Sari direct la conținut

Utile: Doua gene provoaca o forma letala de cancer ovarian; Ce analize se fac gratuit; Cum sa imblanzesti un narcisist

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Doua gene provoaca o forma letala de cancer ovarian. O noua forma de cancer ovarian, adesea letala, poate afecta femeile din intreaga lume. Doua gene recent descoperite de cercetatorii americani pot duce la aparitia acestui tip de cancer, potrivit foodconsumer.com. Cercetatorii au identificat mutatii genetice in doua gene care sunt asociate cu aceasta forma de cancer ovarian, conform revistei medicale New England. Rezultatele cercetarii pot ajuta medicii sa inteleaga cum se dezvolta cancerul ovarian si sa dezvolte tratamente mai eficiente impotriva acestei boli. Genele descoperite de oamenii de stiinta sunt asociate cu celule ovariene clare de tip carcinom. Aceasta este cea mai agresiva forma de cancer ovarian, care nu raspunde tratamentului prin chimioterapie si care este responsabila pentru aproximativ 12 % din decese, precizeaza Romania Libera.

Ce analize se fac gratuit. Aproximativ 200 de investigatii de baza sunt decontate prin sistemul de asigurari. Nu sunt acoperite analize complicate pentru cancer ori cele hormonale. In sistemul public de sanatate sunt decontate integral cateva sute de analize de care puteti beneficia in baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist, in functie de afectiune, bilet valabil 30 de zile de la eliberare. Nu sunt decontate orice fel de investigatii, ci doar cele uzuale iar in multe judete banii alocati se termina in primele zile din luna. Laboratoarele care fac analize gratuit sunt atat in sistemul public de sanatate, cat si in cel privat, scrie evz.ro.

Cum sa imblanzesti un narcisist? Cei cu o imagine exagerata despre sine sunt mai putin dispusi la a face compromisuri in relatia de cuplu si au o toleranta mica la frustrari. Straduiti-va sa il contraziceti, refuzati sarcinile pe care vi le deleaga si incepeti sa cereti privilegii.Un narcisist este usor de recunoscut dupa atentia pe care o acorda vestimentatiei, ingrijirii personale, dar si dupa modul in care monopolizeaza discutiile. Lumea se reflecta doar prin experientele lor, iar deviza lor este „Intotdeauna pe primul loc”, arata site-ul www.psychologytoda y.com. Unii dintre ei sunt sarmanti, inteligenti, sofisticati, buni profesionisti, insa si extrem de egoisti si incapabili de a oferi iubire neconditionata, potrivit Romania Libera.

Toamna se numara depresiile. Depresia poate fi numita maladia secolului XXI, deoarece este o boala din ce in ce mai frecvent diagnosticata. Acest lucru insa este explicabil in conditiile in care stresul a devenit o constanta in viata fiecaruia dintre noi. Cuvantul depresie vine din latina si se traduce prin tristete sau inhibitie. Inevitabil, fiecare persoana se confrunta cu stari de tristete, insa in cazul unui depresiv, acestea se transforma intr-o povara, scrie Adevarul.

Problemele de greutate incep din burta mamei. Kilogramele in plus acumulate in timpul sarcinii cresc riscul ca bebelusul tau sa sufere de obezitate, potrivit unor studii recente citate de New York Times.Mai mult de un milliard de persoane din intreaga lume sufera de obezitate, iar in Romania 40% dintre copii sunt supraponderali, arata datele Ministerului Sanatatii. Cauzele acestei boli sunt de cele mai multe ori un ritm de viata sedentar si o alimentatie defectuoasa. Iar in Romania tot mai multe persoane prefera sa consume mancare fast-food si nu fac deloc miscare, informeaza Romania Libera.

Gandacul de bucatarie, cel mai eficient antibiotic. Romani, nu mai striviti gandacul de bucatarie, atunci cand va iese in cale, caci in curand acesta v-ar putea salva viata! Oricat ar parea de neimaginat, cercetatorii britanici sustin ca in sistemul nervos al gandacului de acest tip exista cel mai puternic antibiotic al momentului, care ar putea fi singura arma eficienta in lupta cu stafilococul auriu si bacteria E-coli. Oamenii de stiinta britanici au indemnat la colectarea gandacilor de bucatarie si aducerea lor la centrele universitare de cercetare, ne informeaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro