Sari direct la conținut

Utile: Care este cea mai intalnita problema sexuala a barbatilor; Vindeca-te cu plante de mai! Musetelul drege stomacul si alunga insomnia; Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate; "Boala manechinelor" loveste si barbatii. Cazuri la limita cu sportivi virili atinsi de anorexie

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Care este cea mai intalnita problema sexuala a barbatilor. Mai frecventa chiar decat disfunctiile erectile, aceasta tulburare nu se trateaza prin administrarea celebrelor pilule albastre si, de altfel, nu beneficiaza de niciun tratament medicamentos eficient deocamdata. Ejacularea precoce este o problema cu care se confrunta de-a lungul vietii aproximativ o treime din barbati, ceea ce inseamna ca aceasta tulburare este mai intalnita decat disfunctiile erectile, spune medicul sexolog Ian Kerner, citat de CNN. Medicii diagnosticheaza ejacularea precoce in cazul barbatilor care nu pot mentine actul sexual mai mult de un minut fara sa ejaculeze. Cauzele pot fi atat de natura fiziologica (o sensibiltate crescuta mostenita), cat si psihologice (anxietatea joaca un rol esential). Unii specialisti sustin chiar ca ejacularea precoce era un avantaj in cazul omului primitiv, fiindca sansele ca femeia sa ramana insarcinata ar fi mai mari in aceste situatii. Prin urmare, barbatii care sufereau de aceasta tulburare aveau sanse mai mari de a largi tribul. De asemenea, o alta ipoteza este ca barbatii ejaculeaza precoce din cauza obisnuintei. Mai exact, daca primele experiente sexuale s-au petrecut in graba, pe ascuns, riscul acestei tulburari ar fi mai mare, spun unii medici, scrie Adevarul.

Vindeca-te cu plante de mai! Musetelul drege stomacul si alunga insomnia. Cele mai frecvente probleme de sanatate pot fi tratate cu leacuri obtinute din plantele specifice acestei luni. Papadie. Se prepara un decoct din 2 linguri de radacina si frunze, fierte 10 minute, intr-un litru de apa. Se beau 3 cani/zi, o luna. Trateaza: afectiunile hepatice si anemia, elimina toxinele, negii si combate obezitatea. E contraindicata: in gastrita si ulcer. Soc. Se pune o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita si se infuzeaza 10 minute. Se beau doua cani pe zi, 20 de zile, cu 10 zile pauza. Trateaza: constipatia, obezitatea, are efect detoxifiant. E un bun sudorific, recomandat in virozele de sfarsit de sezon. E contraindicat: mai mult de doua cani pe zi. Salcam. Se infuzeaza o lingura de flori in 250 ml de apa clocotita, timp de 3-4 minute. Se bea in cure de cate 21 de zile, cu pauze de 10 zile intre ele. Trateaza: arsurile la stomac, gastrita, ulcerul, balonarile, tusea (in cazul astmului bronsic). Este contraindicat: persoanelor care sufera de constipatie, anunta Libertatea.

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate. Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente: carne, legume, grasimi, oua, lactate, fructe, cereale, dulciuri. Totodata este necesara respectarea orelor de masa si adecvarea portiilor la masa corporala. „Exista doua aspecte cheie ale unei alimentatii echilibrate. In primul rand, totalul caloriilor sa fie corelat cu activitatile zilnice pentru a echilibra energia din alimentele pe care le consumi cu energia pe care o folosim. Un barbat cu greutate medie are nevoie de 2500 calorii pe zi, iar o femeie de 2000 calorii, insa aceste standarde trebuie adaptate in functie de stilul de viata sedentar sau activ. In al doilea rand, meniul zilnic trebuie sa includa tipuri de mancare variate pentru a ne asigura ca organismul primeste toti nutrientii de care are nevoie”, spune Daniel Plaiasu, specialist Maggi in nutritie, informeaza Romania Libera.

„Boala manechinelor” loveste si barbatii. Cazuri la limita cu sportivi virili atinsi de anorexie. Nu doar femeile au probleme din cauza variatiilor mari de greutate. Circa 10% dintre cazurile de anorexie apar la barbati neasteptat de bine facuti. Barbatii sunt din ce in ce mai preocupati de felul in care arata si, la fel ca si femeile, pot duce aceasta preocupare la extrem. Contrar asteptarilor, nu barbatii homosexuali sunt mai predispusi la a dezvolta probleme de nutritie. Statisticile arata ca dintre cei care sufera de anorexie, 80% sunt heterosexuali. „Anorexia este o tulburare de nutritie, o dereglare a comportamentului alimentar. Individul, in mod constient fie cauta sa slabeasca, fie evita sa se ingrase, cand greutatea sa este sub cea anormala. Diagnosticul clinic se pune cand persoana are o greutate mai mica de 85% din greutatea minima admisa”, explica psihiatrul Gabriel Diaconu, de la clinica Sapiens Medical Center din Bucuresti. Barbatii musculosi, cei mai sensibili. Spre deosebire de femei, barbatii cu anorexie se concentreaza excesiv asupra exercitiilor fizice, incercand sa ascunda comportamentul alimentar generat de aceasta afectiune, scrie EVZ.

Ce consecinte poate avea consumul de organisme modificate genetic. Cei care se opun culturilor modificate genetic spun ca ele sunt toxice si ca favorizeaza aparitia alergiilor. Efectele organismelor modificate genetic asupra sanatatii umane trebuie studiate insa mai mult. Organismele modificate genetic (OMG) pot fi plante sau animale ale caror caracteristici genetice au fost modificate in laborator, pentru a le creste rezistenta la seceta, la daunatori, la ierbicide puternice, la salinitate, la aciditatea crescuta a solului sau la temperaturi scazute. Alteori, scopul modificarii genetice este de a modifica proprietatile nutritive ale unor culturi. De exemplu, poate fi crescut continutul de proteine, de vitamine ori de acizi grasi al unor cereale, poate fi marita concentratia de lecitina din soia sau pot fi obtinute cereale fara gluten, anunta Adevarul.

Cat suc de fructe trebuie sa bea copilul tau. Majoritatea parintilor stiu ca este foarte sanatos ca micutii sa consume suc natural de fructe. Studii recente ale Academiei Americane de Pediatrie au aratat insa ca baut in cantitatea foarte mare acesta poate deveni periculos pentru copii. O prima consecinta a sucului de fructe este obezitatea infantila. De asemenea, consumul in exces al acestuia poate provoca micutilor si carii dentare, diaree, problemele gastrointestinale cum ar fi balonarile si durerile de burtica, informeaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro