Sari direct la conținut

Utile: Uleiul de cocos, remediul care scade colesterolul si are grija de sanatatea pielii; Ai "gropitele lui Venus" in zona lombara? Iata ce inseamna; Un medicament banal pe care il avem toti in casa previne infarctul si cancerul

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Uleiul de cocos, remediul care scade colesterolul si are grija de sanatatea pielii. Uleiul de cocos este superalimentul secolului XXI si nimeni nu ii poate nega beneficiile pentru sanatate. Este si un ingredient deosebit de nutritiv, nelipsit in dieta vegetariana si raw-vegana. Fiind un ulei nealergenic, poate fi consumat si de copii, chiar de la o varsta frageda. Mai mult, are utilizari multiple ca baza si in cosmetica, in retetele preparate acasa ori in laboratoare. Iar studiile recente care acopera subiecte de la scaderea in greutate, la preventia cancerului si pana la sanatatea inimii nu sunt nici ele de neglijat. Ca si alte uleiuri, uleiul de cocos este si el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic, potrivit Click.

Ai „gropitele lui Venus” in zona lombara? Iata ce inseamna. Poate ai observat mergand in spatele unei tinere cu maiou pana la buric si jeansi cu talie joasa doua gropite care ii dadeau un aer sexy. Ei bine, toata lumea le gaseste atragatoare, insa nu toata lumea le are. Sau mai bine spus, nu sunt vizibile chiar la toata lumea. Aceste gropite considerate in unanimitate un semn al frumusetii se numesc popular gropitele lui Venus, iar stiintific „fossae lumbales laterales (fose lombare laterale”). Sunt „create” de un ligament care conecteaza osul iliac de osul sacru. Vizibiliatea lor este data de articulatiile care fac aceasta legatura, dar si de” mostenirea genetica sau de greutatea corporala, informeaza Unica.

Un medicament banal pe care il avem toti in casa previne infarctul si cancerul. Un grup de experti independenti consultati de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea in mod regulat de aspirina in doza scazuta pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral si de cancer colorectal, informeaza agentia France Presse. USPSTF recomanda ca persoanele intre 50 de ani si 69 de ani cu un risc crescut de boli cardiovasculare in urmatorii zece ani si care nu sunt predispuse la sangerari sa ia aspirina ca un mijloc de preventie primara impotriva acestor maladii, relateaza Doctorul Zilei.

Gatesti cu unt prajit? Trebuie sa stii asta. O friptura trasa in unt sau niste ciupercute au o savoare care nu se poate compara cu nimic. De cateva decenii untul prajit este incriminat ca fiind nociv pentru sanatatea noastra, chiar cancerigen. Se pare insa ca in prezent lucrurile s-au schimbat. Un studiu recent realizat de specialistii francezi a demonstrat ca untul prajit nu este atat de periculos pe cat se credea. Anumiti compusi chimici, potential nefasti, se elibereaza cand untul este gatit, dar la un nivel foarte, foarte scazut. Pentru a fi cancerigen, untul ar trebui consumat in cantitati de cateva sute de grame prajite la 150 de grade Celsius. Or, de obicei, nu se mananca, in medie, mai mult de 10-15 grame pe zi. Asadar, nu renunta la o friptura trasa in unt. E foarte buna si, daca nu abuzezi, este si sanatoasa, scrie Libertatea.

Cum scapi de virusul de pe PC care te santajeaza: pasii pe care sa ii urmezi acum. In ultimii ani au aparut tot mai multe forme de infectii ransomware, dar Petya s-ar putea sa fie una dintre cele mai periculoase. Infectiile de tip ransomware va cripteaza toate datele hard disk-ului cu o cheie unica, specifica configuratiei voastre hardware. Gestul malitios este facut de un hacker sau grup de hackeri care se asteapta sa fie platiti pentru a va oferi cheia necesara pentru decriptarea datelor. Partea trista este ca in foarte multe circumstante au existat persoane care au platit suma de santaj in mod inutil, fara a-si mai recupera datele. Avand in vedere ca fiecare ransomware foloseste o cheie unica pentru a va cripta informatiile de pe hard disk, o solutie de dezinfectarea diferita de backup-uri regulate, este foarte greu, daca nu imposibil de creat. Se pare insa ca exista si exceptii de la regula, potrivit Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro