Sari direct la conținut

Utile: Ce simptome are cancerul ovarian, boala care a răpus-o pe Edith Gonzalez; Sportul îngraşă! Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie; Leucemie – cauze și semne mai puțin cunoscute

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Ce simptome are cancerul ovarian, boala care a răpus-o pe Edith Gonzalez. Cancerul ovarian mai este numit și „ucigașul tăcut“ și asta pentru că multe simptome se manifestă doar atunci când boala este avansată și greu de tratat. Conform unor studii, doar 50% dintre femeile care au cancer ovarian supraviețuiesc 5 ani după diagnosticare. Poate apărea la femeile de orice vârstă, însă riscurile sunt mai mari la cele peste 50 de ani. Deși este un simptom comun pentru alte boli, umflarea zonei abdominale poate fi un semn al cancerului ovarian. Dacă te confrunți des cu această problemă, cere sfatul unui medic specialist pentru a vedea care este cu exactitate cauza, scrie Click.

Sportul îngraşă! Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie. Un grup de voluntari care a luat parte la studiu a ajuns să mărească porţiile de mâncare cu un sfert în urma unui antrenament la sală. Cercetătorii sunt de părere că după sesiunile de sport, oamenii au tendinţa să mănânce mai mult crezând că ”li se cuvine”. Astfel se explică de ce chiar şi după antrenamentele regulate există persoane care în continuare se luptă cu kilogramele în plus. Cercetarea a fost realizată de Universitatea Loughborough şi s-a ajuns la concluzia că atunci când vine vorba de procesul de slăbire, nu contează doar ce mâncăm, ci şi cât mâncăm, acesta fiind un factor crucial, scrie CSID.

Leucemie – cauze și semne mai puțin cunoscute. Cauzele de leucemie, în majoritatea cazurilor, rămân necunoscute. S-au făcut, de-a lungul timpului, mai multe conexiuni ale apariției leucemiei cu expunerea la anumite substanțe chimice precum benzenul și radiațiile puternice. Mecanismele afecțiunii încep să fie depistate atunci când sunt depistate anomalii cromozomiale în celulei leucemice. Leucemia scade capacitatea măduvei spinării de a produce trombocite și celule albe și roșii sănătoase. Un număr mic de celule albe scade abilitatea organismului de a lupta cu infecțiile, iar această situație duce la umflarea ganglionilor limfatici, scrie Unica.

Persoanele care au un scop în viaţă prezintă un risc mai scăzut de deces. Un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan care a anlizat datele a aproximativ 7.000 de oameni, cu vârsta de peste 50 de ani, care au fost supuşi unor testări psihologice de-a lungul mai multor ani, a ajuns la concluzia că poate fi stabilită o legătură între lipsa unor planuri de viitor şi mortalitatea timpurie, notează Live Science. Participanţii la acest studiu au completat o serie de testări psihologice. Rezultatele acestor testări au fost ulterior comparate, de către cercetători, cu rata mortalităţii participanţilor. În decursul studiului, din cei 7.000 de participanţi au murit 776 de-a lungul timpului, potrivit Descopera.

Sfaturi ca să ai picioare îngrijite și sănătoase vara aceasta. Folosește zilnic creme pe bază de cafeină, un ingredient recunoscut pentru proprietățile anticelulitice! De două sau de trei ori pe săptămână poți să-ți faci un masaj exfoliant cu zaț de cafea. Ai nevoie de o cană cu zaț de cafea pe care să-l combini cu câteva linguri de ulei de măsline și 3 linguri cu sare. Amestecă ingredientele până ajung la o consistență cremoasă. Aplică acest produs pe abdomen și șolduri cu mișcări circulare, iar pe picioare cu mișcări ascendente. Masează energic, apoi lasă să acționeze un sfert de oră. Clătește cu apă caldă și aplică o cremă de corp cu proprietăți hidratante. Poți încerca și combinația zahăr brun cu zaț de cafea și ulei de cocos, potrivit Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro