Sari direct la conținut

Utile: Zece trucuri ca sa ardeti caloriile si sa nu va ingrasati; Vezi la ce boli sunt predispusi copiii nascuti primavara; Tratamentul antidepresiv nu alunga tristetea bolnavilor; Atentie la cum preparati gratarul!

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Zece trucuri ca sa ardeti caloriile si sa nu va ingrasati. Pentru a stimula metabolismul sa arda mai multe calorii, renuntati la diete restrictive, mancati alimente bogate in proteine, iuti si picante, beti apa rece si mancati dimineata. Metabolismul reprezinta totalitatea transformarilor biochimice si energetice care au loc in organism. Cu cat metabolismul e mai activ, cu atat se ard mai multe calorii si „dispar” mai repede grasimile. Nutritionistii recomanda 10 metode de accelerare a metabolimului. Dietele care supun stomacul si creierul la cazne deregleaza metabolismul. Dieta prin infometare incetineste metabolismul, iar organismul ajunge sa stocheze energia pentru „zile negre”. „Organismul se invata cu cat ii dai, invata sa traiasca si cu 900 de calorii. Asta nu inseamna ca se pierd si kilogramele”, explica specialistul in nutritie Corina Zugravu. Dietele restrictive pe termen lung „taie” din muschi, scrie EVZ.

Vezi la ce boli sunt predispusi copiii nascuti primavara. Copiii care se nasc primavara prezinta un risc crescut de a suferi de anorexie nervoasa, spre deosebire de cei care se nasc in lunile septembrie si octombrie, sustin oamenii de stiinta britanici. Specialistii sunt de parere ca dieta mamei din perioada vietii intrauterine, temperaturile inregistrate in lunile in care se naste copilul, lumina si gradul de poluare sunt factorii care influenteaza predispozitia spre aceasta afectiune, informeaza site-ul bbc.co.uk. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au analizat alte patru studii anterioare in care erau precizati factorii care predispun la aparitia anorexiei nervoase, dar si cercetari in care erau cuprinsi voluntari care sufereau de aceasta boala, anunta Gandul.

Deprinde arta de a fi in armonie cu tine insuti! Cand modul nostru de a gandi este echilibrat, si corpul functioneaza in deplina armonie. Si reciproca este valabila: cand organismul este in suferinta, tensiunea psihica nu va intarzia sa apara. Starea noastra de bine depinde, asadar, in egala masura de cele doua. Insa mentinerea echilibrului intre ele este o adevarata arta. Poate ca nu o constientizam pe cat ar trebui, dar legatura dintre minte si trup este una foarte puternica. De exemplu, daca simtim iminenta unui pericol, corpul reactioneaza prin declansarea unei stari de alerta: creste secretia de adrenalina, incordeaza musculatura si „ascute” simturile pentru ca noi sa fim pregatiti sa infruntam primejdia. O alta dovada: supararile, stresul si anxietatea se manifesta printr-o pleiada de simptome pentru care nu gasim o cauza organica si pe care adesea nu reusim sa le tratam, oricate medicamente am lua, informeaza Adevarul.

Tratamentul antidepresiv nu alunga tristetea bolnavilor. In ciuda tratamentului antidepresiv, majoritatea bolnavilor (75%) se confrunta cu insomnie, tristete accentuata si lipsa puterii de concentrare, este concluzia surprinzatoare a unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Texas. Participantii la studiu au raportat persistenta simptomelor care denota starea depresiva, chiar daca tratamentul pe care il urmau a fost considerat eficient. 75% dintre bolnavi au declarat ca inca se mai confrunta cu cel putin cinci simptome ale bolii. 71% dintre bolnavi nu pot iesi din starea de tristete cronica cu ajutorul pastilelor antidepresive, 70% dintre ei nu se pot concentra, iar 79% din bolnavi au insomnii frecvente. Nu au fost raportate ganduri suicidare, scrie EVZ.

Care sunt sansele de supravietuire in cazul unui infarct produs dimineata. Un infarct care se produce in cursul diminetii risca sa fie mai grav decat unul produs in cursul serii, iar sansele de supravietuire sunt mult mai reduse. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii Centrului National pentru Cercetari Cardiovasculare (CNIC) din Madrid, informeaza site-ul bbc.co.uk. Potrivit specialistilor, se stie de mult timp ca ritmul circadian influenteaza mai multe procese cardiovasculare, precum presiunea sangvina, ritmul cardiac si incidenta atacurilor de cord, care au tendinta de a se produce mai frecvent in momentul in care oamenii se trezesc. Oamenii de stiinta, coordonati de dr. Borja Ibanez, au incercat sa determine legatura dintre momentul producerii atacului cardiac si pagubele pe care acesta le provoaca, mai ales asupra tesuturilor devenite inerte in urma unei intreruperi prelungite a alimentarii cu sange, anunta Gandul.

Atentie la cum preparati gratarul! Aceasta modalitate de gatit este sanatoasa doar daca se foloseste un gratar de fonta ori unul cu spatiu in mijloc, asa cum sunt cele pentru aragaz. Cand frigem carnea direct deasupra sursei de foc, grasimea din ea se scurge pe carbuni sau pe lemne si genereaza un fum toxic, cu potential cancerigen. Gatitul la abur si la gratar sunt cele mai indicate metode de preparare a carnii, iar cel din urma pastreaza cel mai bine savoarea alimentelor. Insa carnea fripta poate fi la fel de nociva pentru sanatate precum cea prajita atunci cand folosim gratarul nepotrivit sau tehnica incorecta. Cand iesim la iarba verde, singura optiune este, din pacate, gratarul cu carbuni si cu lemne. Or, folosind acest tip de gratar, carnea ia contact direct cu focul si cu fumul produs de carbuni, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro