Sari direct la conținut

Utile: O boala poate "sfasia" ca un lup destinul femeilor tinere. Afla totul despre ea; Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti! Salatele cu verdeturi, benefice pentru sanatate; Atentie, pulsul marit poate semnala boli grave; Top 8 combinatii de alimente. Tu ce alegi? Delicios sau sanatos?

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Atentie, pulsul marit poate semnala boli grave! Monitorizarea batailor inimii este una dintre investigatiile fundamentale in descoperirea unei afectiuni cardiace, afirma medicii. Simpla masurare a pulsului o data pe luna poate ajuta la prevenirea decesului prin accident vascular cerebral (AVC), potrivit specialistilor americani din cadrul Asociatiei Nationale a Accidentului Vascular Cerebral. In prezent, bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces la nivel mondial, atat in randul femeilor cat si in cel al barbatilor. In ciuda gravitatii lor, depistarea bolilor de inima implica o serie de investigatii simple si usor de realizat, precum masurarea tensiunii arteriale, ascultarea inimii etc., scrie Adevarul.

Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti! Salatele cu verdeturi, benefice pentru sanatate. Salatele de vara, preparate din verdeturi, cum ar fi rucola, cicoarea de vara, frunzele de papadie si nasturelul furnizeaza organismului cantitati impresionante de nutrienti si antioxidanti, benefici pentru sanatate. Toate aceste verdeturi au virtuti terapeutice majore care ne ajuta in lupta cu bolile grave: cancerul, bolile de inima, obezitatea, osteoporoza, pierderea vederii, diabetul si imunitatea precara. Cunoscut inca din Antichitate si recomandat pentru calitatile sale terapeutice care fac minuni in bolile de piele, nasturelul este frecvent valorificat de farmacia verde si in tara noastra. Recent, specialistii in terapii complementare de la Universitatea Southampton, Marea Britanie, au descoperit ca aceasta planta poate sa previna aparitia cancerului de san si dezvoltarea tumorilor, anunta Click.

O boala poate „sfasia” ca un lup destinul femeilor tinere. Afla totul despre ea! In Romania, aproximativ 9.000 de persoane sufera de LES (lupus eritematos sistemic), cea mai severa, dar si cea mai intalnita forma a bolii. Noua din zece persoane afectate de lupus sunt femei tinere, active, cu varste cuprinse intre 15 si 44 ani, potrivit statisticilor recente. Nu doar ca aceasta boala transforma viata intr-un calvar, dar este si dificil de recunoscut din cauza simptomelor inselatoare, variabile in timp si de la caz la caz. Conform sondajului „Priveste lupusul”, realizat in 2011, 90% din europeni stiu foarte putine lucruri despre aceasta boala. De altfel, diagnosticul de lupus este dificil de pus si de catre medici: in medie, la 4 ani dupa debutul bolii si de-abia dupa trei consultatii la specialisti diferiti. De Ziua Mondiala a Lupusului, marcata pe 10 mai in intreaga lume, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania, alaturi de alte 100 de organizatii din intreaga lume, demareaza o campanie de informare cu privire la simptomele bolii si la impactul lupusului asupra vietii celor afectati. La nivel mondial, datele indica 5 milioane de persoane cu diverse forme ale bolii, informeaza Adevarul.

Top 8 combinatii de alimente. Tu ce alegi? Delicios sau sanatos? Nu intotdeauna alimentatia sanatoasa este si delicioasa. Tocmai de aceea, sunt unele persoane care renunta la alimentatia sanatoasa in favoarea unor combinatii de alimente carora le rezista foarte greu. Iata o lista de alimente care combinate au un gust extraordinar. Nu garantam insa ca toate sunt si sanatoase, potrivit sfatulparintilor.ro. Tu ce preferi, o alimentatie sanatoasa sau combinatii delicioase de alimente? Doua oua ochiuri si o bucatica de bacon sunt ideale pentru a incepe dimineata. Proteinele din ou si grasimea din bacon sunt o combinatie delicioasa si iti vor oferi energie pentru intreaga zi. Cam uiti de grasimile trans. In America popcorn-ul a devenit popular in timpul Marii Recesiuni pentru ca era destul de ieftin. In zilele noastre multi oameni nu-si pot inchipui ca pot merge la film fara o cutie de floricele in brate, desi acum numai ieftine nu sunt. Insa combinatia popcorn-unt este irezistibila asa ca face toti banii. Si multi uita de continutul ridicat de sare si grasimi, scrie Libertatea.

Alunga stresul cu o cana de cafea. Plina de antioxidanti, in special polifenoli, cafeaua este licoarea care ne ajuta sa ne pastram energia pana seara. Dar efectele ei nu se opresc aici. Iata cum ajuta organsimul. Ne ajuta sa scapam de „dusmanii” de zi cu zi- stresul, poluarea si oboseala. In fiecare zi, organismul nostru trebuie sa lupte impotriva lor, iar antioxidantii sunt componentele naturale care ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate. In plus, cafeaua poate intensifica si capacitatea de concentrare, alunga oboseala si favorizeaza memoria, in acelasi timp cafeina prezenta in cafea mareste viteza de procesare a informatiilor. Cafeaua actioneaza si ca un stimulent, oferind energia necesara pentru activitatile mentale solicitante, anunta Click.

Afla ce boli tin la distanta ridichile! Antirahitic, drenor hepatic si renal si antiscorbutic. Acestea sunt numai cateva dintre proprietatile terapeutice ale ridichii, pe care se recomanda sa o adaugam zilnic in dieta. Potrivit nutritionistilor, ar trebui sa profitam la maximum de ridichile rosii care inca se mai gasesc pe tarabele din piete. „Ele aduc in organism un aport important de vitamine (B, C si P), de minerale (iod, magneziu si sulf) si de rafanol, substanta sulfurata cu efect puternic bactericid”, spune medicul Jean Valnet in cartea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale”. Medicul Jean Valnet mai spune ca nu ar trebui sa aruncam frunzele de ridiche, intrucat sunt o sursa valoroasa de nutrienti (vitaminele (A, B1, B2 si C) si de minerale( seleniu, potasiu, calciu si sulf)) si dau ciorbei, in special, un gust deosebit. Din pacate, ridichea rosie este o leguma de sezon, insa, in supermarketuri, avem tot anul la dispozitie ridichi negre si albe, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro