Sari direct la conținut

Utile: Programati genetic sa fie negativisti; Culcatul tarziu si trezitul devreme predispun la atac de cord; Ciocolata scade colesterolul "rau"

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Gripa noua, „vinovata” de problemele cu somnul. Cel putin 12 tari au raportat o posibila legatura intre gripa pandemica si narcolepsie, boala provocata de tulburari ale sistemului nervos central, caracterizata prin necesitatea irezistibila de a dormi, legatura confirmata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Legatura a fost confirmata de cele 52 de cazuri de narcolepsie inregistrate in Finlanda, dar si de raportarile din Suedia, Islanda si Marea Britanie. Pentru a inlatura aceste efecte, specialistii recomanda in continuare vaccinarea. Beneficiile imunizarii sunt mai mari decat orice risc provenit din efectele secundare, scrie EVZ.

Programati genetic sa fie negativisti. Unii oameni sunt mereu pesimisti, arata un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Michigan, SUA. Potrivit „The Daily Telegraph”, acestia au descoperit ca nivelul moleculei numite neuropeptida Y (NPY) este in stransa legatura cu atitudinea noastra in fata vietii, in functie de care vedem jumatatea plina sau jumatatea goala a paharului. Cei care au un nivel scazut al acestei substante sunt mult mai negativisti si fac mai greu fata situatiilor stresante. De asemenea, sunt mult mai predispusi spre a fi depresivi, noteaza Adevarul.

Dieta de trei zile. Cum sa pierzi rapid cinci kilograme – pentru cine are rezultate cura. Specialistii in nutritie sustin au gasit o solutie pentru a slabi pana la cinci kilograme in numai trei zile. Aceasta reteta poate avea succes mai ales in cazul persoanelor care sunt obeze si au un indice de masa corporala care depaseste 25. Pentru ca rezultatele sa nu intarzie sa apara se recomanda ca in prima zi masa sa fie mai mult bazata pe legume, in a doua zi pe fructe, iar in ultima zi este indicat tonul. Potrivit expertilor, miscarea este si ea importanta. Asa ca renunta la masina personala si fa putina miscare. Daca mergi o statie pe jos vei arde suficiente calorii cat un sfert de ora petrecut intr-o sala de fitness. Dieta de trei zile imbina alimente care accelereaza tranzitul intestinal si determina arderea grasimilor din organism, precizeaza Gandul.

Zece trucuri care va ajuta sa slabiti fara prea mult efort. Pentru a slabi natural, este nevoie de „mici” schimbari pe termen lung: mese pe indelete, mai mult somn, mai putin alcool, dar mai mult ceai verde si mic dejun fara mezeluri. Foarte multe persoane isi supun stomacul la „cazne” si isi dau psihicul peste cap doar pentru a scapa de cateva kilograme. Ceea ce le scapa este faptul ca trebuie doar sa-si revizuiasca obiceiurile zilnice. De exemplu, sa rezerve suficient timp mesei, sa doarma mai mult, „sa taie” din alcool si mezeluri si sa reinventeze mancarurile „interzise”, relateaza EVZ.

Tinerii, tot mai afectati de boli hepatice. Noile obiceiuri alimentare cresc incidenta „ficatului gras” in randul persoanelor sub 30 de ani. Potrivit estimarilor, aproape 20% din romani sufera de steatoza hepatica. Lipsita uneori de simptome, boala poate sa evolueze spre ciroza hepatica. Daca pana acum erau mai frecvente in cazul adultilor in varsta, afectiunile hepatice provocate de consumul excesiv de alcool sunt din ce in ce mai frecvente in randul tinerilor. In Marea Britanie, numarul tinerilor internati cu probleme de ficat cauzate de consumul de alcool a crescut cu 50% in ultimii 10 ani, arata Adevarul.

Ciocolata scade colesterolul „rau”. Ciocolata se dovedeste inca o data a fi scut impotriva bolilor cardiovasculare, spun cercetatorii americani din cadrul American Chemical Society. Cateva patratele de ciocolata cresc productia de colesterol „bun”, care impiedica obstructia vaselor de sange, iar polifenolii (antioxidanti) pe care ii contine stimuleaza activitatea anumitor proteine, inclusiv a celor atasate de ADN, ce cresc, de asemenea, nivelul colesterolului bun, informeaza EVZ.

Culcatul tarziu si trezitul devreme predispun la atac de cord. Privarea organismului de odihna creste considerabil riscul de boli de inima, cu 48 la suta, iar pe cel de atac cerebral cu 15 la suta, informeaza Daily Mail. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Warwick din Marea Britanie. Potrivit cercetatorilor, persoanele cu un program extrem de aglomerat, care dorm mai putin de 6 ore pe noapte, risca sa moara in urma unui atac de cord sau a unui atac cerebral. Specialistii precizeaza ca acest risc este la fel de crescut si in cazul persoanelor care dorm mai mult de 9 ore pe noapte, relateaza Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro