Sari direct la conținut

Utile: Micul dejun care tine creierul in priza toata ziua; Bebelusii alaptati in primele luni de viata dezvolta mai putine probleme de comportament mai tarziu; Iata ce suc de fructe trebuie sa beti pentru binele inimii; Beneficii si riscuri ale liposuctiei

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Bebelusii alaptati in primele luni de viata dezvolta mai putine probleme de comportament mai tarziu. Copiii alaptati la san timp de patru luni sau peste au mai multe sanse sa nu aiba probleme de comportament mai tarziu, comparativ cu cei hraniti cu biberonul. Concluzia apartine unui grup de cercetatori britanici, care au realizat studiul pe un esantion de peste 10.000 de copii. Incercand sa vada daca exista vreo legatura intre alaptatul la san si manifestarile comportamentale ulterioare, un grup de specialisti de la universitatile din Oxford, Essex, York si Universitatea College din Londra au analizat obiceiurile de hranire a 10.037 de bebelusi. Mamele au fost rugate sa evalueze comportamentul copiilor timp de cinci ani, inclusiv starile de anxietate, neliniste, dependenta acestora fata de adulti. De asemenea, mamele au consemnat daca micutii au tendinta sa fure sau sa minta, scrie Gandul.

Micul dejun care tine creierul in priza toata ziua. O ceasca de cafea tare sau de ceai va ajuta sa va treziti instantaneu, dar efectul nu dureaza foarte mult. Nu sariti peste micul dejun, daca nu vreti sa ramaneti fara energie pana la pranz, dar evitati mancarea consistenta la primele ore ale diminetii. Iata ce puteti manca dimineata ca „sa va mearga mintea” toata ziua: Iaurt semi-degresat cu seminte de in. Semintele de in pot fi gasite in magazinele cu produse naturiste. Contin acizi grasi esentiali omega-3, care stimuleaza activitatea creierului si ajuta memoria. Si iaurtul poate contine „grasimi bune” de tip omega-3 si, in plus, este o sursa excelenta de proteine, anunta EVZ.

Beneficii si riscuri ale liposuctiei. Sculpteaza rapid silueta si poate avea efect reversibil asupra sindromului metabolic, prevenind diabetul si bolile cardiovasculare. Operatia de liposuctie nu prezinta doar avantaje: necesita internare, administrarea de medicamente si, spre deosebire de dietele pentru slabire, implica durere. Liposuctia este o interventie de remodelare corporala, de aceea este considerata o operatie estetica, nu o interventie chirurgicala de slabire. Prin urmare, este recomandata persoanelor cu o greutate aproape de cea normala, dar care au grasimea raspandita neuniform. De obicei, se fac astfel de operatii in zona coapselor si a abdomenului, acolo unde anumite persoane prezinta depozite de grasime. Operatia de liposuctie dureaza, in medie, intre una si doua ore si se face sub anestezie, informeaza Adevarul.

Iata ce suc de fructe trebuie sa beti pentru binele inimii! Oamenii de stiinta au realizat indelungi cercetari pe porci, pe care au incercat diverse combinatii realizate din sucuri de fructe. Intr-un final, francezii au ajuns la concluzia ca un coctail realizat din struguri, coacaze negre si merisor este ideal pentru a mentine arterele si inima sanatoase, potrivit unui raport publicat de Royal Society of Chemistry journal, Food and Function, scrie Libertatea.

Fericirea se mosteneste. Ce gena este responsabila pentru starea de bine. Gena „fericirii”, care regleaza mecanismul de transportare a serotoninei, hormonul responsabil pentru starea de bine, a fost descoperita de cercetatorii de la Institutul de Economie din Londra. Rezultatele studiului au fost publicate in Journal of Human Genetics, potrivit Medical News Today. Este primul studiu care a reusit sa demonstreze o legatura directa intre fericirea individuala si o gena anume (5-HTT), care ajuta la transportarea serotoninei in interiorul neuronilor. Serotonina, supranumita si „hormonul fericirii”, este cea care le da oamenilor senzatia de buna-dispozitie, persoanele care au un nivel scazut al acesteia fiind predispuse depresiei, anunta Gandul.

Ce boli putem trata la salina. Conditia persoanelor cu afectiuni respiratorii sau cu boli de piele, dar si a persoanelor care sufera de insomnie poate fi imbunatatita prin inhalarea aerosolilor salini. Specialistii spun ca pentru a da rezultate pe termen lung, salinoterapia trebuie facuta in cure de minimum doua saptamani pe an. Expunerea la aerul din salina stimuleaza eliminarea secretiilor de la nivelul bronhiilor, reduce inflamatiile si iritatiile cailor respiratorii si calmeaza tusea. De aceea, specialistii recomanda tratamentul in saline mai ales persoanelor cu astm bronsic, celor cu bronsita, cu sinuzita, cu infectii ale urechii, cu amigdalita, precum si persoanelor cu alergii precum rinita, informeaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro