Sari direct la conținut

Utile: Margarina si painea care scad colesterolul si protejeaza inima. ADEVARUL despre alimentele care promit ca vindeca boli; Catina, cel mai bun energizant; Cateva inventii care ne ajuta sa traim 1.000 de ani

HotNews.ro
Mai informati, mai sanatosi, Foto: Colaj foto
Mai informati, mai sanatosi, Foto: Colaj foto

Margarina si painea care scad colesterolul si protejeaza inima. ADEVARUL despre alimentele care promit ca vindeca boli. Niciun sortiment de iaurt nu stimuleaza tranzitul si imunitatea, cum nici margarina cu Omega-3 nu protejeaza semnificativ inima Iaurturile cu probiotice sunt bune pentru sanatate, insa de aici pana la stimularea imunitatii e cale lunga, spun medicii Producatorii se folosesc de anumite trucuri de marketing pentru a vinde alimentele drept medicamente. De multe ori, reclamele nu sunt bazate pe dovezi stiintifice, asa cum este cazul lactatelor care promit imbunatirea digestiei sau cresterea imunitatii. MARGARINA BUNA PENTRU INIMA. Un sortiment de margarina de generatie noua s-a pozitionat pe piata drept un aliment care ajuta consumatorii sa isi mentina inima sanatoasa. Acest efect s-ar datora exclusiv continutului de acizi grasi Omega-3 si Omega-6. „Margarina cu Omega-3 a primit aprobare de la Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) pentru a fi comercializata drept buna pentru inima. Insa nu va ganditi ca are efectul unui medicament, produsele acestea aduc beneficii daca sunt consumate pe termen lung si in cantitati moderate”, subliniaza expertul in alimentatie Corina Zugravu. Alti medici sustin ca margarina, indiferent de firma producatoare, nu e un produs sanatos, desi contine grasimi esentiale, dezvaluie EVZ.ro

Catina, cel mai bun energizant. Proprietatile catinei sunt cunoscute de sute de ani in intreaga lume. Ea este unul dintre cei mai buni antioxidanti naturali si ajuta la regenerarea celulelor. Iata care sunt calitatile acesteia si cum sa prepari leacurile cu catina. Ceaiul ne provoaca pofta de mancare Fructele de catina contin vitamina A si C, complexul de vitamine B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier si sodiu. Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decat citricele. In plus, este bogata si in beta-caroten (mai mult decat morcovul), in pectine, in zaharuri, in aminoacizi si in acizi grasi esentiali, scrie Click.

Top 5 salate obisnuite care ingrasa mai mult decat fast-food-ul. Chiar daca par cele mai sanatoase gustari in diete, majoritatea salatelor pe care le comandam la restaurant au mai multe calorii decat produsele tipice de fast-food. Un burger obisnuit are, in medie, 550 de calorii. O salata, insa, poate depasi 1000 de calorii, precum si cantitatea acceptata de grasimi saturate, conform businessinsider.com. Salata Caesar Este o gustare pe care o regasim in meniurile multor restaurante. Preparata cu multa carne de pui prajita, salata ajunge la 900-1000 de calorii. Daca adaugam sosul tipic Caesar, numarul caloriilor ajunge la 1200 per portie. Salata asiatica de pui cu sos vinaigrette Chiar daca titulatura de „asiatica” lasa impresia ca este o mancare usoara, salata are circa 1200 de calorii. Sosul vinaigrette, gatit cu ulei si condimente, contine o cantitate mare de sodiu, spun nutritionistii. Nesanatosi sunt si taiteii prajiti, scrie Adevarul.

Bebelusii alaptati la san sunt mai sanatosi. Laptele matern este, incontestabil, alimentul ideal in primele luni de viata a copilului. Acesta contine in cantitati ideale toate substantele necesare dezvoltarii celui mic. Alimentatia copilului in primii trei ani ii influenteaza sanatatea pentru toata viata. Medicii sustin unanim ca un copil sanatos trebuie alaptat in primele sase luni de viata exclusiv la san, deoarece laptele matern este singura hrana adaptata integral nevoilor unui prunc. Dupa aceasta varsta, mamele trebuie sa diversifice treptat alimentatia bebelusilor, dar sa continue, in paralel, alaptarea. „Alaptatul scade mortalitatea infantila, riscul de infectii si de enterita ulcero-necrotica la prematuri. Asadar, copiii alaptati exclusiv la san au o mortalitate si o morbiditate mai mica, se imbolnavesc mai rar si mai greu”, spune dr. Adrian Craciun, seful sectiei de neonatologie din Maternitatea Cantacuzino, scrie Romania libera.

Transplant de creier sau enzime anti-imbatranire. Cateva inventii care ne ajuta sa traim 1.000 de ani. Iata cateva tehnologii si descoperiri medicale care, intr-o buna zi, le va permite oamenilor sa traiasca o mie de ani. Neuro-protezele. Acestea sunt implanturi plasate pe un nerv sau in sistemul nervos central, pentru a reface mobilitatea pierduta din cauza unei boli sau a unui accident rutier. Intr-o buna zi, acestea vor putea inlocui in intregime membrele „avariate” si chiar inlocui functii ale corpului uman, astfel incat Robocop nu va mai fi doar un personaj de film, relateaza toptenz.com. Refacerea ADN-ului. Unii oameni cred ca ADN-ul este un fel de set de amprente, insa este mai mult de atat, reprezinta nasterea si moartea. Prin urmare, asa cum cancerul de pilda reprezinta o mutatie, un defect in ADN, acesta s-ar putea reface sigur si, astfel, oamenii s-ar putea vindeca de boli considerate azi incurabile, scrie Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro