Sari direct la conținut

Utile: Banalul condiment care creste libidoul barbatilor cu 25%. Costa 7 lei; Ce raspund tinerii, adultii si batranii la intrebarea "Ai vrea mai mult sex?" La ce varsta apetitul sexual al barbatilor incepe sa creasca; Fragutele, aliate in zilele caniculare

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ce raspund tinerii, adultii si batranii la intrebarea „Ai vrea mai mult sex?” La ce varsta apetitul sexual al barbatilor incepe sa creasca. Nu toti barbatii tineri isi doresc mai mult sex. Aceasta este concluzia unui studiu australian, care arata ca 12% dintre barbatii cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani vor mai putin sex, un procentaj destul de mare in comparatie cu alte categorii de varsta, informeaza Reuters. „Desi acest procent reprezinta o minoritate, rezultatele studiului raman interesante, deoarece astfel se poate darama mitul potrivit caruia barbatii tineri nu sunt pe deplin satisfacuti din punct de vedere sexual”, a declarat prof. Juliet Richters, specialist in sanatatea sexuala, de la University of New South Wales. La aceasta concluzie a ajuns Richters, coordonatorul cercetarii, impreuna cu echipa sa, care au chestionat 4.300 de barbati si 4.400 de femei, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani. Cercetatoarea sustine ca aceleasi rezultate au fost constatate de un alt studiu realizat cu cinci ani in urma, scrie Gandul.

Solutii pentru o bronzare fara riscuri. Cremele autobronzante din comert sau solutiile aplicate prin pulverizare, la salon, sunt moduri mai inofensive de bronzare decat expunerea la razele ultraviolete. Bronzul rezultat in acest fel dureaza mai putin, deoarece presupune colorarea stratului superficial al pielii. Insa poate fi improspatat prin reaplicari. Bronzul natural apare ca urmare a expunerii pielii la razele ultraviolete, ale carei riscuri sunt cunoscute. „Pe termen scurt, expunerea la soare produce efecte negative precum arsurile si alergiile, pe termen mediu conduce la agravari ale unor afectiuni ale pielii precum vitiligo si lupus, iar pe termen lung poate determina imbatranire prematura cu pete, modificari de culoare si riduri date de degradarea fibrelor de colagen, a ADN-ului celular si a celulelor Langerhans”, spune prof. dr. dermatolog Anca Zbranca de la Clinica Roderma din Iasi, scrie Adevarul.

Banalul condiment care creste libidoul barbatilor cu 25%. Costa 7 lei. Este o planta folosita pe post de condiment in special in bucataria indiana. Desi pare un simplu ingredient culinar, studiile de specialitate au demonstrat ca schinduful are un efect major in imbunatatirea vietii sexuale a barbatilor. Oamenii de stiinta australieni au constatat ca barbatii care au luat aceasta mirodenie au resimtit o crestere a dorintei sexuale cu 25%. Studiul, realizat pe un esantion de 60 de barbati cu varste cuprinse intre 25 si 52 de ani, a presupus ca voluntarii sa includa in dieta zilnica aceasta planta timp de sase saptamani. In tot acest timp, cercetatorii au monitorizat nivelul libidoului fiecarui subiect in parte cu ajutorul unui sistem de evaluare, informeaza Daily Mail. La sfarsitul celor sase saptamani, oamenii de stiinta au constatat cresteri ale libidoului cu pana la 28% in randul voluntarilor care au consumat zi de zi acest condiment, scrie Gandul.

Fragutele, aliate in zilele caniculare. Aromate si foarte gustoase, fragutele, cunoscute sub denumirea de fragi de padure sau fragii iepurelui, au efecte terapeutice nebanuie. Purificarea sangelui, intarirea sistemului imunitar si tratarea avitaminozelor sunt doar cateva dintre beneficiile aduse de acestea organismului. „Virtutile fragutelor ca plante medicament sunt cunoscute inca din Antichitate. Intern, se administreaza sub forma de suc, de infuzii sau crude. In cazul curei cu fragi, este bine sa se consume circa 150-300 g de fructe proaspete dimineata, pe stomacul gol, ca mic dejun, cand efectul de dezintoxicare este cel mai puternic. Fragii contin multa apa (90%), saruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, fier) si vitamine (B, C, E si K), scrie Adevarul.

Cercetatorii britanici au pus bazele unui vaccin care trateaza cancerul de prostata. Un vaccin care distruge cancerul de prostata in stare avansata fara sa afecteze tesutul sanatos a fost dezvoltat de oamenii de stiinta. In testele de laborator, tratamentul a inlaturat cu succes 80% din cazurile de cancer fara a provoca efecte secundare grave, informeaza Daily Mail. Cercetatorii britanici, de la Universitatea din Leeds (Marea Britanie), coordonati de prof. Alan Melcher, care au realizat vaccinul spun ca acest tratament este o modalitate de abordare noua si prezic inceperea testelor clinice in cativa ani. Chiar daca vaccinul a fost testat pe tumorile de prostata, cercetatorii sunt de parere ca aceasta injectie ar putea avea efect si pentru distrugerea altor forme canceroase precum cel de san, pulmonar sau pancreatic, scrie Gandul.

Cum „cititi” cremele de protectie solara. O crema cu factor 10 e inutila, in timp ce una cu SPF 50 se recomanda copiilor. Produsul potrivit trebuie ales insa dupa ten. Produsele de protectie solara sunt numerotate in ceea ce priveste protectia oferita (SPF) de regula de la 10 la 50+. „Chiar daca fotoprotectia incepe de la 12, factorul 15 este considerat ca ofera o protectie minima, 20-30 da o protectie medie, iar 50+ maxima. Produsele cu factor sub 10 nu asigura nicio protectie”, comenteaza Mihaela Leventer, medic dermatolog la Clinica „Dermastyle” din Bucuresti. Pentru a alege crema potrivita, foarte important este insa tipul de ten. Medicii atentioneaza ca produsele de protectie solara trebuie aplicate la plaja in special intre orele 10.00-18.00, cu reaplicare la fiecare 2-3 ore, scrie EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro