Utile: "Primul ajutor" in caz de accident nuclear; Dieta cu lamaie. Cum sa pierzi 10 kilograme in 16 zile; Cum iti detoxifiezi organismul dupa Paste; Aerul din oras este la fel de nociv ca fumatul; Sase metode prin care sa nu faceti risipa de alimente
„Primul ajutor” in caz de accident nuclear: izolarea la domiciliu. Pentru diminuarea efectelor negative ale radiatiilor emise intr-un eventual accident nuclear, expertii recomanda izolarea in casa si administrarea de iodura de potasiu si de suplimente de calciu. Copiii risca sa dezvolte cancer la tiroida dupa expunerea la un nivel prea mare de radiatii. Cancerul de glanda tiroida, leucemia, infertilitatea si malformatiile genetice, intr-o oarecare masura, sunt consecintele sumbre ale exploziei nucleare de la Cernobal. Faptul ca numarul cazurilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 in anul 1994 la aproape 100.000 nu poate fi pus exclusiv pe seama accidentului de acum 25 de ani, scrie EVZ.
Dieta cu lamaie. Cum sa pierzi 10 kilograme in 16 zile. Dieta cu lamaie este recomandata persoanelor care nu vor sa isi schimbe radical regimul alimentar pentru a scapa de kilogramele in exces. Specialistii in nutritie sustin ca acest regim este unul dintre cele mai usoare, deoarece presupune consumarea a maximum sapte lamai pe zi, insa treptat, pe o perioada de 16 zile. In prima zi se va bea zeama de la o lamaie, in a doua zi, sucul a doua lamai, in a treia zi, sucul obtinut de la trei lamai si tot asa, progresiv, pana in ziua a saptea, in care se va bea sucul a sapte lamai. Dupa o pauza de doua zile, dieta continua, dar de data aceasta se vor consuma lamaile in mod descrescator, incepand cu sucul de la sapte lamai si terminand in a saptea zi cu sucul unei singure lamai, scrie Gandul.
Cum iti detoxifiezi organismul dupa Paste. Ca intotdeauna, de Paste iti propui sa nu faci excese, dar cand te vezi cu atatea bunatati pe masa nu reusesti sa te abtii. Iata cum poti sa-ti revii dupa mesele bogate de Paste. Dupa atatea si atatea mancaruri, unele traditionale, altele pline de E-uri, corpul tau este plin de toxine. Din cauza lor, desi esti dupa o vacanta, e posibil sa te simti mai obosita decat saptaman trecuta. O dieta de detoxifiere este menita sa indeparteze din corp toxinele, ajutand ficatul, rinichii si colonul sa le elimine mai rapid. Ramane la alegerea ta cat de departe vrei sa mergi cu detoxifierea. Poti sa mananci numai alimente vegetale crude (legume, fructe, seminte, nuci) sau poti sa adaugi si ceva mai consistent, cu conditia sa fie cat mai putin procesat sau preparat – iaurturi, peste, oua, scrie Unica.ro.
Tinerii „lipiti” de calculator fumeaza, beau si fac sex neprotejat. Tinerii care petrec mai mult de patru ore pe zi in fata calculatorului sunt predispusi la „comportamente riscante” care includ fumatul, drogurile sau sex neprotejat, informeaza dailymail.co.uk. De vina ar fi volumul mare de reclame agresive.Tinerii care petrec cea mai mare parte a timpului in fata calculatorului au un risc cu 50% mai mare sa se apuce de fumat, sa ia droguri, sa consume alcool si sa conduca fara centura de siguranta, este concluzia cercetatorilor de la „Queen’s University”, din Canada, potrivit EVZ.
Cele sapte pacate din fiecare zi. Preocuparile moderne in privinta igienei pot fi, de fapt, daunatoare sanatatii, arata mai multe studii. Sa faci dus zilnic si sa te clatesti abundent dupa ce te speli pe dinti fac parte dintr-o lista de sapte obiceiuri considerate nesanatoase de medici. Fumatul, consumul de alcool sau de produse fast-food sunt obiceiuri pe care ar trebui sa le evitam daca vrem sa ne mentinem in forma. Aceste lucruri sunt stiute de foarte multa lume. Cercetatorii au aflat insa ca exista si o lista ascunsa de actiuni care ar trebui sa ne faca bine, dar care se dovedesc daunatoare, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail”. Ei au identificat sapte „pacate zilnice”, pe care le stim foarte putini dintre noi, scrie Adevarul.
Sase metode prin care sa nu faceti risipa de alimente. Pastrati mancarea gatita in congelator chiar si sase luni si nu indesati produsele in frigider, ci puneti-le mai in fata pe cele mai vechi si mai in spate pe cele foarte proaspete. Obiceiul de a iesi din hipermarkturi cu carucioarele pline de mancare s-ar putea sa nu fie nici atat de sanatos pe cat credeti si nici avantajos din punct de vedere financiar. Unele persoane sunt tentate sa manance in exces din dorinta de a nu lasa alimentele sa se strice, riscand sa se ingrase, altele le consuma cand deja s-au rancezit, ceea ce le poate imbolnavi, iar altii pur si simplu le arunca. Medicul nutritionist Corina Zugravu va sfatuieste cum sa procedati astfel incat sa nu faceti risipa de mancare. Puneti deoparte surplusul de mancare imediat dupa ce ati gatit. Daca nu sunteti sigur ca o sa consumati mancarea respectiva in zilele urmatoare, impachetati-o si puneti-o in congelator, scrie Romania Libera.
Ce medicamente anuleaza efectul antidepresivelor. Aspirina, ibuprofenul, paracetamolul si alte calmante la fel de populare pot anula efectul antidepresivelor, este concluzia unui studiu american. Oamenii de stiinta de la Universitatea Rockefeller din New York sustin ca aceasta ar putea fi explicatia pentru care mai multe persoane acuza faptul ca, desi iau antidepresive, acestea nu isi fac efectul, informeaza Daily Mail. Experimentul a fost realizat pe un grup de „cobai deprimati”, care aveau un nivel crescut al hormonului stresului in organism. Cercetatorii le-au administrat antidepresive, iar jumatate din soareci au primit concomitent si calmante. Pe parcursul monitorizarii, specialistii au constatat ca antidepresivele nu si-au facut efectul in grupul care a primit atat antidepresive cat si calmante, scrie Gandul.
Aerul din oras este la fel de nociv ca fumatul. Cateva minute de exercitii fizice pe zi sunt un adevarat scut impotriva bolilor. In plus, miscarea iti imbunatateste memoria si te ajuta sa ai mintea limpede. Dar aceste beneficii sunt valabile doar daca nu alegi sa faci miscare in fata blocului sau in centrul orasului. Specialistii spun ca sportul ne tonifiaza muschii, dar, in acelasi timp, ne imbolnaveste plamanii, daca nu ne ferim de noxele produse de masini. Numeroase studii realizate de cercetatorii internationali releva ca miscarea este, pe langa o sursa excelenta de energie, si un bun tratament pentru o serie de afectiuni. Daca efectuezi in mod regulat exercitii fizice, riscul de a avea stari depresive si anxietate se reduce cu pana la 25%, scrie Cancan.