Utile: Femeile se cred mai atractive decat sunt; Sexul oral provoaca mai multe cazuri de cancer in gat decat fumatul. Pericolul virusului HPV; Efectul analgezicelor, scazut de gandurile "negre"
Era vitezei sexuale. Media de varsta la care adolescentii isi incep viata sexuala a scazut constant. Educatia sexuala ar trebui sa inceapa de-acasa si sa fie consolidata ulterior de specialisti. Pentru a-i invata pe tineri sa fie responsabili, informatiile trebuie adaptate vremurilor moderne. Internetul e insa o arma cu doua taisuri: „nu spune” intotdeauna adevarul. Daniela (15 ani) nu-si aminteste cu placere de prima experienta sexuala. Avea 12 ani atunci cand a facut sex prima data si tocmai renuntase sa mai mearga la scoala, precizeaza Adevarul.
Sexul oral provoaca mai multe cazuri de cancer in gat decat fumatul. Pericolul virusului HPV. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Ohio sustin ca sexul oral provoaca mai multe cazuri de cancer in gat decat fumatul, informeaza cotidianul britanic Daily Mail. Potrivit cercetatorilor americani, raspandirea virusului HPV (Human Papiloma Virus – responsabil pentru aparitia la femei a cancerului cervical) in timpul sexului oral este principala cauza de cancer in gat la persoanele sub 50 de ani, scrie Gandul.
Femeile se cred mai atractive decat sunt. Aproape jumatate dintre britanice cred ca formele lor se potrivesc cu idealul dorit de barbati. Dar se insala, scrie cotidianul britanic „The Daily Telegraph”. Aproximativ 3.000 de femei au participat la un studiu care demonstreaza acest lucru. Acestora li s-a cerut sa numeasca fructul sau leguma care descrie cel mai bine forma corpului lor, iar apoi le-au fost luate masurile taliei si soldurilor, informeaza Adevarul.
Efectul analgezicelor, scazut de gandurile „negre”. Temerea ca un medicament nu va actiona scade dramatic efectul acestuia, se arata intr-un studiu publicat in Science Translational Medicine. Crezul ca un medicament nu isi face efectul poate deveni o adevarata profetie, sustin cercetatorii, care au aratat ca beneficiile analgezicelor pot fi amplificate sau, din contra, impiedicate de ceea ce gandim, relateaza EVZ.
Primavara atenueaza simptomele depresiei. Lumina soarelui are efect terapeutic pentru cei afectati de tristete patologica. Cele mai afectate de depresie si de tulburare afectiva sezoniera sunt femeile cu varste intre 20 si 40 de ani. Starea noastra psihica este influentata de cantitatea de lumina naturala, aceasta fiind doar unul dintre beneficiile pe care le aduce primavara, pe langa o alimentatie naturala. Exista depresii care apar doar in sezonul rece, iar o parte dintre ele poarta chiar numele de tulburare afectiva sezoniera (TAS), scrie Adevarul.