Utile: Vin fiert – retete din toata lumea; Cum iti poti curata dintii cu ajutorul cojilor de banana; 3 ceaiuri care previn balonarea
Vin fiert – retete din toata lumea. Vinul fiert are o istorie veche si aromeaza, in fiecare an, perioada sarbatorilor. Afla povestile si retetele vinului fiert din lumea intreaga! Impreuna cu biscuiti cu ghimbir In Anglia victoriana, asa-numitul „mulled wine” se prepara – ca si acum – cu vin dulce si tare de Porto sau cu vinuri provenite din Bordeaux, Franta. Condimentele erau fierte in apa pentru a se extrage aromele, apoi se adauga zahar si vin, si totul se lasa din nou pe foc. Prin traditie, vinul fiert „glogg” din Suedia se serveste impreuna cu biscuiti cu ghimbir, iar in Norvegia cu budinca de orez. Atat in Germania, ca si in Alsacia franceza,”Gluhwein” se prepara fie cu vin rosu fie cu vin alb. Uneori in amestecul final se adauga rom. In Turcia, in vinul aromat se adauga citrice. Vinul aromat a traversat chiar si oceanul: in sud-estul Braziliei, se face din vin rosu, cachaca(distilat de trestie de zahar fermentata) si condimente. Amestecul rezultat se serveste in sezonul de iarna din American de Sud – adica in luna iunie, noteaza clickpentrufemei.ro.
Cele mai sanatoase obiceiuri, in functie de ora. Corpul tau functioneaza diferit, in functie de ora, iar daca vrei sa fii perfect sanatoasa, trebuie sa tii cont de acest lucru. Vezi care sunt cele mai sanatoase lucruri pe care le poti face, in functie de ora. 6 a. m. Dormi un pic mai mult. Somnul nu iti afecteaza doar metabolismul, ci si starea ta de spirit pe parcursul intregii zile. In loc sa apesi butonul de snooze in fiecare dimineata, mai bine iti setezi alarma cu o ora mai tarziu. Ai nevoie de cel putin opt ore de somn pe zi, pentru a gandi coerent si a functiona bine, potrivit specialistilor, citati de Yahoo Health. 7 a. m. Fa exercitii. Cel mai bun mod de a-ti incepe ziua este facand miscare. Exercitiile facute la prima ora iti dau energie toata ziua. Alege, insa, unele care iti plac, precum yoga sau pilates, si nu vei simti ca faci un efort, informeaza Unica.ro.
3 ceaiuri care previn balonarea. Nu exista masa festiva de la care sa nu lipseasca celebra friptura, sarmalele, un aperitiv si, bineinteles, un desert pe masura. Iata care sunt ceaiurile care previn balonarea si inlesnesc digestia. Ceaiul de menta Menta este apreciata atat pentru aroma sa racoritoare, cat si pentru proprietatile medicinale. Tulpina si frunzele de menta contin mentol, o substanta care are puteri medicinale. In plus, ea are efect analgezic care contribuie la combaterea afectiunilor digestive, cum sunt balonarile si flatulenta. Detensioneaza muschii tractului digestiv, cee ce contribuie la eliminarea aerului. Infuzeaza 1 lingura de planta uscata in apa fierbinte, 10 minute. Strecoara si bea cu inghitituri mici, scrie clickpentrufemei.ro.
Cum iti poti curata dintii cu ajutorul cojilor de banana. Fructele pot ajuta la albirea dintilor datorita acidului pe care il contin. Bananele nu sunt fructe acide, dar se pare ca iti poti albi dinti cu ajutorul cojii, arata rezultatele unui experiment. Instrumentele necesare pentru albirea dintilor. Ai nevoie de periuta de dinti, o coaja de banana si un cronometru cu care sa masori timpul. Pentru ca sunt obiecte pe care le are oricine in casa, poti incepe albirea dintilor. Ce trebuie sa faci cu coaja de banana. Timp de un minut (aici intervine si cronometrul) freaca de toti dintii, atat cat poti, cu interiorul cojii de banana. Incearca sa lasi cat mai multa pasta pe dinti. Lasa pasta de banana sa actioneze. Dupa ce ai acoperit dintii cat mai bine cu pasta de pe coaja de banana, porneste-ti cronometrul si seteaza-l sa se opreasca dupa 10 minute. Atat trebuie sa stai cu pasta pe dinti. Integral in Unica.ro.
Alimente pe care trebuie sa le consumi iarna. Vrei sa stii ce alimente te pot proteja de frig si gripa, in aceasta iarna? Adopta o dieta bazata pe produse ce contin proteine slabe, cereale integrale si lactate sarace in grasimi, si dormi suficient, fa miscare in aer liber si redu, pe cat posibil, stresul cotidian. Morcovii Au o multime de beta-caroten si sunt perfecti, atat cruzi, cat si in supe, tocane si risotto. Sunt bogati in vitamina A si lupta impotriva racelii si a gripei, dar te protejeaza si de infectiile frecvente din timpul lunilor reci. Ceaiul verde si musetelul. Ceaiul verde este un antioxidant puternic si are proprietati antivirale puternice, cat si antibacteriene. Consumul a aproximativ 3-5 cesti de ceai verde pe zi iti va mentine sistemul imunitar sub control, scrie clickpentrufemei.ro.