Sari direct la conținut

Utile: Mobilul, la fel de cancerigen ca DTT-ul si cloroformul; Topul grijilor. Lipsa banilor si cresterea in greutate, printre cele mai mari motive de stres

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum scapati de raul de transport. Stati in dreapta soferului sau chiar la volan, ocupati un loc dincolo de aripa avionului sau la mijlocul vaporului, unde miscarile sunt usoare. Raul de transport apare deseori la copii, in special la cei cu varsta intre 3 si 12 ani, dar si la femei. Disconfortul intervine in functie de gradul de sensibilitate al fiecaruia si de antrenament si este cauzat de mesajul confuz transmis creierului de catre ochi si de catre organul de echilibru al urechii interne. „Intr-un vehicul in miscare permanenta, mai ales daca miscarea nu e liniara, organul regulator al echilibrului situat in urechea interna este afectat, ceea ce provoaca raul de transport”, explica Reghina Patru, medic la Centrul Medical Eva din Arad. De cele mai multe ori, persoanele care au rau de miscare sufera de ameteli, greturi, dureri de cap sau resimt o stare de oboseala. In cazurile mai grave, apar anxietatea, transpiratia abundenta, salivare excesiva, stari scurte de lesin si nevoia de a vomita. Simptomele se pot agrava din cauza fumului de tigara, a lipsei de oxigen sau daca ati mancat prea mult inainte de calatorie, scrie Romania Libera.

Ce legatura exista intre cafea si fertilitatea femeilor. Femeile care beau multa cafea prezinta un risc crescut de a nu ramane insarcinate. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Reno, din Nevada, Statele Unite ale Americii, informeaza site-ul healthveda.com. Desi se cunostea despre cafea ca reduce fertilitatea femeilor, cercetatorii nu au putut explica mecanismul prin care cofeina actioneaza asupra fertilitatii. Studiile anterioare au demonstrat ca femeile care beau mai mult de patru cesti de cafea pe zi prezinta un risc de 75% sa nu ramana insarcinate. Potrivit rezultatelor studiului american, cafeaua are capacitatea de a inhiba contractiile trompei uterine, a carei functie este de a asigura circulatia ovulului matur catre uter. Potrivit specialistilor, in trompa uterina se desfasoara procesul de fertilizare a ovulului de catre spermatozoizi, scrie Gandul.

Mobilul, la fel de cancerigen ca DTT-ul si cloroformul. Organizatia Mondiala a Sanatatii a incadrat radiatiile provenite de la telefoanele mobile in categoria „posibil cancerigene”. Cafeaua, DTT-ul si muraturile asiatice sunt in aceeasi categorie.Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii a avertizat ca utilizarea telefoanelor mobile inseamna risc crescut de aparitie a cancerului la creier. Este pentru prima data cand aceasta institutie are o reactie clara, dat fiind faptul ca studiile realizate de-a lungul vremii de institutii prestigioase de cercetare au prezentat concluzii diametral opuse: unele au aratat ca mobilul este inofensiv, altele ca determina dezvoltarea de tumori maligne, scrie EVZ.

Topul grijilor. Lipsa banilor si cresterea in greutate, printre cele mai mari motive de stres. Britanicii isi petrec 36 de minute pe zi facandu-si griji, arata un studiu citat de Daily Mail. Printre cele mai mari motive de suparare se afla costul ridicat al vietii, datoriile, scaderea salariilor, acumularea de kilograme in plus si dezamagirea pe plan sexual. Studiul efectuat pe un esantion de 2.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, arata ca cele 36 minute zilnice de stres echivaleaza cu noua zile in decursul unui an sau un an jumatatate pe parcursul intregii vieti. Realizatorii acestuia, experti din cadrul „Everyman Campaign” (n. r.: o initiativa demarata in Anglia inca din 1997, sub directiva Institutului de Cercetare a Cancerului) au alcatuit si un top cu cele mai ingrijoratoare 25 de lucruri pentru oameni. In mod uimitor, expertii au observat ca stresul generat de cresterea in greutate surclaseaza in „topul grijilor” alti factori precum datoriile, starea de sanatate sau siguranta locului de munca. Integral in Gandul.

Cinci feluri sanatoase de mancare pe care le puteti prepara la gratar. Legumele la gratar sunt o buna garnitura pentru carnea alba, rosie, vanat, peste sau fructe de mare. „Legumele la gratar pot fi si un fel savuros de post, de sine statator, mai ales in asocierea cu nuci, migdale, alune, nuci caju, arahide, acestea sporindu-le valoarea nutritiva, dar si incarcatura energetica”, spune Gheorghe Mencinicopschi in cartea sa „Revolutie in bucatarie”. Cele mai bune sunt gratarele cu rezistente electrice, infrarosii, cu aer cald sau plitele incinse. Pentru un gust mai parfumat atunci cand preparati legumele la gratar, adaugati sarea si piperul la sfarsit. Folositi sare marina bruna. Ciupercile si rosiile nu trebuie decojite. Specialistii citati de site-ul iVillage.com va ofera cinci retete delicioase de mancaruri cu legume preparate la gratar. Integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro