Sari direct la conținut

Utile: Terapie prin sunet pentru copiii cu dizabilitati; 5 legende despre alimentatie demontate de nutritionisti; La ce surse de radiatii te expui in viata de zi cu zi; Erectiile si excitarea prelungite, tratate la urgenta si la psiholog

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Terapie prin sunet pentru copiii cu dizabilitati. Descrisa sugestiv ca o „claviatura invizibila in spatiu”, terapia Soundbeam transforma miscarea in sunet, prin intermediul unor senzori de miscare si este utila in tratamentul copiilor cu dizabilitati. Principiul metodei consta in transformarea oricarei miscari in sunete, si in cele din urma, prin implicarea constient-creativa a copilului in muzica. Metoda se adapteaza foarte bine in terapia copiilor cu dizabilitati, stimulandu-i sa paseasca si sa se deplaseze singuri, sa-si diferentieze miscarile in functie de sunetele pe care le aud, sa-si depaseasca frica si emotiile, incantati de melodiile pe care le produc. Aceasta metoda de tratament este folosita in tara noastra inca de la inceputul anului, fiind introdusa in Romania de catre fundatia Aquarius. In luna martie a acestui an, un grup de 15 copii cu deficiente psiho-locomotorii din Centrului de Sanatate Mintala IOMC Bucuresti au fost inclusi intr-un program de opt luni ce utilizeaza aceasta metoda de recuperarea, anunta EVZ.

5 legende despre alimentatie demontate de nutritionisti. Ouale contin colesterol, dar nu pericliteaza sanatatea; cuptorul cu microunde emite radiatii si nu substante cancerigene, sunt de parere nutritionistii. Se intampla deseori sa auzim in jurul nostru tot felul de reguli care tin de alimentatia zilnica. In topul celor mai folosite „adevaruri” provenite de la nutritionistii de ocazie se clasifica si afirmatia ca ouale sunt periculoase pentru inima. Total fals spun medicii care demonteaza mitul. Nutritionistii citati de site-ul shine.yahoo.com prezinta un top 5 al celor mai intalnite minciuni din alimentatie. Ouale au un continut ridicat de colesterol si trebuie evitate, deoarece duc la aparitia bolilor de inima. Dr. Penny Kris-Etherton spune ca exista un singur adevar in acest mit si anume faptul ca ouale contin colesterol, dar nu ne pun sanatatea in pericol, pentru ca organismul il asimileaza usor. Siropul de porumb este mai periculos pentru sanatate decat zaharul. Potrivit nutritionistilor, daca produsul nu are adaugat in compozitia sa zahar poate inlocui cu succes mierea de albine, care este recunoscuta pentru proprietatile benefice asupra organismului, desi are un continut caloric ridicat. Singurul rau pe care il poate face siropul de porumb este ca ingrasa. Recomandarea nutritionistilor: evitati-l daca ati fost diagnosticati cu diabet, anunta Gandul.

La ce surse de radiatii te expui in viata de zi cu zi. Cele mai puternice dovezi ale efectelor cancerigene provocate de radiatii au putut fi observate dupa bombardamentele de la Hiroshima si Nagasaki sau dupa explozia de la Cernobil. Din fericire, riscul unor evenimente de acest gen este scazut, dar oamenii sunt afectati si in zilele noastre de radiatii fara sa isi dea seama. Desi nu toate tipurile de radiatii sunt nocive, oamenii de stiinta spun ca ele cresc riscul de cancer sau alte probleme de sanatate. Exista doua tipuri de efecte cauzate de radiatii: efecte deterministe si efecte stocastice, potrivit site-ului Agentiei nucleare si pentru deseuri radioactive din Romania. Efectele deterministe apar pe termen scurt si se manifesta prin inrosiri sau arsuri ale pielii. Aceste simptome apar doar in cazul unui nivel de iradiatie mai mare, informeaza Romania Libera.

Erectiile si excitarea prelungite, tratate la urgenta si la psiholog. Starile de excitatie sexuala permanenta, erectiile care dureaza mai mult de patru ore sau dependenta de sex scad calitatea vietii si pun in pericol sanatatea celor afectati. Zeci de orgasme zilnice, erectii prelungite, obsesii sexuale nu descriu un tablou fericit, in ciuda aparentelor. Din contra, acestea ajung sa influenteze negativ activitatile zilnice si reprezinta biletul de trimitere la urgente sau la psihiatru, de la caz la caz. Sindromul excitarii sexuale permanente e o boala care tine femeile dintr-un orgasm in altul, in toiul unor activitati oarecare. La aceste femei, zona genitala e atat de sensibila incat chiar si anumite articole de vestimentatie mai stramte sau chiar simplul stat pe scaun le pot excita si pot declansa zeci de orgasme spontane, scrie EVZ.

Dieta cu oxigen te scapa de 1,4 kilograme intr-o saptamana. Nutritionistul american Keri Glassman explica principiile „The O2 Diet” (nr. dieta cu oxigen) intr-o carte recent lansata in New York. Potrivit specialistului, acest tip de alimentatie are avantajul ca, in timp ce lupta cu radicalii liberi, favorizeaza scaderea in greutate, fara ca organismul sa resimta restrictiile unui regim obisnuit. Radicalii liberi produc imbatranirea celulara, stimuleaza depunerea de grasimi si afecteaza activitatea normala a organelor, tulburand astfel procesele celulare, explica nutritionistul Glassman. In cadrul acestei diete sunt preferate alimentele bogate in antioxidanti, care intineresc fiecare celula, fie ca este vorba despre celulele pielii sau cele ale organelor interne, anunta Gandul.

Undele de soc te scapa de pietre la rinichi. Fie ca ati avut dureri renale, fie ca doar ati auzit de ele, fiti pregatiti in orice moment, pentru ca aceste crize pot aparea brusc si nu cedeaza la calmante. Potrivit dr. Radu Constantiniu, medic primar urolog, in astfel de cazuri ar putea fi eficienta terapia cu unde de soc, o metoda noua si nedureroasa de indepartare a pietrelor. Litiaza renala poate fi numita boala maturitatii, pentru ca o persoana din 10 dezvolta de-a lungul vietii calculi renali, adica asa-numitele pietre la rinichi. „Cele mai frecvente cazuri de litiaza renala se intalnesc la pacientii cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani, barbatii fiind de trei ori mai afectati decat femeile”, sustine dr. Radu Constantiniu, medic primar urolog la Centrul Medical Focus. Ultima moda in materie de tratamente o reprezinta metodele minim invazive, care nu produc disconfort bolnavului si care ii permit sa-si reia activitatea normala intr-un timp foarte scurt, informeaza Libertatea.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro