Sari direct la conținut

​Utile: Sase semne de alarma ca ai exagerat cu cofeina; Boli grave care afecteaza mai des femeile decat barbatii; De ce este periculos sa faci obturatie de canal

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Sase semne de alarma ca ai exagerat cu cofeina. Cofeina are nenumarate beneficii asupra sanatatii, insa poate da si dependenta si de la o cana de cafea care sa te trezeasca dimineata poti ajunge pana la a nu mai putea functiona daca nu iei cate una din ora in ora. Iata cateva semne ale excesului de cafea: In situatia in care ai baut deja doua cesti de cafea si incepi sa ai o senzatie de tremur sau nu iti mai poti controla mainile este posibil sa te confrunti cu un efect al consumului de cafea in exces . Incearca sa reduci pana la jumatate consumul de cafea si sa tii acest ritm cel putin o saptamana. In cazul in care intr-adevar problema era povocata de cafea, nu vei mai avea acele stari de tremur, noteaza doctorulzilei.ro.

Boli grave care afecteaza mai des femeile decat barbatii. Nu toate bolile sunt genetice sau cauzate de mediul inconjurator toxic. Unele afectiuni au legatura cu sexul persoanei si pot afecta mai des femeile decat barbatii. Vezi ce spun studiile din strainatate, ca sa stii ce controale medicale nu trebuie sa ratezi niciodata. Scleroza multipla. Aceasta boala foarte grava, care afecteaza sistemul nervos central a circa 2,3 milioane de oameni in intreaga lume, tinde sa apara mai des la femei decat la barbati. Majoritatea persoanelor care sufera de scleroza observa primele simptome intre varsta de 20 si 40 de ani, acestea fiind amorteli in membre sau pierderea vederii, printre altele. Lupus. O alta boala autoimuna grava este lupusul. Sistemul imunitar al persoanelor care sufera de lupus ataca din greseala propriile celule din corp, in loc sa lupte cu microbii si alte particule care intra in organism. Potrivit Fundatiei pentru bolnavii de lupus din America, peste 90% din pacientii care sufera de aceasta boala sunt femei, informeaza Unica.ro.

3 retete calugaresti de post. In plin post al Pastelui, probabil ca multi dintre voi se intreaba ce sa mai manance ca sa respecte cu sfintenie acest obicei crestin. Si de la cine puteti lua un exemplu mai bun daca nu de la calugarii care au experienta la acest capitol? Acestea sunt cele mai populare retete calugaresti de post. Pilaf calugaresc Aveti nevoie de: 1 cana de orez, 2 cani cu apa, 1 ceapa medie, 1 morcov, 1 rosie medie, 1 felie de telina, 50 de grame de ciuperci feliate, 1 ardei gras, 1 catel de usturoi, 2 linguri de ulei vegetal, jumatate de dovlecel feliat (optional), sare si piper dupa gust. Mod de preparare. Se taie toate legumele bucatele. Se spala orezul. In oala in care se prepara pilaful calugaresc, este turnat uleiul, apoi se caleste ceapa, ardeiul gras si usturoiul. Integral in Libertatea.ro.

De ce nu putem spune nu. Unor oameni le este teama sa spuna nu, sa refuze pe cineva sau ceva. Evident nu ne referim aici chiar la toate aspectele vietii, pentru ca nu vorbim de o patologie grava, dar chiar si asa care este motivatia din spatele acestor da-uri constante, fara a le simti cu adevarat? Cred ca este bine sa subliniem doar acele situatii in care frica de a refuza ne poate face sa decidem sau sa actionam impotriva proprilor credinte, valori, viziuni sau ganduri. Parinti abuzivi, certuri intre parinti, parinti neimplicati in cresterea copilului sau dependenti de medicamente, alcool, droguri. Timpul prea mare petrecut singuri, in lipsa unui parinte, supraveghetor sau a altor copii cu care sa ne jucam, scrie psychologies.ro.

De ce este periculos sa faci obturatie de canal. Obturatia de canal este o procedura practicata de majoritatea dentistilor, insa oamenii de stiinta avertizeaza ca nu este atat de sigura. Vezi de ce este periculos sa o faci. Obturatia de canal este o interventie care se face pentru a salva de la extractie un dinte cariat si consta in scoaterea nervilor. Dupa aceasta procedura, dintele este mort si nu mai doare, insa oamenii de stiinta, citati de worldhealthinfo.net, sustin ca acesta devine gazda pentru bacterii periculoase, care pot ajunge in sistemul circulator si pot provoca probleme grave de sanatate, chiar si dupa zeci de ani. Primul care a lansat aceasta teorie a fost dentistul Weston Price, care a spus ca dintii infectati ar trebui mai degraba scosi, pentru a preveni aparitia unor boli grave. El a tras aceste concluzii in urma unui experiment pe care l-a facut la inceputul anilor 1900, noteaza Unica.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro