Sari direct la conținut

Utile: Dragostea dispare din cuplu dupa trei ani; Cum combini inteligent dieta si sportul ca sa slabesti; Cata apa trebuie sa bea copiii; Varza murata te scapa de viroze; Ambalajele reciclate, daunatoare?

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Supliment pe baza de vitamina C, benefic pentru dezvoltarea copiilor. O dieta echilibrata si un stil de viata sanatos nu mai reprezinta o siguranta pentru sanatatea si echilibrul organismului adultilor si cu atat mai mult al copiilor, avertizeaza medicii. Potrivit specialistilor, in ultimul deceniu necesarul de vitamine si minerale al organismului a crescut semnificativ pentru a compensa efectele nocive ale mediului inconjurator. Expertii precizeaza ca una dintre vitaminele esentiale pe intreg parcursul dezvoltarii copilului este vitamina C. Aceasta este un micronutrient esetial pentru organism care intervine in in metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor.Vitamina C se gaseste in primul rand in legume si fructe. Avand in vedere ca este o vitamina instabila, distrusa de lumina, caldura, de procesele de preparare termica, prin depozitare si congelare, iar corpul uman este incapabil sa o produca, e recomandat sa existe un aport zilnic suplimentar de vitamina C in cadrul dietei, sustin medicii, scrie Gandul.

5 moduri de a inlocui sarea. Ai probleme cu inima, iar medicul te-a sfatuit sa reduci consumul de sare ca sa tii boala in frau? Nu te intrista! Poti da gust mancarurilor cu alte condimente. Iti spunem noi ce sa folosesti ca sa ai mereu pe masa preparate gustoase. Coaja rasa de portocale, de lamaie sau de lime este ideala, in loc de sare, in salate, sosuri si mancaruri cu sau fara carne. Da o aroma placuta si in – tensa preparatelor. Patrunjelul si celelalte ierburi aromatice – coriandru, bu suioc, cimbru, men ta, tarhon, leus tean – dau un gust atat de bun man carurilor, incat nici nu-ti vei da seama ca lipseste sarea! Se folosesc atat proaspete (tocate marunt si adaugate cand mancarea e aproape gata), cat si uscate. Pe langa faptul ca pot inlocui sarea, a ceste ierburi sunt surse de anti oxidanti, minerale si vitamine. Piperul este un inlocuitor perfect pentru sare. Aroma si gustul iute intens, foarte placut, pot face ca absenta sarii sa devina insesizabila, scrie Libertatea.

Cum combini inteligent dieta si sportul ca sa slabesti. Pentru a topi kilogramele, nutritionistii recomanda o dieta bazata pe cat mai putine grasimi si zahar. Procesul trebuie completat cu cel putin 30 de minute de inot, alergat sau mers pe bicicleta. Intr-un proces de slabire echilibrat, nutritionistii recomanda atat un aport caloric redus si echilibrat, cat si miscare. “Atunci cand vrem sa scapam de kilogramele in plus, scopul ar trebui sa fie acela de a consuma cat mai mult din depozitele de grasime ale organismului, fara a creste masa musculara, deoarece muschii “atarna mult la cantar”, precizeaza medicul nutritionist Mihaela Bilic. Astfel, specialistii recomanda cel putin 30 de minute de sport zilnic. “Pentru rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt se vor alege exercitiile fizice de intensitate moderata sau durata prelungita. Inotul, mersul pe bicicleta, aerobicul si alergatul sunt cele mai indicate sporturi intr-o cura de slabire”, indica dr. Bilic. Potrivit nutritionistului, acest tip de exercitii arde cele mai multe grasimi, scrie Gandul.

Cata apa trebuie sa bea copiii? Faptul ca apa este un element vital al supravietuirii este cunoscut de toata lumea, dar problema apare in momentul in care vrem sa stim de cata apa are nevoie efectiv organismul unui copil pentru a fi sanatos. Specialistii ne recomanda pentru cei mici un consum de trei ori mai mare de apa decat pentru un adult. Medicii va sfatuiesc sa fiti atenti la cantitatea de lichide consumata de copii, pentru ca acestia se deshidrateaza mai repede decat adultii, conform sfaturilor date de prokid.ro. Astfel, intre 1 si 6 ani, copilul are nevoie de 65 -90 ml apa / kg sau un litru pentru un copil cu greutatea de 15 kg. Vara, in functie de temperatura exterioara, cantitatea de apa trebuie crescuta, pentru copilul transpira de 3 ori mai mult ca un adult din cauza suprafetei mici a pielii. Asadar, daca il vedeti ca se agita, ca nu are astampar si alearga in toate partile, este un semn ca organismul lui are nevoie de apa. Sa nu va temeti ca este prea mult: un copil nu bea niciodata de ajuns, scrie Libertatea.

Ambalajele reciclate, daunatoare? Cerealele consumate la micul dejun ar putea fi nocive din cauza ambalajului din carton, sustin specialistii. Cercetatorii elvetieni au descoperit ca, in procesul de fabricatie, uleiurile minerale continute in cerneala folosita pentru imprimarea hartiei reciclate ar putea contamina alimentele din ambalaj, potrivit The Independent. Mai bine de jumatate din cartonul folosit in Europa este reciclat, iar cercetatorii au descoperit ca hrana ambalata astfel are un nivel al uleiurilor minerale de aproape 100 de ori mai mare decat cel permis. Aceste uleiuri se transforma in gaz, ceea ce inseamna ca niciun ambalaj suplimentar, din plastic, nu poate preveni contaminarea produsului din interior. Unul dintre principalii producatori de cereale din Marea Britanie, Jordans, a anuntat ca a renuntat la ambalajele din carton reciclat inca de anul trecut si l-a inlocuit cu cel “virgin”, produs din lemn. Alti producatori au spus ca analizeaza informatia, dar n-au de gand sa faca schimbari majore in viitorul apropiat. “Pur si simplu nu sunt suficienti copaci in Europa pentru ca toata lumea sa treaca la ambalaje din carton virgin”, a explicat reprezentantul Morning Foods, Derek Coucher, citat de Adevarul.

Varza murata te scapa de viroze. Conservate corespunzator, fructele si legumele murate sunt benefice in tratarea afectiunilor respiratorii. Medicii nutritionisti recomanda sa fie consumate mai ales in perioada rece a anului deoarece au efecte remineralizante, de intarire a sistemului imunitar, de imbunatatire a digestiei si de detoxifierii a organismului. Chiar daca este conservata, varza murata isi pastreaza compusii anticancerigeni si hepatoprotectori. “Mai mult, pentru ca are un continut foarte mare de vitamina C, varza are un efect antioxidant, potentat si de vitaminele A si E si de mineralele: zinc, magneziu, potasiu si calciu, intarind sistemul imunitar si rezistenta la viroze, inclusiv la diferitele forme de gripa”, precizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Astfel alimentul este recomandat sa fie consumat de persoane care au probleme cu flora stomacala, afectiune determinata de tratamentele cu antibiotice, pentru ca restabileste microflora intestinala si combate efectul imuno-supresor al acestor medicamente, scrie Libertatea.

Dragostea dispare din cuplu dupa trei ani. Dragostea dureaza 3 ani, si nu 7, cum se credea pana acum, arata un studiu citat de Reuters. Sforaitul, unghiile taiate si lasate pe gresia din baie sau kilogramele in plus sunt doar cateva dintre lucrurile care distrug pasiunea dintr-o relatie, chiar mai devreme de trei ani, potrivit cercetarii comandate de Warner Brothers pentru a promova comedia “Hall Pass” (“Concediu de la casnicie”). La studiu au participat 2.200 de britanici implicati in relatii de durata. Acestia au sustinut ca, dupa 36 de luni de relatie, nivelul de stres atinge un varf si in aceasta perioada este pusa in aplicare strategia vacantelor petrecute separat, pentru a reanima relatia. “Programul prelungit de la serviciu si grijile legate de situatia financiara isi spun cuvantul in relatiile de astazi”, spune Judy James, cea care a coordonat studiul. Cercetatorii au comparat raspunsurile celor implicati in relatii mai scurte de trei ani cu cele ale partenerilor din cupluri de lunga durata. 67% din respondenti au spus ca micile sicanari si enervari din prima perioada a relatiei explodeaza cel mai adesea dupa 36 de luni. Mai bine de jumatate dintre cei aflati in relatii mai scurte de trei ani au afirmat ca fac sex cu partenerul de trei ori pe saptamana, in timp ce doar 16% din cei casatoriti de multi ani au dat acest raspuns, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro