Utile: Consumul de larve de trantor imbunatateste potenta sexuala; Cat de buna e carnea de miel; Ce se spune despre postul Pastelui. Idei culinare de post de la nutritionisti
Cat de buna e carnea de miel. Prima regula pe care trebuie sa o aveti in vedere cand alegeti mielul este ca acesta sa aiba minimum noua kilograme. Cei mai mici au carnea bogata in purine, cristale de acid uric ce se depun pe articulatii sau rinichi, ingreuneaza digestia si, in timp, duc la aparitia unor boli grave precum guta. „Este indicat sa cumperi un miel sau bucati ce provin dintr-un miel care a avut 10 – 15 kilograme, deoarece carnea va fi mai putin indigesta decat cea mai frageda”, spune prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Integral in EVZ.
Ce se spune despre postul Pastelui. Idei culinare de post de la nutritionisti. Este cel mai greu post. Daca in postul Craciunului sunt multe dezlegari la peste si lapte, in cele cinci saptamani de post pascal, restrictiile sunt mai dure, iar tentatiile mai mari. Daca nu ai suficienta credinta, iar smerenia nu este atat de puternica incat sa simti nevoia sa te purifici nu doar sufleteste, ci si trupeste, in preajma marilor Sarbatori, ar trebui sa te gandesti mai mult la sanatate si sa postesti. Ca sa fii sanatos, explica medicul nutritionist Corina Zugravu. Aceasta avertizeaza insa ca, pentru a evita problemele, postul trebuie bine tinut, relateaza DoctoriOnline.ro
Trucuri contra indigestiilor de sarbatori. Mancarea din belsug si combinatiile nepotrivite sunt foarte solicitante pentru aparatul digestiv. Daca in timpul mesei mai si fumam, bem cafea si alcool sau avem discutii in contradictoriu, toate acestea cad si mai greu la stomac, spun specialistii. Boabele de cafea contin substante cum este catecholul, care ingreuneaza digestia, deja solicitata la maximum de masa copioasa de Paste. Prin urmare, ar trebui sa evitam consumul de cafea dupa masa, scrie Adevarul.
Consumul de larve de trantor imbunatateste potenta sexuala. La Stupina din curtea Liceului Apicol a avut loc o lectie de apicultura practica, sustinuta de Adrian Siceanu, Directorul Institutului de Cercetare si Dezvoltare pentru Apicultura Bucuresti. Acesta a prezentat invitatilor modul in care se recolteaza veninul de albine, polenul si pastura, prezentare urmata de o degustare inedita, de la miere si pana la larve de trantor. Pe parcursul a doua ore, Adrian Siceanu a vorbit despre beneficiile stupului, explicand invitatilor cum lucreaza si cum se organizeaza albinele in stup, informeaza Romania Libera.
Merele scad colesterolul. Oua? Strict interzise! Fals: Iti si imaginai cum o sa te uiti cu jind la ouale vopsite, nu-i asa? Medicii spun ca nu trebuie sa renunti complet la oua, deoarece ele contin substante nutritive importante pentru sanatatea oaselor. Trebuie doar sa te limitezi la doua pe saptamana. Merele, un remediu pretios. Adevarat: Datorita continutului ridicat de pectina, merele scad semnificativ nivelul de colesterol. Branza? Nu-i voie! Fals: E numai o chestiune de cantitate. Nu uita ca branza este un aliment important pentru sanatate, deoarece contine mult calciu. Continuarea in Click.
Nomofobia, boala provocata de celular. De ceva timp a mai aparut o boala noua in dictionarul medical: nomofobia. Termenul este obtinut prin prescurtarea expresiei „no mobile phobia”. Boala ii afecteaza in principal pe pasionatii de retele de socializare care devin anxiosi daca isi pierd telefoanele mobile sau daca sunt nevoiti sa traiasca fara ele mai mult de o zi, informeaza AFP. Un studiu recent realizat pe 1.000 de utilizatori de telefoane mobile din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca 66% din participanti au devenit foarte stresati numai la gandul ca ar putea ramane fara celular, anunta Cancan.