea mare si respira cu greu ar trebui sa bea zilnic un pahar de apa in care au pus doua lingurite de otet de mere. Consumata de trei ori pe zi, aceasta bautura scade tensiunea arteriala. Raceala si gripa – Daca te doare gatul, pune intr-un pahar cu apa cateva lingurite de otet, o lingurita de miere si cateva picaturi de propolis. Fa gargara si vei scapa de durere. Oboseala excesiva – Daca te simti mereu obosita, poti amesteca trei lingurite de otet de mere cu una de miere de albine. Pastreaza pasta obtinuta in frigider si consum-o in fiecare seara, dupa masa, scrie Unica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro