Utile: De cate ori este normal sa faci sex intr-o luna; Cartofii au calorii putine si ingrasa doar prajiti; Tonul vocii, barometru al infidelitatii
De cate ori este normal sa faci sex intr-o luna. La 20-30 de ani, barbatii pot face sex in fiecare zi, luna de luna. Performanta sexuala scade odata cu varsta, astfel ca, la 50 de ani, raman „normale” patru-opt acte sexuale pe luna. Standardele difera insa de la o tara la alta, dar si de la un cuplu la altul. Intr-o lume in care cantitatea „bate” calitatea, unde totul se rezuma la „scoruri”, si sexul pare sa fie calculat la sange, sunt frecvente in randul cuplurilor framantarile de genul „cat de des este normal sa faca sex”, scrie EVZ.
Ne auzim, dar nu ne ascultam. Comportament. In asteptarea unor solutii pentru problemele lor, romanii s-au obisnuit sa-si strige nemultumirile si sa critice, mai putin sa dialogheze. Socializarea pe fuga, superficiala, a luat rapid locul dialogului calm si prelungit. Agresivitatea verbala este tot mai prezenta, spun psihologii. „Tehnic, dialogul presupune egalitatea intre doua persoane, iar regula spune ca fiecare dintre actorii implicati are timpul sau de exprimare, egal ca valoare cu al celuilalt”, spune psihoterapeutul Catalina Hetel. Numai ca, in Romania de astazi, prea putini sunt cei dispusi la un dialog real, informeaza Adevarul.
Tonul vocii, barometru al infidelitatii. Un studiu recent al oamenilor de stiinta canadieni arata ca tonul vocii este un barometru al infidelitatii. Astfel, femeile cu vocea inalta, stridenta, si barbatii cu voce joasa sunt mai predispusi la infidelitate. Participantii la acest studiu au fost invitati sa asculte doua versiuni ale unor clipuri inregistrate de o voce masculina, respectiv una feminina, modificate pe computer, transmite Gandul.
Cartofii au calorii putine si ingrasa doar prajiti. Cartofii nu sunt atat de „pacatosi” pe cat se crede. Din contra, daca sunt pregatiti prin coacere, fierbere sau sotare, nu prin prajire, chiar sunt recomandati in curele de slabire. Cartoful a fost intens blamat din cauza ca are indicele glicemic mare si ingrasa. De fapt, indicele glicemic al cartofului „paleste” in comparatie cu cel al dulciurilor. Este un aliment satios si o sursa de energie mult mai buna decat ciocolata, spre exemplu, potrivit EVZ.
Topul inamicilor relatiei de cuplu. Zece motive care duc la despartire. Televizorul, programul incarcat de la munca, lipsa comunicarii si gelozia sunt doar cativa dintre factorii care influenteaza in mod negativ evolutia unei relatii. Consilierii de cuplu citati de site-ul uk.lifestyle.yahoo.com au realizat o lista cu cei 10 dusmani ai unei relatii. Televizorul stinge flacara pasiunii. Renuntati la cina luata in fata ecranului, deoarece acesta distrage atentia si va face sa neglijati prezenta partenerului. Pentru ca o relatie sa dureze trebuie sa existe comunicare, iar televizorul nu va mai permite sa vorbiti cu persoana iubita, relateaza Gandul.
Fericirea lungeste viata. Persoanele care sunt fericite si optimiste au sanse sa traiasca mai mult, au concluzionat cercetatorii britanici si americani, dupa ce au comparat datele a 160 de studii pe aceasta tema. Cercetarile au aratat ca fericirea duce la o sanatate mai buna, legatura dintre optimism si o stare fizica de invidiat fiind chiar mai puternica decat cea dintre obezitate si o viata mai scurta, noteaza „The Daily Telegraph”. Concluziile intaresc alte rezultate care aratau ca a vedea jumatatea plina a paharului este buna pentru sanatate, scrie Adevarul.
Rosiile te protejeaza de razele ultraviolete. Rosiile au un continut bogat in potasiu, vitamina C si fibre. In plus, datorita continutului de vitamina A, tomatele sunt benefice pentru mentinerea sanatatii ochilor si a pielii. Potrivit specialistilor in nutritie, aceste legume reprezinta o sursa bogata de lycopen, substanta responsabila cu reducerea riscului de cancer de prostata, si protejeaza tenul de razele ultraviolete, mentinand pielea tanara. Consumul regulat de rosii este un tonic pentru ficat, impiedica deshidratarea, imbunatateste digestia si alcalinizeaza PH-ul sangelui, ameliorand guta si reumatismul, anunta Gandul.