Sari direct la conținut

Utile: Ce este "boala mainilor murdare"; Dilemele parintilor de adolescenti; Amestecul din 3 ingrediente care previne cancerul

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ce este „boala mainilor murdare” Boala mainilor murdare” este o inflamare a ficatului, cauzata de virusul hepatic A. Printre simptomele acestei boli se numara colorarea pielii, ochilor si urinei in galben, dureri abdominale, pierderea apetitului, ameteala, febra, voma, diaree si oboseala, potrivit webmd.com. La copii, semnele sunt mult mai putine. O persoana poate raspandi virusul timp de doua saptamani, pana sa isi dea seama ca este bolnava. Virusul hepatic A se gaseste in materiile fecale ale persoanelor infectate si se transmite in conditii de igiena precara. Un alt mod prin care te poti imbolnavi este sa mananci fructe sau legume atinse de o persoana contaminata sau fructe de mare provenite din apa contaminata, scrie Unica.

Rovinieta, la vanzare si online Vinieta, vrem nu vrem, e o problema de care se loveste orice sofer la un moment dat. Cati dintre noi nu au uitat macar o data daca o mai au sau nu valabila? Cand vine vorba despre rovinieta, o aplicatie simpla, disponibila gratuit pentru orice telefon destept cu sistem de operare Android sau iOS, iti permite sa verifici usor daca ai o rovinieta valabila si apoi s-o achizitionezi pe cea noua. Primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa accesezi de pe smartphone get.mo bilPay.com, sa descarci gratuit aplicatia mobilPay wallet, sa iti introduci si sa iti inregistrezi cardul bancar (Visa, Mastercard sau Maestro) si sa alegi din meniul aplicatiei sectiunea „vinieta”, scrie Libertatea.

Dilemele parintilor de adolescenti Adolescenta… Parintii se cam crispeaza atunci cand aud acest cuvant. De parca fiinta aceea simpatica, pana mai ieri copil, se transforma in ceva necunoscut, cu care nu te mai intelegi. Ce este de facut daca se rupe comunicarea dintre parinti si copiii lor adolescenti? Adolescenta este ca un taram al miturilor tulburi, al evenimentelor incontrolabile, imorale si ilegale; „adolescenta” este acel cuvant care, odata rostit, ridica parul de pe capul adultilor, este acea lume in care parintii se tem sa paseasca, cu toate ca sunt constienti ca nu au nicio sansa de a o evita” Ce caracterizeaza psihologia adolescentului? Contextul psihologic al unui adolescent trebuie sa faca fata, in primul rand, schimbarilor de dispozitie, sa se adapteze la idei aparent irationale, la un vocabular nou, la comportamente ocazional ciudate si la fapte stanjenitoare. Integral pe Psychologies.ro.

Amestecul din 3 ingrediente care previne cancerul Un stil de viata sanatos reduce considerabil riscul de a face cancer, dar sunt si alte metode prin care poti preveni aparitia acestei boli. Vezi ce ingrediente te mentine sanatoasa. O combinatie din trei ingrediente te protejeaza impotriva cancerului, potrivit worldhealthinfo.net. Ai nevoie de ᅡ lingura de turmeric si jumatate de lingura de ulei de masline. Adauga si un praf de piper negru si amesteca totul intr-o ceasca. Foloseste, apoi, condimentele la gatit, in supe sau salate, dar ai grija sa nu le lasi foarte mult pe foc. Poti si sa bei acest amestec, turnand un pic de apa peste el. Inainte sa incepi, insa, acest tratament, discuta cu medicul de familie. El va sti daca este bine pentru tine sa consumi aceasta combinatie de ingrediente, scrie Unica.

14 lucruri mai putin cunoscute despre persoanele timide Ca sa fim sinceri, ne cam enerveaza oamenii timizi. Nu reusim deloc sa dialogam cu ei, in mare masura din cauza faptului ca nu ii intelegem. Iata ce ar trebui sa stii despre persoanele timide pentru o mai buna comunicare! (1) Doar pentru ca unii sunt timizi, nu inseamna ca nu au incredere in ei. De foarte multe ori, timiditatea este doar o carapace. Sub ea se pot ascunde persoane extrem de increzatoare in propriile forte, care stiu exact ce vor. (2) Sunt persoane independente. Nu au nevoie sa fie intr-o relatie pentru a avea cu cine sa iasa la cina. Se descurca perfect pe cont propriu. Stiu ce vor de la viata si nu au de gand sa piarda timpul cu persoane care nu sunt la fel de independente. Integral pe Libertatea.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro