Sari direct la conținut

Utile: Ce afectiune poti sa ai daca stranuti des? Se poate confunda cu o simpla raceala; Exista cinci semnale de alarma privind depistarea bolii Alzheimer; Cata apa ar trebui sa bei in functie de greutatea corporala

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ce afectiune poti sa ai daca stranuti des? Se poate confunda cu o simpla raceala. Se poate intampla ca atunci cand esti alergic sa crezi ca esti racit, asta pentru ca iti curge nasul. De foarte multe ori, cele doa afectiuni se confunda. Chiar daca suntem in plina vara, asta nu inseamna ca nu putem raci! Ei bine, ca la orice raceala, boala debuteaza cu secretii nazale sau tuse. Din pacate, insa, exista multe persoane care pot confunda o raceala banala, cu o alergie pacatoasa, tocmai prin faptul ca are simptome asemanatoare cu simpla raceala! In primul rand, in cazul racelilor cat si in cazul alergiilor, reactiile sunt de curgere a nasului si ochi inlacrimati. Daca raceala trece de la sine in aproximativ o saptamana, pentru a scapa de alergie trebuie sa se indeparteze factorul care duce la aceasta reactie, scrieDoctorulZilei.ro.

Leacuri pentru starile de greata. Greata poate fi provocata de un aliment care nu ti-a priit sau de raul de miscare de care multi dintre noi sufera. Nu lasa acest simptom neplacut sa-ti strice vacanta! Asigura-te ca ai la tine remediile potrivite pentru un concediu fara probleme. Ghimbirul nu ar trebui sa-ti lipseasca atunci cand pleci la drum. Este un remediu imbatabil impotriva starilor de greata. Se poate consuma ca atare, daca iti place gustul iute. Mai poti lua la tine ceai de ghimbir. Prepara un decoct dintr-o bucata de un cm de ghimbir proaspat curatat la o cana cu apa. Daca ai pulbere de ghimbir, lasi la infuzat o jumatate de lingurita la o cana cu apa timp de trei minute. Dupa ce ajunge la o temperatura buna de baut poti adauga lamaie si miere. Mai poti lua capsule cu extract standardizat de ghimbir sau sa mananci biscuti care contin acest condiment, anuntaLibertatea.

Exista cinci semnale de alarma privind depistarea bolii Alzheimer. Temuta boala Alzheimer este studiata in numeroase centre de cercetare din lumea intreaga. Insa cercetatorii de la Universitatea Alabama au descoperit ca exista cinci semnale de alarma care ajuta la depistarea bolii Alzheimer si acestea au legatura cu planul financiar. Specialistii apreciaza ca: atunci cand uiti sa-ti platesti facturile sau sa le platesti de doua ori, cand faci greseli simple privind banii cheltuiti, cand calculezi gresit bacsisul sau nu intelegi concepte financiare elementare, acestea sunt semnale ce ajuta la depistarea bolii Alzeheimer. De aceea, daca un membru in varsta al familiei se manifesta in acest mod, rudele trebuie sa duca persoana in cauza la un consult de specialitate, informeazaClick.

Rolul sportului in dezvoltarea emotionala la copii. Dezvoltarea emotionala a copiilor nu trebuie neglijata, intrucat ea ii va ajuta sa se integreze si sa aiba relatii sanatoase si pe viitor, ca adulti. Despre beneficiile sportului ne vorbeste psihologul Yolanda Cretescu. Psychologies: Ce trasaturi isi dezvolta cei mici prin practicarea unui sport? Yolanda Cretescu: In primul rand, sportul le da copiilor posibilitatea sa isi dezvolte abilitati individuale intr-un mod mai rapid decat in cazul copiilor care nu practica niciun sport. Apoi, abilitatile folosite sau dezvoltate prin practicarea unui sport, au influenta in toate ariile vietii. Astfel, daca vei decide sa iti inscrii copilul pentru practicarea unui sport, inca din copilaria mica, vei observa cum acesta se va dezvolta mai echilibrat. Sportul creste capacitatea cognitiva, creste capacitatea de gestionare a resurselor (timp si efort), capacitatea de cooperare, precum si cea de concentrare. Integral pePsychologies.ro.

Cata apa ar trebui sa bei in functie de greutatea corporala. Organismul nostru este alcatuit din apa in proportie de 60%, iar pentru a ne pastra sanatatea trebuie sa mentinem, zilnic, aceasta proportie in echilibru. Majoritatea dintre noi, insa, facem greseala sa consumam mai multa apa decat organismul nostru are nevoie, fara sa stim ca acest obicei este nesanatos de fapt. Cantitatea de apa pe care trebuie sa o bem variaza in functie de organismul nostru. Pentru ca fiecare persoana are o greutate diferita, exista o formula care te ajuta sa afli exact cata apa ar trebui sa bei. Aportul necesar de apa este de 40ml/kilocorp/zi. De exemplu, daca greutatea ta este de 55 kilograme, se calculeaza astfel: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atentie, acest indice se refera strict la apa sau la ceaiuri neindulcite, ci nu la alte lichide, precum supele si ciorbele, sucurile, laptele, anuntaUnica.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro