Utile: Remedii pentru probleme sacaitoare: cum scapi de carcei, sughit, urechi infundate; De ce e bine sa bei lapte atunci cand tii o cura de slabire; Cinci lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata copilului tau; Atentie diabetici! Sfaturi pentru ingrijirea danturii
Remedii pentru probleme sacaitoare: cum scapi de carcei, sughit, urechi infundate. Sughitul, gura uscata sau carceii nu pun viata in pericol, dar strica buna-dispozitie si transforma intr-o corvoada activitatile de zi cu zi. Mai jos prezentam cateva remedii la indemana. Urechile infundate cu apa se destupa usor prin simpla pozitionare corecta a capului, astfel incat apa sa se poata scurge. O alta solutie eficienta ar fi utilizarea unui uscator de par, tinut la mica distanta de urechi, pentru a usca lichidul din interior. Daca senzatia de urechi infundate e insotita de durere, puteti suferi de ceea ce se numeste „urechea inotatorului” sau otita externa. In acest caz, numai medicul ORL va poate ajuta. In lupta cu neplacutul sughit puteti incerca de la banalul pahar cu apa la statul cu capul aplecat in jos sau tinutul respiratiei pentru cateva secunde. „Metode ca aceasta functioneaza pentru ca intrerup ciclul respiratiei intr-un mod care permite diafragmei sa se relaxeze si sa opreasca spasmele sughitului”, explica specialistii, scrie EVZ.
De ce e bine sa bei lapte atunci cand tii o cura de slabire. In compozitia laptelui se gaseste o vitamina care ar fi recomandata pentru mentinerea tonusului muscular, dar si pentru cresterea sperantei de viata, spun specialistii elvetieni. Nicotinamida-ribozina, o vitamina din lapte si, posibil, din bere, ar putea combate epidemia de obezitate, cred oamenii de stiinta de la Institutul Tehnologic Federal din Lausanne si cei de la Colegiul Medical Weill Cornell din New York. In cadrul unei cercetari pe animale de laborator, specialistii au observat ca soarecii cu o dieta bogata in grasimi carora li s-a administrat vitamina nicotinamida-ribozina au luat cu 60% mai putin in greutate decat cei care nu au luat aceasta vitamina. In plus, cei tratati cu nicotinamida pe termen lung nu au prezentat nicio predispozitie la diabet, spre deosebire de ceilalti. Soarecii care au beneficiat de vitamina aveau, de asemenea, muschii mai bine conturati, anunta Adevarul.
Cinci lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata copilului tau. Sunt cateva vorbe pe care copilul nu ar trebui sa le auda niciodata din gura ta, insa pe care multi parinti nu se abtin sa le rosteasca acestora. Cand esti parinte este foarte important sa-ti musti limba in mijlocul unei crize de furie, iar daca reusesti acest lucru, intr-o zi copilul iti va multumi sau tu te vei felicita candva. Nu pot sa te sufar! Un parinte este bariera protectoare emotionala cea mai puternica pentru un copil. Nu ai nici o scuza sa iti faci copilul sa simta ca sprijinul sau emotional in aceasta viata a lui de fapt nu il sufera, din indiferent ce motiv, potrivit sfatulparintilor.ro. De ce nu poti sa fii si tu ca sora ta/fratele tau? Acest tip de vorba nu obtine decat rivalitatea dintre frati. Ii submineaza copilului abilitatea de a se vedea pe sine drept o persoana cu aceeasi valoare umana ca sora sau fratele sau. Rezultatul: in loc sa ii lasi propria individualitate sa straluceasca in directia sa unica, copilul isi va proteja instinctiv respectul de sine. Trebuie sa iti apreciezi fiecare copil prin ceea ce are el valoros, informeaza Libertatea.
Atentie diabetici! Sfaturi pentru ingrijirea danturii. Grija pentru dantura este foarte importanta pentru o persoana cu diabet zaharat, deoarece probleme stomatologice pot avea consecinte grave asupra starii de sanatate generale. Peste 800.000 de romani cu diabet sunt luati in evidenta de catre medicii endocrinologi, iar multi dintre acestia se confrunta cu probleme stomatologice grave. Principalele probleme ale pacientilor cu diabet sunt inflamatiile gingivale si afectarile parodontale, mobilitatea dentara, precum si pierderile de dinti. De asemenea, uscaciunea gurii, care apare frecvent la cei care nu isi controleaza diabetul, poate genera infectii si carii dentare. „Diabeticii adulti prezinta un risc de la 2,8 pana la 3,4 ori mai mare decat non-diabeticii de a dezvolta parodontite. De asemenea, incidenta cariilor dentare la pacientii diabetici a fost ridicata pana la introducerea tratamentului cu insulina, dar in momentul in care insulina a devenit usor de obtinut, numarul cariilor la diabetici a scazut. In mod similar, rata de infectie pare sa fie mai mare la diabeticii care nu isi controleaza boala”, explica dr. Alexandru Georgescu, medic stomatolog, scrie Romania Libera.
Cine e magnet pentru tantari. Persoanele care au grupa sanguina zero si cele care emana anumite mirosuri cad victime mai frecvent suparatoarelor insecte. Tantarii trag la oamenii cu „sange dulce”, spune o vorba populara. Numeroasele studii facute asupra subiectului preferintei tantarilor pentru anumite categorii de oameni au ajuns la concluzia ca atractia este explicabila mai degraba prin mirosul emanat, dar si anumite grupe de sange. Mirosul specific fiecarui om, dat de feromoni eliminati prin pori, atrage in primul rand, tantarul putand sa-si simta victima de la o distanta de 50 de metri. „Insectele sunt orientate de miros. Preferinta lor e ca cea a oamenilor pentru anumite alimente”, explica medicul de familie Calin Ciubotaru, anunta EVZ.
Ce pastile uzuale dau arsuri gastrice. Ibuprofenul, aspirina si toate celelalte antiinflamatoare nesteroidiene irita mucoasa stomacului si pot sa agraveze gastrita ori ulcerul. Foarte multe medicamente provoaca arsuri gastrice. In majoritatea cazurilor, efectul iritant este dat de substanta activa a medicamentelor, nu de excipientii acestora – substante folosite pentru a schimba gustul sau culoarea, pentru a facilita administrarea ori pentru a prelungi valabilitatea tratamentului. „Excipientii sunt folositi in cantitate prea mica pentru a provoca astfel de efecte secundare. Exista totusi o exceptie. Este vorba despre zaharul din siropuri, adaugat de regula in concentratie mare”, potrivit prof. dr. Ioan Fulga, seful catedrei de farmacologie a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, informeaza Adevarul.