Utile: Cat de des sa va spalati hainele si cu cat detergent ca sa nu va imbolnaviti; Cele mai mari mituri despre diete. Metodele prin care putem slabi inteligent; Trei obiceiuri care va strica vederea. Plus: exercitii pentru ochi
Cat de des sa va spalati hainele si cu cat detergent ca sa nu va imbolnaviti. Un studiu australian recent a demontat regula spalarii zilnice a hainelor. 30 de voluntari au purtat aceeasi pereche de blugi cinci zile pe saptamana, timp de trei luni, si au demonstrat ulterior ca jeansii nu prind miros si nu trebuie spalati atat de des. Medicii spun insa ca nu exista nicio garantie ca in pantalonii nespalati nu s-au acumulat bacterii periculoase si recomanda prudenta in ceea ce priveste igiena, mai ales celor care se stiu predispusi la boli de piele. Aflati de la specialisti cat de des si cum ar trebui spalate hainele pentru a le pastra in stare buna, fara sa va imbolnaveasca. Indiferent de articol, conteaza sa fie din bumbac daca vreti sa-l purtati mai mult timp. Materialele naturale lasa pielea sa respire si nu favorizeaza acumularea bacteriilor, spre deosebire de cele sintetice care creeaza un mediu propice dezvoltarii microbilor. Blugii din denim, fara elastan sau alte sintetice, nu trebuie spalati dupa fiecare purtare, ci dupa trei-patru, chiar cinci purtari, noteaza doctorulzilei.ro.
Cum iti dai seama ca nu bei suficienta apa. In fiecare zi corpul tau pierde apa prin transpiratie si urina, motiv pentru care este necesar sa bei cate 2 litri de apa. Iata cum iti dai seama ca nu bei suficienta apa! Multe persoane considera ca si sucurile sau cafelele consumate zilniz sunt de folos pentru hidratarea organismului. Lucrurile nu stau chiar asa. Cafeaua si sucurile, mai ales cele acidulate, au un continut ridicat de cofeina, care are rol diuretic si grabeste deshidratarea organismului. Mai mult, sucurile din fructe imbuteliate si imbogatite cu indulcitori artificiali duc la deteriorarea sanatatii. Cantitatea de apa necesara zilnic organismului variaza de la o persoana la alta si depinde de conditiile atmosferice, precum si de activitatea zilnica.Din fericire, organismul este dotat cu un mecanism care-ti spune ca ai nevoie de apa. Acesta este setea. Insa, pentru a asigura necesarul zilnic de apa, este indicat sa bem si atunci cand nu simtim senzatia de sete, informeaza clickpentrufemei.ro.
Cele mai mari mituri despre diete. Metodele prin care putem slabi inteligent. Fac sport, deci slabesc. Nu mai mananc seara, deci slabesc. Nu mai mananc paine, deci slabesc. Sunt cele mai frecvente greseli in orice regim alimentar. Nu slabiti usor? De vina ar putea fi miturile care se vehiculeaza in randul amatorilor de regimuri. Degeaba nu mancati seara, daca ati abuzat peste zi de alimente calorice. Iar fructoza nu este un indulcitor cu mult mai usor decat zaharul. „Modelul tipic al omului modern este ca minca te miri ce in timpul zilei isi maninca mult in timpul serii si de aici ideea gresita ca masa de seara te-ar ingrasa”, a spus dr. Serban Damian, medic nutritionist. Conteaza cate kilocalorii ingerati pe tot parcursul zilei. Daca abuzati de alimente calorice toate ziua, degeaba tineti post alimentar seara. Daca, dimpotriva, mancati foarte putin toata ziua, foamea acumulata este atat de mare incat cina va avea aproximativ 2.000 de kilocalorii ca sa va satisfaca. Aceasta cina intr-adevar ingrasa. Integral in stirileprotv.ro.
Trei obiceiuri care va strica vederea. Plus: exercitii pentru ochi. Orele petrecute in fata computerului, cititul, stresul si tensiunea pot afecta acuitatea vizuala. Vederea se deterioreaza in mod natural, incepand inca din primul an de viata, dar unele lucrurile pe care le facem zi de zi ne pot trimite in cabinetul medicului oftalmolog mai devreme decat este cazul. 1. Purtarea ochelarilor de vedere. „Lentilele cu minus sunt cele mai prescrise, dar si cele mai putin eficiente in a stopa progresul miopiei”, crede profesorul B. May, cercetator al fundatiei care desfasoara Programul Optometric din SUA. Colegul sau, M.H. Birnbaum, spune ca pacientii ajung sa se obisnuiasca cu ochelarii, boala evolueaza, iar medicul este nevoit sa-i prescrie lentile mai puternice. „Ochelarii au acelasi efect pe care-l are un plasture pus pe rana”, explica acesta. 2. Cititul este pe cat de important pentru cultura generala, pe atat de distructiv pentru ochi. Atunci cand citim cateva ore in continuu, atingem asa-numitul „punct de stres”, caracterizat prin disconfort si chiar usturime, scrie doctorulzilei.ro.
Ananasul trateaza indigestia si previne cancerul. La indemana oricui, ananasul este fructul ce poate fi consumat in orice anotimp. In stare proaspata sau in conserva, el aduce multe beneficii in organism. Iata de ce este indicat sa il incluzi in dieta zilnica! Trateaza inflamatiile si indigestia. Contine bromelaina, o enzima care favorizeaza digestia si impiedica balonarea. Ea se regaseste doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa. Imbunatateste functionarea creierului. Este o excelenta sursa de zaharuri naturale, care asigura glucoza esentiala pentru corpul tau. Acesta imbunatateste functionarea creierului si creste puterea de concentrare, informeaza Click.ro.