Sari direct la conținut

Utile: Cand ar trebui sa consumi castraveti murati; De ce tuica nu incalzeste; Ceaiuri pentru imunitatea de iarna

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Avertismentul medicilor. Ce trebuie sa stii inainte sa mananci castraveti murati. Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune. Una dintre muraturile cel mai frecvent consumate este varza murata. Este un aliment probiotic si contine substante anticancerigene, hepatoprotectori, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia si detoxifica colonul,scrie Doctorul Zilei.

Cinci super-alimente care protejeaza inima de infarct. Legumele intens colorate, dar si citricele ofera protectie cardiovasculara daca sunt consumate cu regularitate. Mai jos, un top al produselor care va ajuta sa va pastrati inima sanatoasa. Colesterolul ridicat da batai de cap multor romani, iar bolile cardiovasculare raman principala cauza de mortalitate in Romania. Pe langa tratamentul medicamentos, cei cu probleme trebuie sa fie atenti si la alimentatie. Iata cateva idei de produse pe care le puteti incerca,potrivit Doctorul Zilei.

Ceaiuri care te incalzesc si-ti asigura imunitatea pe timpul iernii. Iarna, mai ales in zilele geroase, organismul nostru este mult mai incercat decat vara. Pentru a ajuta sistemul imunitar sa ne protejeze, pe langa alte produse, precum mierea de albine sau tinctura de propolis cu echinaceea, specialistii ne recomanda cateva ceaiuri din plante pe care, de regula, le avem la indemana,informeaza Libertatea.

Cat tine tuica de cald si de ce e bine sa porti ochelari de soare si la -20 de grade. Multi romani au obiceiuri gresite in a combate frigul: in ciuda a ceea ce se spune, tuica nu incalzeste, nu toate hainele groase tin de cald, in schimb, ochelarii de soare purtati iarna nu sunt un moft. Si lista poate continua. Radiatiile ultraviolete reflectate de zapada ca o oglinda si vantul uscat pot provoca inrosirea ochilor, senzatia de usturime si fotofobie. Nu degeaba se spune ca „soarele de munte” arde mai tare decat cel „de la mare”. Asa ca medicii recomanda purtarea unor ochelari cu factor de protectie 400, mai ales pentru copii,mentioneaza Stirile Pro TV.

Aroma mentei creste puterea de concentrare. In comparatie cu bauturile calorice sau cu batoanele proteice, aromele raspandite de anumite plante sunt surse importante de energie. Aromaterapia se bazeaza tocmai pe puterea uleiurilor extrase din plante, apreciate ca remedii valoroase care stimuleaza functiile organismului nostru. Aceasta este concluzia specialistilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care au confirmat beneficiile mentei,noteaza Click.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro