Sari direct la conținut

Viata e prea scurta pentru diete? Sau din contra?

HotFood

De ce sa te infometezi cand poti sa te bucuri de mancare sanatoasa? Nu este nimic mai enervant decat persoanele care vorbesc despre diete la inceput de an, sustine celebrul bucatar britanic, Gordon Ramsey.

Chiftelele raman inca la mare cautare. Gordon Ramsey destainuie reteta chiftelutelor lui si explica de ce sunt asa de populare. Bucatarul combina carnea de porc si cea de vita cu zeama unei lamai, parmezan, usturoi si frunze de patrunjel si busuioc. Sunt destule persoane impotriva unei bucati de paine inmuiata in putin lapte. Dar Ramsey sustine ca leaga mai bine chifteaua si o face mai moale si mai suculenta.

Ramsey da o reteta de korma usor de facut acasa. Se poate folosi iaurtul in locul smantanei si astfel aportul caloric este mai mic. Korma este o mancare de origine indiana, din nordul Indiei, iar ingredientele necesare prepararii ei sunt urmatoarele:

1 ceapa mare, taiata

un sfert de radacina de ghimbir, cojita si taiata marunt

1 catel de usturoi taiat

1 lingurita de sare de mare

4 linguri de ulei

11 lingurite de turmeric

1 lingurita de paprica

3 foi de dafin

2 rosii taiate cubulete

1 lingurita de bulion

4 piepti de pui

4 lingurite de migdale pisate marunt

2 lingurite garam masala

frunze de coriandru

Modul de preparare al kormei lui Ramsey

Si la desert vedeta britanica recomanda o budinca de ciocolata sau de mere.

Pentru cei care nu sunt de acord cu textul de mai sus, vezi recomandarile de mai jos: 🙂

Consumul zilnic de vitamine – o dieta care sfideaza timpul

Sanatatea incepe cu o nutritie corespunzatoare, scrie timesonline.co.uk. Celulele noi le inlocuiesc pe cele moarte si acest proces depinde de vitamine, minerale si hidratare corespunzatoare. Nutritionistii recomanda sa mancam cel putin 5 fructe si legume proaspete in fiecare zi. Vitaminele A, C si E nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica: vitamina A previne imbatranirea si E protejeaza impotriva factorilor nocivi din mediul inconjurator. Vitaminele A si C se gasesc in fructe si legume: in morcovi, spanac, varza, broccoli, cartofi dulci si pepeni.

Ardeii, capsunile, portocalele, grapefruit-urile si legumele verzi contin vitamina C. Vitamina E este un antioxidant care ajuta la regenerarea tesuturilor pielii. Se gaseste in nuci, cereale integrale si in legumele verzi.

Vitaminele sunt substante chimice complexe care indeplinesc un rol esential in functionarea normala a organismului si care, cu cateva exceptii, nu pot fi sintetizate de catre acesta. Majoritatea alimentelor de provenienta naturala contin vitamine si sunt absolut necesare pentru cresterea si mentinerea vitalitatii organismului nostru.

Micul dejun, pranzul si cina nu trebuie sarite, iar la gustarile dintre mese trebuie avuta mare atentie.

In general, alimentele contin vitamine in cantitati variabile. O dieta perfect echilibrata poate sa asigure tot necesarul de vitamine. Un astfel de regim aproape perfect este foarte greu de urmat datorita substantelor continute in alimentele de baza pe care le ingeram, substante ce pot afecta echilibrul vitaminelor in organism.

O alta cauza a scaderii concentratiei de vitamine (si nu numai) din alimente este prepararea acestora folosind caldura. Majoritatea alimentelor isi pierd o buna parte din valoarea lor nutritiva in cursul prepararii. Prin urmare, o buna parte din alimentele pe care le folosim, sunt extrem de sarace in principii nutritive naturale. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar fi bine sa ne gandim la un mod de viata mai sanatos, care poate fi realizat si prin aportul de suplimente nutritive naturiste.

Nu trisati: respectati o dieta echilibrata.

Recomandari dieta Times

Micul dejun

Cereale cu fructe uscate

Pranzul

Supa de morcovi picanti si rozmarin

Paine de casa

Cina

Miel cu rosii si fasole

Pentru a consulta o lista cu produse naturiste pe baza de vitamine, va rugam sa folositi acest link.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro