Utile: Bolile care se transmit de la tata la copil. Vezi care e cel mai mare risc; Descoperire surprinzatoare. Morcovii ar putea fi periculosi pentru sanatate; De ce nu e bine sa combini ceaiurile cu pastile; Copilul tau raceste des? Cum ii intaresti imunitatea
De ce nu e bine sa combini ceaiurile cu pastile. Remediile naturale ne pot pune chiar viata in pericol atunci cand sunt combinate cu medicamente clasice, atrag atentia specialistii citati de dailymail.co.uk. Chiar si cele mai populare terapii, cum sunt cea cu usturoi, cu ghimbir, cu ceai verde si cu sunatoare pot interactiona in mod negativ cu tratamentele clasice recomandate de medici pentru anumite afectiuni. Cele mai multe riscuri si le asuma copiii si batranii, dar si persoanele cu mai multe afectiuni asociate, care iau tratamente combinate, este de parere specialista americana in terapii complementare Catherine Ulbricht, scrie Adevarul.
Copilul tau raceste des? Cum ii intaresti imunitatea. Copiii care racesc frecvent nu sunt neaparat mai predispusi la boli. In schimb, este un semnal clar ca sistemul lor imunitar trebuie fortificat mai mult. Specialistii revistei „baby” au sfaturi utile pentru toti parintii care se confrunta cu aceasta problema. Bolile frecvente sunt mai degraba o regula decat o exceptie in randul celor mici. Un copil considerat sanatos face in medie 6-9 boli virale pe an. Astfel de episoade nu sunt considerate boli in sine, ci etape ale procesului de imunizare, iar rolul lor este sa-i protejeze de forme mai grave ale afectiunii. In schimb, un numar (mult) mai mare de raceli, in acelasi an, arata ca sistemul imunitar al celui mic este „anemic”. Intr-o familie, copiii de varste mai mici par a raci mai des decat s-a intamplat cu fratii lor cand aveau aceeasi varsta. Inseamna ca, pe masura ce trec anii, se nasc copii cu imunitate tot mai slaba? Nu, explicatia e alta: cei mici sunt expusi la bolile pe care le contracteaza fratii lor mai mari (se molipsesc de la ei, altfel spus). La fel, s-a constatat ca incidenta bolilor e mai mare in primele luni de la intrarea in colectivitate (cresa, gradinita), anunta Libertatea.
Bolile care se transmit de la tata la copil. Vezi care e cel mai mare risc. Studiile efectuate de-a lungul timpului au dovedit ca anumite boli se pot mosteni genetic de la parinti, in special pe linie materna. O noua cercetare arata insa ca barbatii poarta o vina mai mare decat femeile in acest sens. Structura genetica a barbatilor, nivelul ridicat de stres si alimentatia nesanatoasa a acestora poate crea serioase probleme copiilor, printre care diabet, depresie, obezitate si boli de inima. In cazul in care tatii care au o anomalie genetica des intalnita, riscul de infarct in cazul copiilor acestora creste cu 50%, arata un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Leicester, la care au participat 3.000 de barbati. Aceste „defecte” se transmit prin intermediul cromozomului Y. Reprezentantii Fundatiei Britanice a Inimii spun ca noile cercetari ar putea schimba metodele de tratament pentru afectiunile coronariene, care cresc riscul de infact. „Daca structura genetica nu se poate schimba, cel putin se poate schimba stilul de viata, se poate controla tensiunea arteriala mare si nivelul colesterolului”, spune Lisa Bloomer, unul dintre autorii studiului, informeaza EVZ.
Descoperire surprinzatoare. Morcovii ar putea fi periculosi pentru sanatate. In fiecare zi primim noi informatii despre alimentele antioxidante si puterea lor de a mentine si imbunatati starea de sanatate. Cu toate acestea, un studiu recent sugereaza ca prea mult dintr-un lucru bun ar putea sa fie daunator sanatatii, scrie Mediafax. Cercetatorii de la Universitatea de stat din Ohio sustin ca au descoperit o potential periculoasa „parte intunecata” a pigmentilor ce se afla in morcovi, scrie The Huffington Post. Ei au ajuns la concluzia ca in situatia in care organismul absoarbe prea mult din betacarotenul ce se gaseste in principal in morcovi, ar putea impiedica vitamina A sa se absoarba in corp. Vitamina A este esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, oaselor si pielii, precum si pentru sistemul imunitar si metabolism. Daca absorbtia vitaminei A este blocata, acest lucru ar putea conduce la o serie de boli, scrie Romania Libera.
Asa se trateaza corect herpesul! Odata contractat, virusul herpetic ramane in organism toata viata si se poate reactiva in orice moment. Iata ce tratamente grabesc vindecarea. Exista doua tipuri de virusuri herpetice: tipul 1, care produce herpesul labial (infecteaza mai ales jumatatea superioara a corpului si se transmite prin contact direct cu leziunile sau cu saliva purtatorului) si tipul 2, care produce herpesul genital (se transmite prin contact sexual sau in timpul nasterii de la mama la nou-nascut). „O data contractat, virusul Herpes simplex persista toata viata in ganglionii limfatici, in stare latenta. In cele mai multe cazuri, persoana infectata nu resimte niciun simptom, ba, mai mult, este posibil ca virusul sa nu fie depistat niciodata”, explica medicul primar dermatolog Oana Clatici de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti. Pentru a preveni aparitia virusului, este foarte important sa ai un sistem imunitar puternic. Din pacate, stresul si stilul de viata dezechilibrat vulnerabilizeaza imunitatea. In astfel de situatii, se apreciaza ca o persoana se poate confrunta chiar si cu sase recidive pe an, anunta Adevarul.
Trasaturile fetei tradeaza ce boli ai. Ai pielea de pe frunte rosie sau ti se vad vasele de sange pe pleoape? Acestea pot fi niste semne care arata ca suferi de inima. Afla de la specialistii chinezi de ce afectiuni suferi in functie de cum arata tenul, ochii, nasul sau barbia ta. Fruntea – inima si intestinul subtire, mintea si spiritul. Chinezii spun ca fruntea corespunde simbolului focului, adica vizeaza in primul rand inima si problemele emotionale. Daca ai pielea din aceasta zona rosie sau presarata cu mici vase de sange, s-ar putea sa ai o boala de inima sau sa treci printr-un soc emotional, scrie perfecte.ro. Nasul – stomacul, splina si pancreasul. Daca ti-a iesit un cos in varful nasului, e posibil sa suferi de indigestie, constipatie sau diaree. Iar daca ai capilare sparte sau roseata in zona podului nasului, s-ar putea sa suferi de alcoolism sau sa fii foarte stresat. Obrazul drept – plamani si intestinul gros. Reprezinta bolile respiratorii sau digestive. Asa ca, daca te trezesti cu o iritatie, eczema, depigmentare sau roseata pe obrazul drept, fa-ti un control medical, informeaza Libertatea.